Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

Bit2Me Review [2024]: Commissies, Portemonnee, Pro en Earn

Bit2Me is een platform en exchange om te investeren in cryptocurrencies.

In dit artikel analyseren we hoe Bit2Me werkt, de sterke en zwakke punten van deze exchange, zijn producten en welke opties het biedt om te investeren in cryptocurrencies, evenals de kosten. Tot slot zie je onze mening en ook een samenvatting van die van zijn gebruikers.

Bit2Me: Wat is het en hoe werkt het?

Bit2Me is een Spaanse exchange waar je cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en ruilen, en ook opslaan, onder vele andere dingen.

Logo bit2me
Logo Bit2Me

Het project werd geboren in 2014 als een exchange om cryptocurrencies te verkopen, kopen, ruilen en op te slaan, maar het heeft nieuwe investeringsalternatieven toegevoegd, zoals staking. Het heeft ook zijn geografische horizon verbreed en is tegenwoordig aanwezig in meer dan 80 landen.

Bit2Me werkt met eigen technologie en heeft zijn eigen token, B2M, gelanceerd in 2021, dat speciale voordelen en kortingen op zijn tarieven biedt aan gebruikers via zijn loyaliteitsprogramma.

Bit2Me: Onderscheidende kenmerken

Als er iets is dat Bit2Me een van de beste exchanges maakt om cryptocurrencies te kopen, zijn het de volgende 3 kenmerken:

 • Veiligheid: Als een exchange met hoofdkantoor in Spanje, moet het voldoen aan een veel uitgebreider regelgevingskader.
 • Breedte: Van aanbod van cryptocurrencies en toegevoegde diensten; staking, lending, cashback-programma’s…
 • Klantenservice: 24/7, en in verschillende talen. Bovendien heeft het een zeer uitgebreid opleidingsprogramma.

Het bedrijf doet ook een belangrijk opleidingswerk via zijn blog en de Bit2Me Academy, waar het cursussen en opleidingsmateriaal aanbiedt.

Belangrijkste kenmerken van Bit2Me

KenmerkenBeschrijving
🏆 RegulatieSpaanse centrale bank en Preventie van Witwassen en Financiering van Terrorisme.
🔒 Garantiefonds100% van de fondsen van haar klanten.
💼 Financiële activa+240 cryptocurrencies
💻 Soorten accountsWallet en PRO
💲Pro commissiesBitcoin: 0.1% – 0,60% Ethereum: 0.1% – 0,60% Eigen token: 0.1% – 0,60%
💰 Minimale storting1€
📈 PlatformdienstenPro (koop verkoop voor professionals) Earn (Staking service) Wallet (bewaring en koop verkoop voor beginners) Pay API Nodes Card Launchpad Commerce Consulting
📧 ContactE-mail: [email protected] / [email protected]
Whatsapp op +34 910 91 37 88
🗣️ Ondersteuning in het NederlandsNee
🌟Uitgelicht productPro

Is Bit2me veilig? Regulatie

Ja, regulatie is een van de sterke punten van Bit2Me. Als exchange gevestigd in Spanje, is het geregistreerd bij de Spaanse Centrale Bank als aanbieder van virtuele valutadiensten voor fiduciaire valuta en als bewaarder van elektronische portemonnees en voldoet aan alle Europese regelgeving om de veiligste plek voor uw fondsen te zijn.

Het platform voldoet ook aan de regelgeving inzake het voorkomen van witwassen en het voorkomen van terrorismefinanciering.

Is het betrouwbaar? | Is er een depositogarantiefonds?

In termen van veiligheid is het fiat geld dat op Bit2Me is gestort 100% gegarandeerd en gestort op een toegewezen rekening bij een externe entiteit die wordt gereguleerd door de Spaanse Centrale Bank.

Naast dit garantiefonds is veiligheid cruciaal in de crypto-omgeving tegen mogelijke hacks. Bit2Me werkt met 99% koude opslag en versleutelt zijn gegevens in overeenstemming met de GDPR-regelgeving.

Hier komt nog een verzekering van 150 miljoen voor zijn activa bovenop door een samenwerking met Ledger Enterprise Solutions.

Wat je niet zult hebben met Bit2Me zijn de sleutels van je cryptocurrencies, die op het platform zullen blijven, net als bij andere gecentraliseerde beurzen.

Hoeveel cryptocurrencies heeft Bit2Me?

Het platform werkt met 290 verschillende cryptocurrencies. Zoals logisch is, bevat de lijst de belangrijkste cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple, Cardano, Tether of Dogecoin, onder anderen.

OVerzicht van crypto's op Bit2Me
Een greep uit de selectie crypto’s

Commissies van Bit2Me

Vervolgens zullen we de kosten en commissies van handelen met Bit2Me en zijn tariefstructuur bekijken.

Handelscommissies

De commissies voor handelen via Bit2Me Pro hangen af van verschillende factoren. De tarieven variëren van 0% tot 0,6% afhankelijk van het volume van de transacties en of je een taker of maker bent, dat wil zeggen, nemer of schepper, facilitator, dat is degene die verkoopt.

Minimaal volume
(in 30 dagen)
Maximaal volume
(in 30 dagen)
TakerMaker
0€+2k0,6%0,5%
2k50k0,3%0,2%
50k250k0,26%0,16%
250k500k0,16%0,08%
500k1M0,15%0,06%
1M5M0,14%0,04%

Om verwarring te voorkomen, het verschil tussen taker/maker is als volgt:

 • Taker: Trading operatie die een order uitvoert tegen marktprijs,
 • Maker: Trading operatie die een order uitvoert tegen een limietprijs.

In ieder geval, we kunnen zien dat zodra we de 2.000 euro trade (binnen een periode van 30 dagen) overschrijden, de commissies dalen tot 0,3%, en daarna nog progressief meer.

Voor de wallet account, wordt de vergoeding voor de aankoop, verkoop of conversie van alle cryptocurrencies weergegeven op het samenvattingsscherm, voordat je je aankoop bevestigt. De tarieven zijn afhankelijk van veel variabelen, waaronder:

 • De grootte van de transactie.
 • De betreffende munteenheid
 • De betaalmethode
 • De Spread. Deze laatste, zoals je weet, is het verschil tussen de aankoopprijs (bid) en verkoopprijs (ask) van een financieel actief. In cryptocurrency markten en trading, weerspiegelt het de kosten van het uitvoeren van een operatie en is het een indicator van de liquiditeit van de markt. Een lage spread suggereert hoge liquiditeit en lagere transactiekosten.

In ieder geval, je zult altijd een samenvatting van de kosten op het scherm zien. Dit is zeer nuttig om een idee te krijgen van hoeveel de commissie daadwerkelijk kost.

Niet-commerciële commissies (Bewaring, storting, opname, onderhoud…)

Naast de handelscommissies zijn er ook andere kosten en commissies voor het beleggen met Bit2Me.

 • Kapitaalstorting:
  • Overdracht: Zonder commissies, maar je weet dat het 2 werkdagen zal duren voordat je je geld in je Bit2Me-portemonnee ziet.
  • Creditcard / debetkaart: De storting is onmiddellijk, maar er is een commissie vanaf 1,95% (afhankelijk van de creditcard/debetkaart)
 • Geldopnames hebben geen kosten.
 • Op dezelfde manier brengt de exchange geen bewaar- of onderhoudskosten in rekening, zelfs niet in geval van inactiviteit.

Je kunt hun tarieven raadplegen op hun website.

Minimale storting

De minimale storting bij Bit2Me is 1 €, hoewel je normaal gesproken meer geld moet storten om te handelen. Hoewel sommige cryptocurrencies prijzen hebben die ver onder de euro liggen, kun je met dat bedrag nauwelijks iets doen.

Soorten producten bij Bit2Me

Bit2Me is ontstaan als een exchange om crypto-activa te ruilen en te verhandelen. Echter, het heeft diensten, producten en tools aan zijn aanbod toegevoegd.

Dit is wat je zult vinden naast de koop-verkoop van crypto-activa.

Bit2Me Pro

Bit2Me Pro is de professionele handelsdienst van de exchange.

Feitelijk is het de eerste high-frequency trading service gecreëerd door een Spaanse exchange, gericht op professionele handelaren om high-frequency transacties uit te voeren, met grote liquiditeit en spread en nul of bijna nul slippage.

Platform BIt2me
Platform bit2me

Op deze manier, met de nieuwe verbeteringen van zijn handelscentrum, kun je bijna 100 cryptocurrency-paren verhandelen in een professionele interface, maar aangepast aan verschillende niveaus en voor gebruik op mobiele apparaten.

Het heeft alles wat je nodig hebt voor geavanceerde handel zoals analyse-instrumenten, de mogelijkheid om limiet-, stoplimiet- en marktorders in te stellen (rood kader in de bovenstaande screenshot), evenals filters, 7 soorten tijdreeksen van kaarsen en meer dan 100 technische analyse-indicatoren (rode pijl, die het volume van het BTC/EUR-paar aangeeft).

Ten slotte, onthoud dat naarmate je vordert in je operaties in het Space Center, je kortingen kunt krijgen van… tot 50% van de tarieven. Hieronder herinner ik je aan de korting, afhankelijk van elk niveau:

 • Niveau 0: 0%
 • Niveau 1: 0,5%
 • Niveau 2: 2,5%
 • Niveau 3: 7,5%
 • Niveau 4: 15%
 • Niveau 5: 25%
 • Niveau 6: 37,5%
 • Niveau 7: 50%

Earn

Bit2Me Earn is het staking-systeem van de in Spanje gevestigde exchange, gelanceerd begin 2022. Met dit systeem kun je je cryptocurrencies blokkeren en een rente van maximaal 37,3% ontvangen voor het vasthouden ervan.

Momenteel werkt de exchange met 41 cryptocurrencies in staking en biedt rendementen voor het storten van je cryptocurrencies, van de belangrijkste zoals Bitcoin (1%) of Ethereum, tot meer exotische zoals Polkadot of Cosmos, met beloningen van meer dan 10% en 20%.

REturn met staking op bepaalde crypto's op Bit2me

Het is ook opmerkelijk, de beloning voor staking met native Bit2Me Token (B2M) +8,6% APY, terwijl de hoogste rendement wordt aangeboden door de Secret Network cryptocurrency met +28.8% APY.

Bit2Me maakt staking mogelijk met de belangrijkste cryptocurrencies zoals Ethereum of Bitcoin. In feite is het degene die de hoogste rendement biedt voor het houden van Bitcoin in staking, zolang de beloningen in B2M worden geïnd. Zoals logisch is, varieert de rente die wordt aangeboden afhankelijk van de cryptocurrency en de marktsituatie.

Deze dienst is volledig gratis voor de gebruiker.

Bit2Me Wallet

Vooral opmerkelijk is de nieuwe Wallet Web-service, nog in bètafase, maar veel gebruiksvriendelijker en intuïtiever dan de vorige. Het is dus de standaardaccount waarmee je toegang hebt tot alle diensten en al je cryptocurrencies en traditioneel geld vanaf één plek eenvoudig kunt beheren.

De Bit2Me-portemonnee is gratis en maakt het mogelijk om cryptocurrencies op te slaan, te kopen, te verkopen en te ruilen. Het is een multi-crypto wallet, omdat het alle cryptocurrencies die de exchange ondersteunt kan opslaan: een totaal van 290 activa.

Bit2Me Wallet

Van deze portemonnees zijn er 59 lite wallets en 176 wallets met volledige ondersteuning. Of anders gezegd, een tool om cryptocurrencies en traditioneel geld eenvoudig te beheren vanaf één plek. Dat wil zeggen, het maakt directe betalingen over de hele wereld mogelijk, kopen en verkopen van cryptocurrencies, het aanmaken van debetkaarten, het ontvangen van overschrijvingen op een gedeeld betalingsrekeningnummer, onder andere functionaliteiten.

Bovendien kan de Bit2Me Wallet worden verbonden met de Bit2Me Card om te betalen met je cryptocurrencies.

Bit2Me Card

Zoals de naam al aangeeft, is het een debetkaart met cryptocurrencies. Het is specifiek een Mastercard waarmee je je cryptocurrencies kunt gebruiken om in Spanje te betalen of in het buitenland voor je aankopen.

Bit2Me card
Bit2Me card

Bijvoorbeeld, van de 176 volledige ondersteuningsportefeuilles kan op elk moment van portefeuille worden gewisseld, om de crypto waarmee je betaalt te veranderen. Dit is een operatie die geen geld kost en in seconden wordt uitgevoerd. In tegenstelling tot andere kaarten van dit type, waarbij je je portefeuilles moet “opladen”.

Het is ook interessant om te vermelden dat je de kaart kunt koppelen aan de Earn-portefeuilles van USDT/EURT en BTC om te betalen terwijl je nog steeds passieve beloningen ontvangt.

De kaart maakt betaling mogelijk met B2M, BTC, ETH, ADA, XRP, SOL, DOT, USDT, USDC, TON, EURT, CCD en euro’s.

Bovendien hebben ze een cashback-programma dat tot 9% van de aankopen in B2M teruggeeft als je met deze cryptocurrency betaalt en tot 7% in andere gevallen, en ze hebben geassocieerde winkels die meer cashback bieden.

De Bit2Me Card rekent geen onderhoudskosten, maar wel voor betalingen met cryptocurrencies. Het tarief hangt af van het actief.

Bit2Me Pay

Het is het systeem om direct geld en cryptocurrencies te verzenden en ontvangen met slechts een telefoonnummer of een e-mailadres. Dat wil zeggen, zoals de Bizum van Bit2Me.

Het is een gratis service die werkt met 240 munten en die werkt via app en web.

De service werkt gratis en staat verzendingen toe vanaf 0,25 €.

Bit2Me Tax

Een zeer nuttige service om te voldoen aan uw fiscale verplichtingen als investeerder of handelaar in cryptocurrency.

Bit2Me Tax genereert rapporten van uw transacties en operaties met cryptocurrencies binnen het platform, hoewel het ook werkt om andere cryptocurrency brokers te verbinden.

Bovendien, als je het nodig hebt, kun je rekenen op de hulp van een fiscaal adviseur gespecialiseerd in crypto.

Bit2Me Loan

Een van de nieuwigheden van het platform is dat het mogelijk maakt om een lening te krijgen tot een miljoen euro met behulp van uw cryptocurrencies als onderpand. In deze zin zou het zijn alsof je je cryptocurrencies in onderpand geeft om financiering te krijgen.

Bit2Me Loan maakt leningen mogelijk op verschillende cryptocurrencies met flexibiliteit over het percentage van de fondsen die je wilt achterlaten als onderpand voor de operatie.

Naast deze diensten biedt het platform ook andere diensten aan zoals Bit2Me Launchpad om deel te nemen aan de lancering van nieuwe tokens.

API

Het is de toegangspoort tot het crypto-ecosysteem voor financiële instellingen en bedrijven. Het heeft vier modules: Data, Pro, Custody en Earn, afhankelijk van wat je wilt doen in de markt.

Bit2Me Wealth

Onlangs heeft Bit2Me zijn nieuwe dienst geïntroduceerd, Bit2Me Wealth, speciaal ontworpen voor grote institutionele en particuliere rekeningen. Deze dienst bundelt opties zoals Bit2Me OTC en Premium, en beantwoordt zo aan een groeiende behoefte in deze markt.

Bit2Me wealth

Hoewel Bit2Me zich in Spanje heeft gevestigd in de retailsector als een betrouwbare exchange, zijn er al veel institutionele klanten:

 • Meer dan 4.000 bedrijven
 • 1.500 particuliere bankklanten
 • 500 Over-The-Counter (OTC) klanten

En juist om deze institutionele klanten beter van dienst te zijn, streeft de nieuwe dienst Bit2Me Wealth naar een grotere efficiëntie in het beheer van grote handelsvolumes, door het aanbieden van gepersonaliseerde leningen in cryptocurrencies en exclusieve toegang tot staking mogelijkheden.

In de woorden van Abel Peña, CSO van de in Spanje gevestigde exchange:

De markt voor cryptocurrencies heeft niet alleen de aandacht van particuliere beleggers getrokken, maar is ook een integraal onderdeel geworden van de portefeuilles van grote vermogens en instellingen. Nu is de behoefte aan oplossingen zoals Bit2Me Wealth, die veilig, gespecialiseerd en robuust zijn voor het beheer van digitale activa, imperatief geworden

Uiteindelijk is het doel van Bit2Me Wealth om de winsten te optimaliseren, de kosten te verlagen en de financiële activa van haar klanten uit te breiden.

Klantenservice

Klantenservice is een van de sterke punten van de exchange, dat service biedt in 9 talen. Dit is een samenvatting van wat je zult vinden:

Naast e-mail werkt Bit2Me met een ticketdienst waarmee je problemen kunt melden via een webformulier dat later wordt beantwoord.

Naast gepersonaliseerde klantenservice biedt Bit2Me ook een help- en ondersteuningscentrum met gidsen en antwoorden op veel vragen over de werking. In feite is dit een van hun sterke punten vanwege de volledigheid.

Bit2Me Academy

Als onderdeel van de toegevoegde waarde die het platform biedt, heeft Bit2Me een academie waar het gratis korte cursussen van verschillende niveaus aanbiedt om alles te leren wat je nodig hebt over cryptocurrencies.

De training omvat korte en langere cursussen zoals de Bitcoin 101 cursus of de kwantitatieve handelscursus, actuele en educatieve artikelen, evenals tutorials. Dit wordt aangevuld met hun aanwezigheid op sociale media en vooral de webinars die ze organiseren via hun YouTube-kanaal.

Bit2Me meningen

De meningen van gebruikers zijn belangrijk, vooral voor een exchange. Actief sinds 2014, heeft Bit2Me allerlei meningen verzameld. Bijvoorbeeld, kunnen we zien hoe op Google Play Store met bijna 7000 recensies het een gemiddelde score van 3.8 sterren (uit 5) en meer dan 100.000 downloads heeft. Dat is geen slechte score, vooral gezien het feit dat de belangrijkste ondersteuning van het bedrijf zijn mobiele app is, waarmee je al je programma’s kunt beheren.

Google play store review Bit2me

Bovendien is er op andere openbare discussiefora convergentie. Over het algemeen wordt de exchange goed beoordeeld door gebruikers. Bijvoorbeeld, het heeft een score van 3,8 uit 5 op het platform Trustpilot, met iets meer dan 1.500 recensies.

bit2me trustpilot

Wat opvalt aan de exchange is dat Trustpilot reageert op bijna driekwart van de negatieve meningen en dat doet het in minder dan twee dagen.

Gebruikers benadrukken vooral de eenvoud van gebruik en de klantenservice.

Onze mening over Bit2Me | Review 2024

Is Bit2Me een goede exchange om te investeren in cryptocurrencies? Het platform valt op door zijn veiligheid en hier speelt het feit dat het een Spaans project is in zijn voordeel, omdat dit een solide juridische stabiliteit biedt, en bescherming door het onderhouden van een contractuele relatie met een bedrijf binnen Europa (MiCA-omgeving, een pro-crypto-regulering) met registratie, niet in belastingparadijzen of met problemen met de regulering. Bovendien werden ze onlangs bekroond voor naleving en goede praktijken als bedrijf voor het hele jaar 2022 samen met grote bedrijven zoals Repsol, BBVA of Goldman Sach.

Hun opleidingswerk binnen de industrie en al het leermateriaal dat je zult vinden, evenals hun klantenservice, moeten ook worden benadrukt.

Wat betreft het platform, Bit2Me biedt wat je kunt verwachten van een volledige exchange: handel, staking en leningen voor je cryptocurrencies, opleidingsacademie, en goede klantenservice. Bovendien, verbeteren ze hun product- en dienstenaanbod voortdurend.
Bijvoorbeeld, onlangs hebben ze hun wallet service verbeterd, waardoor het veel intuïtiever is, hun Bit2Me Pro trading center, en hebben ze een nieuwe dienst gelanceerd, de Bit2Me Wealth voor OTC-handel.

Aan de andere kant, hun cashback programma is ook opmerkelijk, zolang je maar betaalt met je cryptocurrencies via hun eigen debetkaart. Dit cashback-programma kan je tot 7% van de aankopen terugbetalen, een bedrag dat kan oplopen tot 9% als je betaalt met hun native token (B2M)

Waar het zeker niet tekortschiet, is in het aanbod van cryptocurrencies. Met 290 cryptocurrencies, kun je investeren in de belangrijkste activa, hoewel er altijd enkele zullen zijn, vooral de nieuwe ICO’s, die buiten zullen vallen (zoals bij de meeste exchanges, aan de andere kant).

Ten slotte, en een uitweiding makend over de commissies, is Bit2Me een van de meest concurrerende beurzen in de sector, vooral voor het uitvoeren van handel in zijn Bit2Me Pro-versie.

Voor- en nadelen van het gebruik van Bit2Me

Om af te sluiten, dit is de samenvatting van de voordelen en nadelen van Bit2Me als beurs in vergelijking met andere opties in de sector.

VoordelenNadelen
✅ Garantiefonds van 100% van de klantfondsen❌ Stortingen FIAT alleen in Euro’s
✅ De Cryptocurrencies in de portemonnee van de gebruikers hebben een verzekering van 150.000.000€ in samenwerking met Ledger Enterprise.❌ Zoals elke andere beurs gevestigd in Europa, staat het niet toe om te investeren in derivaten van cryptocurrencies.
Zeer concurrerende commissies, vooral vanaf een operatie van meer dan 2.000 euro per maand.
✅ Goed platform voor beginners: intuïtief.
Staking en kaart met cryptocurrencies.
✅ Goed aantal tokens.
✅ Goede klantenservice | 24/7 ondersteuning

Uiteindelijk is Bit2Me een beurs die veel voordelen biedt bij het kiezen ervan als onze vertrouwde tussenpersoon in de crypto-wereld. Het is veilig, heeft een goede klantenservice, evenals training, heeft de belangrijkste cryptocurrencies, en heeft een groot aantal extra diensten (cashback, staking, card…). Bovendien heeft het een van de beste commissiebeleid in de sector, vooral in zijn Pro-versie.

Andere beoordelingen

Gerelateerde artikelen

Beste Forex Brokers voor Nederland
De forexmarkt is de meest liquide markt ter wereld, aangezien er gemiddeld zo'n 6,6 biljoen dollar per dag wordt verhandeld. Het is waar dat deze markt gedomineerd wordt door institutionele beleggers, maar toch zijn er veel traders die deze markt ...