Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

TradingView Beoordelingen: Wat is het en hoe werkt het?

TradingView is een krachtige grafiektool voor traders en investeerders van alle kennisniveaus. Bovendien heeft het een sociaal netwerk waar mensen ideeën delen, aangepaste scripts om grafieken te verbeteren en thematische chats om hun meningen te bespreken.

In dit artikel zullen we zien wat TradingView is, hoe het werkt en welke brokers het gebruiken, onder andere punten.

TradingView Rankia

Wat is TradingView?

TradingView is een handelsplatform voor meerdere brokers waarmee je niet alleen koop- en verkooporders van activa kunt uitvoeren, maar ook dieper kunt ingaan op technische analyse. Dit komt doordat het een verscheidenheid aan interessante informatie biedt voor traders die hen helpt zich voor te bereiden voordat ze transacties op de markten uitvoeren.

Dit platform fungeert ook als een sociaal netwerk waar de meer dan 30 miljoen klanten kunnen communiceren om marktprojecties, analyses, statistieken en meer te delen. Al deze informatie stelt gebruikers van TradingView in staat om de wereldwijde marktomstandigheden te verkennen om beter geïnformeerde transacties uit te voeren.

Met een professionele handelsdatabron kun je gemakkelijk de prijzen van activa, volumes en historische prijzen analyseren. Bovendien zijn de fundamentele gegevens van het bedrijf ook beschikbaar, waardoor we bedrijven kunnen filteren en volgen die aan onze criteria voldoen.

TradingView is ontworpen voor technische analyse, maar zoals eerder vermeld, kan het nuttig zijn voor elke investeerder.

Hoe werkt TradingView?

De functies van TradingView zijn bedoeld om de functionele ervaring van elke gebruiker te verbeteren en nuttige informatie aan de trader te verstrekken.

Tabellen en grafieken van TradingView

TradingView biedt 12 soorten grafieken, waaronder Renko, Point & Figure en Kagi, evenals traditionele kaars- en lijngrafieken. Al deze grafieken kunnen afzonderlijk worden aangepast en er kunnen tot 8 grafieken op één scherm worden weergegeven, die met elkaar kunnen worden gesynchroniseerd voor meer gedetailleerde lezingen.

De grafieken van TradingView zijn van hoge kwaliteit en vormen de basis voor technische analyse. Dit zijn complete grafieken, gecombineerd met indicatoren en tekentools, evenals elementen van financiële analyse. Het resultaat is een grafiek die zich aanpast aan de stijl en behoeften van de handelaar en zowel op een computer als op een mobiel apparaat kan worden uitgevoerd. Bovendien vind je in de zelf-gehoste bibliotheken van TradingView:

 • Lichte grafieken : bieden maximale prestaties en een minimalistisch ontwerp. Ze zijn gratis en open source.
 • Technische analyse grafieken: gratis, krachtig en aanpasbaar. Deze grafieken hebben tientallen functies om een gedetailleerde analyse van de markten uit te voeren op basis van hun prijsbewegingen. Dit zijn grafieken met hoge prestaties die kunnen worden aangepast aan elke handelaar.
 • Handels- en grafiekplatform : visuele handel die handelaren helpt sneller beslissingen te nemen, portefeuilles te monitoren, orders af te wikkelen en meer.

Technische analysetools

Dit platform is een van de meest complete wat betreft indicatoren en tools voor een goede technische analyse. Kenmerken:

 • Meer dan 100 vooraf gedefinieerde technische indicatoren.
 • Meer dan 100.000 technische indicatoren gemaakt door de TradingView-gemeenschap.
 • 50 slimme tekentools.
 • Herkenning van kaarsenpatronen .
 • Meer tijdsbestekken.
 • Volumeprofielindicatoren.
Fibonacci tradingview
Fibonacci in Tradingview

Al deze tools stellen je in staat om grafieken in te stellen en een eindeloos aantal verschillende strategieën te creëren op basis van de activiteit en het type handel dat moet worden uitgevoerd.

Fundamentele analysetools

Veel beleggers combineren technische analyse met fundamentele analyse in hun strategieën, waardoor platforms die dit soort hulpmiddelen bieden zeer gewaardeerd worden. In het geval van TradingView heeft het meer dan 100 fundamentele velden en indices waarmee je een gedetailleerde financiële analyse kunt uitvoeren van de belangrijkste aandelenmarkten. Je kunt ook financiële overzichten en historische gegevens van belang raadplegen die je helpen de omstandigheden van een bepaald bedrijf of economische sector te evalueren.

FUndamentele analyse in tradingview

Screeners

TradingView biedt ook zijn eigen filters. Het heeft 3 filters: aandelen, forex en cryptocurrencies. De aandelenfilter stelt ons ook in staat om ETF’s te kiezen, naast gewone en preferente aandelen, iets wat niet alle evaluatoren doen.

De filteropties zijn eindeloos. De filter op het eerste niveau is het land, wat invloed heeft op de beurzen die we gebruiken. Naast de traditionele filters op fundamentele gegevens, zoals marktkapitalisatie, zijn er ook filters gebaseerd op technische indicatoren. Bijvoorbeeld, we kunnen aandelen filteren met een oververkochte RSI-indicator als we op zoek zijn naar een mogelijke rebound-signaal.

De filters omvatten ook de TradingView-beoordeling, die varieert van sterke verkoop tot sterke koop. Deze beoordelingen worden gemeten aan de hand van een reeks technische indicatoren en zijn zeer duidelijk in de sectie technische details van de individuele aandelen.

Waarschuwingen

Handelswaarschuwingen zijn van groot belang bij het volgen van de markten . Dit zijn automatische en gratis meldingen die naar de handelaar worden gestuurd volgens de vastgestelde vereisten. Wanneer de markt aan deze voorwaarden voldoet, stuurt het platform een waarschuwing naar de handelaar om hem te informeren dat het tijd is om een positie in te nemen of te verlaten.

De handelswaarschuwingen van TradingView zijn effectief en eenvoudig te gebruiken en in te stellen op elk apparaat. Er kunnen tot 12 waarschuwingsvoorwaarden worden uitgevoerd, inclusief waarschuwingen over indicatoren, prijsbewegingen en handelsstrategieën. De waarschuwingen van TradingView gebruiken de elegant ontworpen programmeertaal Pine ScriptTM, eenvoudig en uiterst effectief. Met deze programmeertaal kunnen de meer ervaren traders hun eigen indicatoren creëren en uitvoeren om marktwaarschuwingen te ontvangen en de beste handelsvoorwaarden niet te missen.

Brokers die TradingView integreren

Houd er rekening mee dat TradingView op zichzelf geen handelsplatform is. Het ondersteunt een aantal brokers waarmee je verbinding kunt maken om koop-/verkooporders uit te voeren, maar als je broker niet compatibel is, is het mogelijk dat je niet live kunt handelen op het platform.

Het platform wordt aangeboden door geselecteerde brokers waarvan de voorwaarden overeenkomen met de handelskwaliteit die door deze server wordt geboden. Enkele van de beste worden hieronder opgesomd.

Interactive Brokers

Met Interactive Brokers heb je toegang tot TradingView, en dat is niet gering, aangezien je allerlei analyses kunt uitvoeren, zowel technisch als fundamenteel, met een veel intuïtievere grafiektool dan de Trader WorkStation.

Op deze manier zal de handel vanaf TradingView een breed scala aan investeringsopties omvatten in meer dan 150 wereldwijde markten. Klanten kunnen handelen in aandelen, opties, futures, valuta’s, obligaties, fondsen en cryptocurrencies, naast andere financiële activa.

Tradingview in Interactive Brokers
TradingView in Interactive Brokers

Bovendien kan de storting van fondsen op de rekening van Interactive Brokers en de handel in activa worden uitgevoerd in 26 verschillende valuta’s, wat flexibiliteit biedt aan investeerders.

👉 Voor meer informatie: Interactive Brokers Nederland revie

ActivTrades

TradingView en ActivTrades hebben een partnerschap opgezet dat traders een verbeterde tradingervaring biedt, waardoor traders optimaal kunnen profiteren van elke transactie door de grafische interface van TradingView te gebruiken binnen het platform van ActivTrades.

Het verbindingsproces tussen beide platforms bestaat uit drie eenvoudige stappen:

 1. Registratie bij ActivTrades: Eerst is het nodig om zich te registreren voor een ActivTrader-account.
 2. Registratie bij TradingView: In de tweede stap moet je naar TradingView gaan, je registreren en het tabblad Trading Panel selecteren op de volledige grafiekpagina. Daarna selecteer je “ActivTrades” in de lijst.
 3. Interconnectie: In de derde en laatste stap ga je verder met het verbinden van de accounts. Als je bent ingelogd op je ActivTrades-account, wordt er om toestemming gevraagd om de verbinding met TradingView tot stand te brengen.
ActivTrades en TradingView
ActivTrades en TradingView

Na deze stap te hebben uitgevoerd, is ActivTrades verbonden met TradingView.

👉 Voor meer informatie: ActivTrades Review Nederland

Oanda

De samenwerking van Oanda met TradingView combineert de kenmerken van de TradingView-gemeenschap, de krachtige grafieken en analytische tools met transparante prijzen, met de snelle uitvoering, volledig geautomatiseerde risicobeheersystemen en marktgegevens van OANDA.

TradingView in Oanda
TradingView in Oanda

In feite is OANDA bekroond als de ‘Meest populaire broker’ door de TradingView-gemeenschap gedurende drie opeenvolgende jaren. TradingView Broker Awards 2020, 2021 en 2022.

Dus:

 • Vind al je tools op één plek
 • Multiplatform ervaring
 • TradingView-gemeenschap
 • Uitstekende grafieken

👉 Voor meer informatie: OANDA review

TradingView demo

Een andere functie van TradingView is de handelsimulator, waarmee je strategieën direct op de grafiek in realtime kunt testen, of het nu je eigen strategieën zijn of voorbereide strategieën. Met deze functie krijg je gedetailleerde rapporten over de resultaten van de simulaties en de prestaties van de strategie, om te bepalen of deze effectief is of niet.

Paper trading

Paper trading is een functie van TradingView die beter bekend staat als gesimuleerde handel. Zoals al is gezien, lijkt het erg op een demo-account, met het verschil dat deze simulaties direct op de grafiek in realtime worden uitgevoerd.

Zo stelt Paper TradingView de handelaar in staat om posities te openen met fictief geld om zijn koop- en verkoopstrategieën te oefenen. Dit account begint met een saldo van $100.000 en kan op elk moment worden opgeladen.

Pine Editor

De Pine Editor van TradingView is een tool waarmee gebruikers indicatoren en handelsstrategieën kunnen maken en aanpassen op het TradingView-platform. Het heet zelfs Pine omdat Pine Script de programmeertaal is die in de Pine Editor wordt gebruikt om aangepaste scripts en algoritmen te ontwikkelen.

De Pine Editor biedt de mogelijkheid om je eigen technische indicatoren te schrijven en te testen, handelsystemen en aangepaste waarschuwingen. Gebruikers kunnen rechtstreeks toegang krijgen tot de Pine Editor op het TradingView-platform en deze gebruiken om de regels en voorwaarden van hun handelsstrategieën te definiëren.

Bovendien is de Pine Script-taal relatief gemakkelijk te leren. Echter, met de komst van Chat GPT is het nog eenvoudiger geworden, omdat je (aan Chat GPT) kunt aangeven dat je de strategie in Pine Script-taal wilt laten tekenen, om deze te kopiëren en direct in de Pine Editor van TradingView te plakken.

TradingView App

Het platform TradingView is geoptimaliseerd om soepel te werken op mobiele apparaten via een mobiele app beschikbaar voor iOS en Android .

 iOSAndroid
CompatibiliteitiPhone
iPad
iPod
Touch
Android telefoons en
tablets
Versie2.54.01.18.6.5.820
Downloadgrootte81 MB26 MB
Vereist OSiOS 14.0
of later
Android 7.0
en hoger
VerkoperTradingView, Inc.TradingView Inc.
PrijsGratisGratis
Pro-versieJaJa

Tarief/Prijs van TradingView

Zowel de desktopversie als de basisapplicatie van TradingView zijn gratis. U kunt profiteren van de belangrijkste functies van het platform en de analyses bekijken van de deskundige handelaren die deel uitmaken van dit gigantische sociale handelsnetwerk. Er zijn echter ook betaalde versies die speciale voordelen bieden:

PRO Tarief

KenmerkenJaarplanMaandplan
PRO Tarief5 indicatoren per grafiek
2 grafieken in één ontwerp
20 server-side waarschuwingen
Geen advertenties
Volumeprofielindicatoren
Aangepaste tijdframes
Meerdere volglijsten
Intraday bar replay
Ondersteuning voor meerdere monitoren in de desktopversie
$12.95 USD/maand
$155.40 USD/jaar
$14.95 USD/maand
PRO+ Tarief10 indicatoren per grafiek
4 grafieken in één ontwerp
100 server-side waarschuwingen
10 opgeslagen grafiekontwerpen
Exotische intraday grafieken
Grafieken gebaseerd op aangepaste formules
Exporteren van grafiekgegevens
Indicatoren op indicatoren
$24.95 USD/maand
$299.40 USD/jaar
$14.95 USD/maand
PREMIE25 indicatoren per grafiek
8 grafieken in één ontwerp
400 server-side waarschuwingen
Onbeperkt aantal opgeslagen grafiekontwerpen
Intervallen gebaseerd op seconden
Waarschuwingen die nooit verlopen
4 keer meer gegevens in grafieken (20K bars)
Publiceer indicatoren die een uitnodiging vereisen
$49.95 USD/maand
$599.40 USD/jaar
$59,95 USD/maand
Verschillende tarieven TradingView

Hoe TradingView gratis te krijgen

Het TradingView Basic lidmaatschap is gratis en biedt u één grafiek per venster, algoritmen, waarschuwingen, indicatoren, economische kalender en een online papieren handelsaccount. U kunt TradingView slechts op één apparaat tegelijk gebruiken.

Beste alternatief voor TradingView: ProRealTime

ProRealtime is het beste alternatief voor TradingView als het gaat om het grafisch weergeven van financiële activa.

Met de nieuwe functionaliteit van het ProRealTime Web Platform kunt u in realtime toegang krijgen tot grafieken van een groot aantal activa (indexen, aandelen, grondstoffen, crypto’s, valuta’s…) in realtime (slechts met 15 minuten vertraging), en volledig gratis, zonder zelfs registratie nodig te hebben, om uw analyses in minder dan 5 minuten uit te voeren.

Platform van ProRealTime
Platform van ProRealTime

Bekijk hun platform

Hier zijn de functionaliteiten:

 • 💼 Financiële instrumenten: +300.000 (aandelen, indexen, grondstoffen, valuta’s…)
 • 📈 Analysetools: +100
 • 💲Prijs: 0 euro (geen registratie nodig)
 • 🕓 Realtime: Ja (15 minuten vertraging)
 • 💻 Accounttypes: ProRealTime web (gratis), ProRealTime volledig en mobiel.

Natuurlijk, en als je na verloop van tijd graag met het platform werkt, heb je de mogelijkheid om over te stappen naar de ProRealTime Complete-account, met meer functionaliteiten, inclusief screener.

Als eerste stap raad ik je echter aan om te beginnen met het gratis uitproberen van hun account zonder registratie. Je hoeft alleen de volgende stappen te volgen:

 1. Ga naar hun website
 2. Klik op de lichtblauwe knop “Webplatform”, duidelijk zichtbaar.
ProRealTime Download

En klaar, je bent nu op hun platform en kunt beginnen met het maken van je eigen grafische analyses.
Ik raad je aan om een kijkje te nemen

👉 En voor meer informatie over dit platform, kunt u terecht bij hun review: ProRealTime review

TradingView beoordelingen: voordelen en nadelen

Om af te sluiten, kunnen we zeggen dat TradingView betrouwbaar, compleet is en het meeste heeft wat dagelijks nodig is bij het handelen. Gezien de relatief lage prijs, zou het een interessante optie kunnen zijn.

In ieder geval laten we de meningen van de beleggers zien, die het dagelijks gebruiken.

Bijvoorbeeld, als we naar de Google Play Store gaan, kunnen we zien dat het platform al meer dan 10 miljoen downloads heeft, en een gemiddelde beoordeling van 4,8 sterren van de 5, wat aantoont dat het niet alleen de steun heeft van professionele beleggers, maar ook van de grote retail.

TradingView op Google Play

Het is dan ook niet voor niets het meest gedownloade en gebruikte platform in de handelswereld, met meer dan 30 miljoen downloads.

Dus laten we de voordelen en nadelen samenvatten hieronder

VoordelenNadelen
✅ Geavanceerde en aanpasbare grafieken.Sommige functies zijn alleen beschikbaar in de Pro- of Premium-versie.
Brede reeks technische indicatoren en slimme tekentools.Het profiel van sommige activaklassen, zoals ETF’s, is van lage kwaliteit.
✅ Fundamentele analysetools.
✅ Meer dan 30 miljoen gebruikers in het sociale handelsnetwerk.
✅ Uitstekende prestaties op mobiele apparaten.
Demo-account met een zeer hoog saldo

Reviews van andere platforms

👉 MetaTrader 5 meningen

👉 Metatrader 4 meningen

👉 ProRealTime meningen

FAQS over TradingView

Hoeveel kost TradingView?

Er zijn 4 prijsopties bij TradingView. Het is geweldig dat er een gratis versie is. Het stelt mensen in staat om een kijkje te nemen en te zien wat hun product te bieden heeft. Het is zeer beperkt en ik zou het niet kunnen gebruiken voor serieuze transacties. Het Pro-plan kost ongeveer $150/jaar, Pro+ kost minder dan $300/jaar en het Premium-plan kost minder dan $600/jaar.

Hoe werkt TradingView?

De belangrijkste kenmerken van TradingView zijn:
Een krachtig grafieksysteem;
Een uitgebreide filter voor aandelen en cryptocurrencies;
Een serversysteem voor waarschuwingen om op de hoogte te worden gehouden van prijswijzigingen.
Een sterke gemeenschap die handels- en investeringsideeën deelt;
Aanpasbare scripts om aangepaste indicatoren te maken;
Integratie met brokers die meer dan 10 brokers ondersteunt;
Toegang tot veel verschillende markten over de hele wereld.

Welke brokers integreert TradingView?

We hebben het al gezien in deze review; een groot aantal daarvan, waaronder; Interactive Brokers, OANDA en ActivTrades.

Gerelateerde artikelen

Wat is enn Flag Pattern?
Laten we kijken wat een flag is in trading en hoe je deze kunt identificeren en gebruiken; het ingangssignaal, de stop loss en de sluiting, en dat alles op een eenvoudige manier uitgelegd met praktische voorbeelden. Wat is een flag pattern...