Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

eToro vs XTB: Welke Broker is Beter?

Er zijn makelaars die bekender zijn dan anderen en vandaag analyseren we de diensten van twee van de meest populaire: eToro vs XTB.

eToro en XTB hebben een aantal kenmerken die hen van elkaar onderscheiden. Commissies, regulering en aanbod zijn enkele van deze, maar de belangrijkste is de sociale handel die eToro aanbiedt, waarmee je de portefeuilles van andere handelaren kunt kopiëren.

Hieronder gaan we al deze verschillen analyseren zodat je kunt kiezen wat het beste bij je behoeften past.

etoro Vs XTB Nederland

eToro vs XTB: Wat zijn ze en hoe werken ze?

Hoe Werkt eToro?

eToro is een makelaar van Israëlische oorsprong opgericht in 2007. Twee jaar later lanceerde het een online beleggingsplatform via de Webtrader-technologie (geen download nodig), hoewel pas in 2010 zijn sociale handelsplatform aan het licht kwam, wat het onderscheidde van de concurrentie.

Oorspronkelijk was het idee van de oprichters om online handelen toegankelijker te maken, maar door het ontwerpen van het eerste hulpmiddel dat Copy Trading mogelijk maakte (het kopiëren van de operaties van andere operators), genaamd OpenBook, veroorzaakte het een revolutie in de wereld van kortetermijnfinanciële investeringen.

Sinds die datum wordt eToro erkend als een van de belangrijkste makelaars in sociale handel.

In 2015 besluit het de functies van Webtrader en OpenBook te integreren in één platform. Zo ontstaat zijn huidige beleggingsplatform, waarover we later zullen praten.

In 2019 hebben ze cryptocurrencies toegevoegd aan hun productportfolio, in 2021 lanceerden ze de investeringsdienst eToro Money en in 2022 hebben ze hun aanbod uitgebreid met Amerikaanse aandelen, fractionele aandelen en commissievrije ETF’s.

Momenteel is eToro een broker die door miljoenen gebruikers wordt gebruikt en heeft een aanwezigheid in meer dan 140 landen.

👉 Vergeet niet dat je een volledige review van de broker eToro kunt bekijken, in de link die ik hieronder achterlaat: eToro Nederland: Commissies, platform, veiligheid en meningen

Hoe werkt XTB?

XTB heeft veel meer ervaring dan eToro. Het werd opgericht in 2002 en is een bedrijf van Poolse oorsprong en heeft meer dan 20 jaar ervaring.

XTB is een van de grootste en populairste brokers ter wereld. Het is ook een van de meest erkende, met kantoren in 13 landen.

Het begon zijn reis in Europa en heeft vervolgens zijn grenzen verlegd naar landen in Latijns-Amerika. Sinds 2016 s het te verhandelen op de Warsaw Stock Exchange (beurs van Polen).

Ook heeft het in de loop der jaren, met de opgedane ervaring, zijn aanbod van beschikbare producten uitgebreid.

Gedurende zijn bestaan heeft XTB verschillende prijzen en erkenningen in de sector ontvangen. Zoals de Beste Mobiele App om te investeren in de Rankia Awards 2020 en in 2021, naast finalist in verschillende categorieën in de Rankia Awards 2023.

👉 We hebben ook een gedetailleerde analyse van broker XTB, je kunt het zien op de volgende link: XTB analyse Nederland: Kosten, gebruik en veiligheid

Belangrijkste kenmerken van XTB vs eToro

Vergelijkend overzicht eToro vs XTB
EigenschappeneToroXTB
🏆 ReguleringCySEC in CyprusKNF van Polen en geregistreerd bij de FCA (VK)
🌐 Toegang tot markten (landen)+140Kantoren in +13 landen
💼 Financiële activaAandelen
ETFs
Indices
Grondstoffen
Valuta’s
Cryptocurrencies
Aandelen
ETFs
💰 Minimale storting€50€0
💻 Soorten accounts1: Standaard2: Standaard en Pro
💲 Commissies (Nederlands aandelen)€0€0
💲 Commissies (Amerikaanse aandelen)$0$0
💲 Commissies (valutawissel)Vanaf 1pip (tot 150pips)0,5%
📈 PlatformWebtraderxStation 5 (eigen)
💻 DemorekeningJaJa (1 maand)
📧 KlantenserviceE-mail
Chatbot
Telefoon
E-mail
Fysieke kantoren
🗣 Service in het NederlandsJaNee

Welke Broker is Veiliger en Betrouwbaarder, eToro of XTB?

Zowel eToro als XTB zijn naar behoren gereguleerde brokers en verre van financiële oplichterij. Toch zijn er verschillen die je goed zou moeten kennen.

Regulering van eToro

eToro is gereguleerd en onder toezicht van de CySEC, de regelgevende instantie van Cyprus (Cyprus Securities and Exchange Commission). We kunnen het vinden op licentienummer 109/10.

Regulering van eToro - CySEC
CySEC

Maar om het zo te zeggen, eToro is een handelsnaam. Om regelgevende redenen, om zijn activiteiten legaal uit te voeren in andere regio’s, heeft het dochterondernemingen. In het geval van Nederlandse klanten is het bedrijf dat het platform levert, waarmee een account wordt geopend en dat uiteindelijk optreedt als contractant, eToro Europe Ltd. Dus de CySEC is de instantie die verantwoordelijk is voor eToro Nederland.

Hoewel, aan de andere kant, er ook eToro UK bestaat, een bedrijf gevestigd in Londen en gereguleerd door de FCA (Financial Conduct Authority), een van de strengste en meest indringende instanties die er bestaan.

Zoals we kunnen zien, heeft eToro ook een andere dochteronderneming geregistreerd bij de ASIC (regulerende instantie van Australië).

Daarom heeft eToro de nodige autorisatie om zijn financiële bemiddelingsdiensten aan te bieden.

Is eToro Betrouwbaar?

Absoluut, eToro is naar behoren gereguleerd in de markten waarin het opereert, hoewel de garanties van XTB iets groter zijn (deels omdat het een beursgenoteerd bedrijf is).

Als bedrijf gevestigd in Cyprus, is eToro verbonden aan het garantiefonds van het land dat tot € 20.000 dekt in geval van faillissement.

Regulering van XTB

Met zijn hoofdkantoor in Polen, wordt XTB gereguleerd door de Polish Financial Supervision Authority.

In elk geval, XTB is ook gereguleerd door verschillende instanties, afhankelijk van het geografische gebied waarin het actief is als financiële tussenpersoon. Dit omvat ook de FCA (het opereert in dit land onder de bedrijfsnaam XTB Limited).

Is XTB Betrouwbaar?

XTB is een veilige broker. Net als eToro, voldoen ze aan de voorschriften van de Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) en de EU-richtlijn MiFID II.

Is XTB Betrouwbaar?

De fondsen zijn gescheiden van het vermogen van de broker en er is bescherming tegen een negatief saldo.

Als Poolse entiteit, XTB, is aangesloten bij het Polish National Depository for Securities, dit fonds biedt een garantie tot 20.000 euro per account en gebruiker in geval van faillissement van de broker.

Aanbod van Producten en Markten van eToro vs XTB

Beide financiële tussenpersonen hebben een breed aanbod van producten en markten.

Met beide kunt u toegang krijgen tot de belangrijkste markten in elke regio met vergelijkbare tools en producten. Het verschil dat we kunnen vinden tussen hen is de mogelijkheid om geavanceerde sociale handel uit te voeren in het geval van eToro.

Producten en markten beschikbaar met eToro

Naast de mogelijkheid om andere handelaren te kopiëren, eToro biedt toegang tot:

Instrumenten en markten eToro
Type instrumentAanbieding beschikbaar
MarktenNasdaq, NYSE, Frankfurt, Londen, Parijs, Madrid, Milaan, Zürich, Oslo, Stockholm, Kopenhagen, Helsinki, Hong Kong, Brussel, Saoedi-Arabië, Amsterdam.
CryptocurrenciesMeer dan 75 cryptocurrencies (plus kruisingen met grondstoffen en tussen digitale valuta’s).
ETF’sToegang tot ongeveer 300 beursgenoteerde fondsen
IndicesBiedt toegang tot 15 van de belangrijkste wereldindices
GrondstoffenTot 25 grondstoffen (energieën, metalen, katoen, cacao en kruisingen met verschillende valuta’s) en futures op ruwe olie.
CopyTradingMogelijkheid om de portefeuille en operaties van andere handelaren te kopiëren
SmartPorfoliosTop Trader Portfolios: samengesteld door de best presterende beleggers op eToro. Thematic Market Portfolios: groepering van activa op basis van thema’s en ideeën. Partner Portfolios: gecreëerd door gelieerde experts in een bepaald gebied of gedefinieerde strategie.

De broker staat ook handel in aandelen, cryptocurrencies en ETF’s toe.

Het bijzondere is dat de activa niet kunnen worden overgedragen. Ze kunnen alleen worden gekocht en verkocht op het eToro-platform, er worden geen stemrechten of enig soort eigendomscertificaat verleend. Er is wel recht op dividenden.

eToro-platform
Voorbeeld: aankoop van activa contant (zonder hefboom) op het eToro-platform

Producten en markten beschikbaar met XTB

XTB maakt het mogelijk om te investeren in contante aandelen en ETF’s.

XTB-instrumenten en markten
Type instrumentBeschikbaar aanbod
Contante aandelenToegang tot 16 aandelenmarkten en meer dan 3010 contante aandelen.
Contante ETF’sMeer dan 300 ETF’s

Het aanbod van aandelen en ETF’s kan blijven groeien.

Welke Broker Biedt Betere Accounttypes, eToro of XTB?

Zowel eToro als XTB bieden slechts één type echt account voor particulieren. Met andere woorden, ze kiezen voor eenvoud in hun aanbod.

Met XTB kunt u ook een account als professional openen als u aan de vereisten voldoet.

eToro-account

Het account aangeboden door eToro biedt toegang tot al hun beschikbare financiële instrumenten. Je wordt ook lid van hun community en kunt gebruik maken van hun ingebouwde social trading-netwerk.

De minimale transactiegrootte wordt bepaald op basis van het financiële instrument dat wordt verhandeld:

 • Aandelen en ETF’s: 10 $.
 • Cryptocurrencies: 10 $.
 • Valuta’s: 1.000 $.
 • Grondstoffen: 1.000 $.
 • Beursindices: 1.000 $.

eToro

7.5/ 10

Beurs

Europa, Asia

Website in meerdere talen.

Geavanceerde mobiele versie en copytrading

Mogelijkheid om fractionele aandelen te verhandelen

* Uw kapitaal loopt gevaar. Er zijn andere kosten van toepassing. Ga voor meer informatie naar

Minimale storting:

€50.00

Zoals u wellicht heeft opgemerkt, is de eToro-account in Amerikaanse dollars, alle stortingen en opnames die in een andere valuta worden gedaan, moeten worden omgezet in dollars en zijn onderworpen aan een conversiekost (vanaf 50 pips).

Naast de handelsaccount biedt eToro de mogelijkheid om lid te worden van de eToro Club en te genieten van enkele exclusieve voordelen, afhankelijk van het lidmaatschapsniveau.

De broker biedt een demo-account aan voor degenen die vertrouwd willen raken met de werking ervan voordat ze klant worden. Wanneer je het demo-account opent, begin je met een virtueel saldo van 100.000 $ en je kunt het onbeperkt gebruiken.

XTB-accounts

De account die standaard wordt geopend bij XTB is de Standaard account, hoewel je kunt kiezen voor een Pro of professioneel account als je aan bepaalde criteria voldoet, te beginnen met een minimale storting van 300.000 € in vergelijking met de 0 € van de Standaard account

De verschillen tussen beide accounts zijn de commissies voor bepaalde markten. Met de pro-account kun je de beperkingen voor Europese handelaren die we hebben gezien met eToro overtreffen, aangezien beide afkomstig zijn van de bevoegde financiële autoriteiten (ESMA).

eToro Demo-account

eToro biedt zijn klanten het bijbehorende demo-account aan. Een simulator waarin het mogelijk is om te handelen met virtueel kapitaal om ervaring op te doen in de markten, de voorwaarden van de broker te testen en strategieën te testen.

Het demo-account van eToro wordt voor onbeperkte tijd aangeboden.

Commissies van XTB vs eToro

Nadat we de accounts en hun voorwaarden hebben bekeken, is het de vraag hoeveel de handelscommissies van deze twee brokers bedragen. Is het goedkoper om te handelen met eToro of met XTB? Dat gaan we nu bekijken.

Commissies van XTB

Voor spotproducten XTB, of het nu aandelen of ETF’s zijn, past het commissies toe volgens de volgende tabel:

Posities kleiner dan 100.00€/maandPosities groter dan 100.00€/maand
Gratis0,2% (min 10€)

XTB past over het algemeen geen commissies toe, wat betreft het retail publiek.

XTB bevat ook een inactiviteitscommissie van maximaal 10 € als je meer dan 12 maanden niet handelt.

Commissies eToro

Financiële activa 
Aandelen en ETFs (aankoop van het onderliggende actief)Zonder commissies
Valuta’sVanaf 1 Pip
GrondstoffenVanaf 2 punten
Indicesvanaf 0,75 punten

Commissies van eToro

Een van de voordelen van eToro is dat hun aandelen en ETFs op de spotmarkt zonder commissies zijn.

Dit zijn de algemene tarieven van eToro voor elke markt.

Financiële activa 
Aandelen en ETFs (aankoop van het onderliggende actief)Zonder commissies
Valuta’sVanaf 1 Pip
GrondstoffenVanaf 2 punten
IndicesVanaf 0,75 punten

Aan deze tarieven moeten andere commissies en kosten worden toegevoegd. Een daarvan is de inactiviteitscommissie van 10$ per maand. Inactiviteit wordt beschouwd als er geen handelsoperatie wordt uitgevoerd in een periode van 12 maanden voor rekeningen met een storting of 4 maanden voor rekeningen zonder storting. Deze commissie wordt echter alleen in rekening gebracht als er fondsen op de rekening staan, aangezien er volgens de huidige regelgeving geen negatief saldo mag zijn.

Bovendien zal eToro ook een 5$ commissie voor het opnemen van fondsen en een commissie voor valutaconversie vanaf 50 pips in rekening brengen.

Op deze manier vallen eToro en XTB in de categorie van brokers zonder commissies voor dit type financiële instrumenten.

eToro vs XTB: Minimale Storting en Rekeningopening

Wat zijn de voorwaarden om te beginnen met handelen met beide brokers? Is het gemakkelijk om een rekening bij hen te openen? We hebben te maken met twee online brokers waarbij het openen van een rekening heel eenvoudig is. We vertellen je hoe je dit kunt doen en de minimale storting die je in elk geval nodig hebt.

Open een eToro-account in 3 Stappen

Het proces voor de opening is eenvoudig en volledig online. Vanaf de eToro-website kan dit met slechts één klik op de daarvoor bestemde knop.

Dit zijn de stappen die je vanaf daar moet volgen:

 • Vul de relevante formulieren in, om de nodige gegevens te verstrekken
 • Stuur de documentatie die je identiteit en adres bewijst.
 • Doe de initiële storting om te beginnen met investeren.

Minimale Storting bij eToro

De voorwaarden om een rekening bij eToro te openen zijn minimaal, een initiële storting van 50 Amerikaanse dollars is voldoende in de meeste landen (inclusief Nederland).

Dit bedrag verandert als de klant in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk woont (tot 10 dollar). Er zijn echter landen waar de minimale storting oploopt tot 200 $, zelfs meer (1.000 $ of 10.000 $ in het geval van Israël).

Je kunt de storting doen met een creditcard of betaalpas, bankoverschrijving of met elektronische betaalmiddelen zoals PayPal.

Open een account bij XTB in 3 stappen

Het openingsproces is vergelijkbaar met dat van eToro en over het algemeen hetzelfde als bij het gebruiken van de diensten van een online broker. Het wordt volledig online uitgevoerd en is eenvoudig (de broker zelf begeleidt je meestal bij elke stap).

Dit is het proces dat je moet volgen nadat je de XTB-website hebt bezocht of hun mobiele app hebt gedownload:

 • Vul je e-mailadres en land van verblijf in en vul je persoonlijke gegevens in.
 • Activeer je account door je identiteit en adres te verifiëren.
 • Doe de initiële storting om te beginnen met investeren.

Minimale Storting bij XTB

Het kenmerkende is dat XTB geen minimale storting vereist om een echt account te openen.

Je hebt wel 300.000 € nodig als je een Pro-account wilt openen.

eToro vs XTB Platform

Het handelsplatform is het fundamentele deel van de business. Vanaf hier worden de markten geanalyseerd, beslissingen genomen en wordt het kapitaal en het risico beheerd. Het is essentieel voor de handelaar om zich goed te kunnen bewegen op het platform. In dit opzicht hebben eToro en XTB een eigen tool die geschikt is voor de diensten die ze aanbieden.

Platform Aangeboden door eToro

Het eToro-handelsplatform is ontworpen om toegang te bieden tot de community en het sociale handelsnetwerk dat deze broker biedt. Het heeft dus niet alleen de klassieke functies van digitale operaties, beheer van open posities, toegang tot de geschiedenis, etc.

Het heeft een aantrekkelijk ontwerp en geschikte functies voor de ontwikkeling van effectieve handel. Het biedt statistieken van financiële activa en toegang tot nieuws, evenals de meningen van andere handelaren in de eToro-community.

Evenzo is het eToro-platform gemakkelijk te gebruiken en is het in het Nederlands.

VOO ETF etoro

Je kunt toegang krijgen tot de eToro-app via:

Platformondersteuning 
Webplatform (online):
Bureaubladplatform:
eToro mobiele app:

Inderdaad, de klant kan de app downloaden voor mobiele apparaten. Volgens de meningen die te zien zijn in de Google Play Store, is het een “eenvoudige en vriendelijke” app.

Platform Aangeboden door XTB

Het handelsplatform heet xStation 5 en is alleen ontworpen voor XTB-klanten.

Het biedt alle benodigde functies om een effectieve operatie te ontwikkelen, zoals interactieve grafieken, een pakket technische indicatoren, zoekfuncties, verschillende soorten orders, enz.

Een van de meest interessante functies die we kunnen vinden op xStation van XTB is de calculator. Zeer nuttig voor het berekenen van marge, risico en andere elementen van geldbeheer. Het heeft ook waarschuwingen en meldingen.

XTB's xStation-platform

xStation van XTB is een gemakkelijk te gebruiken tool die aanpassing mogelijk maakt. Het is mogelijk om met dit platform te werken via:

Platformondersteuning 
Webplatform (online):
Desktopplatform:
eToro mobiele app:

XTB vs eToro Stortingen en Opnames

Beleid voor stortingen en opnames is een belangrijke factor bij het beoordelen van een online broker. Daarom hebben we het opgenomen in de vergelijking tussen eToro en XTB.

Stortingen en Opnames bij XTB

Wat XTB betreft, heeft het een minder strenge stortings- en opnamebeleid, te beginnen met het feit dat er geen minimale storting nodig is om een account bij deze broker te openen. Het beleid voor stortingen en opnames is als volgt gedefinieerd:

Stortingen/opnamesHoeveelheid
Storting bij XTB€0
Opname bij XTB (minder dan 200€)€20
Opname bij XTB (meer dan 200€)€0
Account in euro’sJa

De rekening kan worden geopend in andere valuta dan de Amerikaanse dollar (zoals bijvoorbeeld euro’s).

De betalingsmethoden die door XTB worden geaccepteerd zijn de volgende:

 • Bankoverschrijving.
 • Paypal

Stortingen en Opnames bij eToro

Bij eToro is het beleid voor stortingen en opnames van contant geld echter iets minder flexibel. Zie de volgende tabel:

Stortingen/opnamesHoeveelheid
Contante storting bij eToro $100
Contante opname bij XTB (minimaal 30$)$5
Rekening in euro’sNee

Bovendien, eToro werkt met USD en de handelaar moet rekening houden met de wisselkoers als hij geld stort in een andere valuta dan de Amerikaanse dollar (dit tarief varieert afhankelijk van de gekozen betalingsmethode om de fondsen te storten).

Stortingen en opnames van contant geld kunnen worden gedaan via de volgende betaalmethoden:

 • Creditcard of debitcard.
 • Paypal.
 • Neteller.
 • Skrill.
 • Rapid Transfer.
 • Klarna/Sofort Banking.
 • Bankoverschrijving.
 • Online bankieren Trustly (alleen voor de Europese Unie).

Opnames worden gedaan via dezelfde betaalmethode en naar dezelfde bankrekening die voor de storting is gebruikt (dit is meestal gebruikelijk in deze sector), hoewel de methoden om dit te doen minder zijn: creditcard, PayPal of bankoverschrijving.

Klantenservice en Diensten eToro vs XTB

Zowel met XTB als met eToro heb je toegang tot een multichannel klantenservice, maar er zijn verschillen tussen beide en ook in de trainingsdiensten die je op elk platform zult vinden.

XTB Klantenservice

Je kunt contact opnemen met XTB per telefoon en e-mail.

De service is snel en werkt goed. Zodra de handelaar een account opent (zelfs als het het gratis demo-account is dat 4 weken beschikbaar is), biedt XTB 24-uurs service van zondag tot vrijdag.

 • Kantoor in Nederland: ❌
 • Contact telefoonnummer: ✅
 • E-mail: ✅
 • Chatbot: ❌
 • Service in het Nederlands: ❌

XTB heeft ook een hulpsectie en vooral een interessante trainingssectie met tot 18 uur online training, wekelijkse analyses en lessen voor alle soorten profielen.

eToro Klantenservice

De klantenservice van eToro is eenvoudiger dan die van XTB, maar voldoet nog steeds aan de industrienormen.

Dit zijn de contactmogelijkheden:

 • Kantoor in Nederland:
 • Contact telefoonnummer:
 • E-mail:
 • Chatbot:
 • Service in het Nederlands:

De broker heeft een live chat en een e-mail als contactformules. Je zult echter wel in het Spaans worden geholpen.

Bovendien, hebben ze een hulpcentrum en een gebied gewijd aan training met nuttige artikelen en webinars.

eToro vs XTB Meningen

De meningen van gebruikers zijn een ander element dat moet worden geëvalueerd voordat een beslissing wordt genomen. Wat vinden beleggers van eToro en XTB? Zijn ze tevreden met het platform?

Het antwoord is bevestigend in beide gevallen en beide hebben goede scores op Trustpilot, hoewel die van eToro hoger is en veel meer beoordelingen heeft.

Trustpilot etoro
XTB trustpilot

In dit opzicht is eToro de duidelijke winnaar met een gemiddelde score van meer dan 4 sterren voor meer dan 18.000 beoordelingen, terwijl XTB genoegen moet nemen met 3,6 voor een totaal van slechts 700 beoordelingen.

Deze dynamiek herhaalt zich op Google Play, waar hun investeringsplatform, onder andere dingen, wordt gewaardeerd. Hier scoort XTB beter dan op Trustpilot door de meningen van gebruikers over de hele wereld op te nemen.

eToro:

Trustpilot score etoro

XTB:

Trustpilot score XTB

Zoals we kunnen zien in het geval van de Google Store, hebben beide brokers een goede gemiddelde score, voor een totaal van 10 miljoen beoordelingen in het geval van eToro en 1 miljoen in het geval van XTB.

Voor meer informatie over meningen in het Spaans over XTB en eToro, vanuit de beleggersgemeenschap, kunt u terecht op de Rankia-forums voor elk van de brokers

Welke Broker is Beter?

Gedurende dit artikel hebben we de verschillen tussen eToro en XTB kunnen vaststellen, evenals hun werking, sterke punten en verbeterpunten.

In principe bieden beide de mogelijkheid om aandelen en ETF’s te verhandelen. Terwijl eToro een grote gemeenschap heeft en een van de meest geavanceerde sociale netwerken biedt.

De tarieven van XTB zijn aangepast, ze kunnen zelfs 0% zijn. Bovendien zijn hun voorwaarden flexibeler voor stortingen en opnames. In het geval van eToro, heeft het andere voorwaarden die gerechtvaardigd kunnen zijn door het feit dat het een broker is aangepast voor Copytrading-diensten. In ieder geval biedt het ook de mogelijkheid om aandelen te kopen zonder commissies.

De vergelijking tussen de brokers eToro en XTB, heeft ons doen begrijpen dat de keuze voor de een of de ander grotendeels afhangt van de behoeften, doelstellingen en voorkeuren van de handelaar. Beide brokers werken legaal, zijn gereguleerd en bieden de veiligheidsgaranties die de regelgeving voorschrijft, beide hebben een concurrerend aanbod binnen hun respectievelijke gebieden.

Voors en Tegens van XTB vs eToro

Hieronder geven we een definitieve samenvatting van beide makelaars, op alle reeds genoemde punten:

 eToroXTB
Sterke puntenSociale handel (Copytrading).
Geen commissies (aandelen en ETF’s)
Toegang tot een veelheid aan markten en producten.
Aangepaste commissies.
Geen commissies (aandelen en ETF’s)
Je kunt een rekening in euro’s hebben.
Geen minimale investering.
Zwakke puntenStaat alleen handel in dollars toe.
Geen klantenservicekantoor in Nederland.
Minimale overdracht van 500$.
Met minimale storting.
Overmatige reclamekosten

Kortom, eToro vs XTB, welke makelaar is beter? Zoals we al zeiden, hangt de beslissing af van wat je zoekt en van het type belegger dat je bent. Weet je al welke je voorkeur heeft? We horen het graag in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Beste Forex Brokers voor Nederland
De forexmarkt is de meest liquide markt ter wereld, aangezien er gemiddeld zo'n 6,6 biljoen dollar per dag wordt verhandeld. Het is waar dat deze markt gedomineerd wordt door institutionele beleggers, maar toch zijn er veel traders die deze markt ...