Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

Beste Cryptocurrencies 2024: Bitcoin, Ethereum, Tether

We analyseren de beste cryptocurrencies van 2024 op basis van hun marktkapitalisatie en handelsvolume en we laten je zien hoe je erin kunt investeren. Waarom is Bitcoin nog steeds de leider in de wereld van cryptocurrency-investeringen?

De cryptocurrency-markt wordt gekenmerkt door sterke schommelingen. Sinds de oprichting van Bitcoin in 2009 zijn er veel digitale valuta’s ontstaan. Sommige cryptocurrencies hebben zich weten te onderscheiden en blijven in de “top tien” van de ranglijst van de beste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Anderen zijn daarentegen in de vergetelheid geraakt.

Zoals hieronder te zien is, heeft elk van deze digitale activa zijn eigen kenmerken en persoonlijkheid. Uiteindelijk is het de markt die dat bepaalt. De projecten die de meeste aandacht hebben gekregen, krijgen een plaats in onze tien beste cryptocurrencies van 2024.

Wat zijn de Beste Cryptocurrencies in 2024? – Op Basis van Marktkapitalisatie

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is de oudste cryptocurrency en de eerste in de ranglijst op basis van marktkapitalisatie; met een groot verschil ten opzichte van zijn volgers (meer dan 189 miljard dollar).

Het wordt beschouwd als de koningin van de crypto valuta’s en bepaalt de trend in de markt. Met haar werd het universum van cryptocurrencies en blockchain geboren.

Het geschatte rendement van een investering in Bitcoin, vanaf de oudste bekende prijs, is 7.486,34%.

Een van de belangrijkste kenmerken die bitcoin tot een waardevol actief maken, is de beperking van de geldvoorraad: op het moment dat de 21 miljoen Bitcoins zijn bereikt, zal het niet mogelijk zijn om nieuwe te verkrijgen. Momenteel zijn er in totaal 18.831.218 Bitcoins in omloop.

Deze schaarste zorgt ervoor dat de vraag sterk optreedt en gewelddadige bewegingen vertoont, waarbij andere cryptocurrencies worden meegesleept. We hoeven alleen maar naar de historische prijzen te kijken. In juli 2013 was er een wisselkoers van 65,13$. Ongeveer vijf jaar later, in december 2017, bereikte het een hoogtepunt van 20.089,00$. En in 2021, stelde het een nieuwe all time high (ATH) van 64.110,00$.

Ethereum (ETH)

Op de tweede plaats van de top van de beste cryptocurrencies 2024 staat Ethereum, een van de oudste en meest significante.

In werkelijkheid is Ethereum de naam van het netwerk of platform. De digitale munt die op dit platform circuleert, wordt Ether (ETH) genoemd.

Ethereum werd gelanceerd in 2015 (zes jaar na Bitcoin). Het doel was om een open source netwerk te creëren dat anders was dan Bitcoin. Het bijzondere is dat het de creatie van “slimme contracten” mogelijk maakt. Dat wil zeggen, computerprogramma’s die de transacties van deze cryptocurrency alleen en automatisch vrijgeven als aan een reeks voorwaarden is voldaan.

Slimme contracten bieden veiligheid bij commerciële transacties. Deze voorkomen de inmenging van een derde partij die de naleving van de overeengekomen voorwaarden voor de vrijgave van de betaling accrediteert.

Op het moment van het schrijven heeft Ethereum een marktkapitalisatie van ongeveer 355 miljard dollar bereikt. Er zijn 117.745.606 Ethers in omloop.

Tether (USDT)

Met het symbool USDT is Tether gemaakt om dezelfde waarde aan te nemen als de Amerikaanse dollar (USD). Zo wordt het risico van volatiliteit, dat inherent is aan de cryptomarkten, geëlimineerd. Het is een stabiele cryptocurrency of “stablecoin“.

Tether is een van de meest liquide cryptocurrencies (het heeft meestal een hoger dagelijks handelsvolume dan Bitcoin). Haar marktkapitalisatie is iets meer dan 68 miljard en deze zet haar op de derde plaats in de ranglijst.

Omdat haar waarde altijd wordt aangepast aan de Amerikaanse dollar, blijft de wisselkoers rond de 1 $ (in feite, haar historische hoogtepunt werd bereikt op 27 mei 2017 met een wisselkoers van 1,21$).

Cardano (ADA)

Cardano is een Proof-of-stake blockchain platform en haar doel is om innovators, visionairs en veranderaars in staat te stellen positieve wereldwijde verandering te bewerkstelligen.

Het project werd opgericht in 2017 en heeft vanaf het begin veel tractie gekregen en is altijd zeer bekend geweest. Haar gemeenschap is een van de grootste in de Crypto wereld en haar oprichter en CEO Charles Hoskinson is een van de meest gerespecteerde personen. Onlangs hebben ze de smart contracts gelanceerd en heeft ze een stijging in haar notering ondergaan.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin is de utility token van ’s werelds grootste Exchange, Binance. Deze beurs lanceerde de munt in juni 2017. Deze munt heeft een gedecentraliseerd netwerk gecreëerd met zeer lage kosten om marktaandeel van Ethereum af te nemen.

Haar stijging kwam met de dex pankeswap die BNB super nuttig maakte. Het staat momenteel in de TOP 5 van cryptocurrencies ter wereld en heeft een marktkapitalisatie van 64 miljard dollar.

XRP (XRP)

XRP is de cryptocurrency gemaakt door Ripple. Op dit punt moeten we Ripple als platform onderscheiden van de cryptocurrency die erop wordt verhandeld: XRP. De verwarring komt omdat deze munt vroeger ook Ripple werd genoemd.

In het kort is XRP is een cryptocurrency ontworpen om bepaalde tekortkomingen van Bitcoin te verhelpen. Met name de snelheid van transacties. Bitcoin heeft een verificatiesysteem dat het tot een uur kan duren om overdrachtsoperaties te voltooien. Ondertussen zijn transacties met XRP vrijwel onmiddellijk (het duurt meestal ongeveer 5 seconden).

Veel banken en instellingen gebruiken de oplossingen van Ripple Labs (het bedrijf dat het Ripple-protocol heeft ontwikkeld) om hun eigen betalingssysteem te creëren. Via RippleNet is het mogelijk om elke munt met dit netwerk te gebruiken.

Een belangrijk punt is dat de 100 biljoen XRP die het totale geldaanbod vormen al beschikbaar zijn op het platform. XRP kan niet worden gemijnd. Op de markt zijn iets meer dan 46 miljard van deze cryptocurrencies in omloop. De marktkapitalisatie bedraagt ongeveer 44 miljard dollar de marktkapitalisatie bedraagt ongeveer 35 miljard dollar.

Solana (SOL)

Solana was een van de openbaringen van 2021 en werd zelfs in het nieuws besproken. Het is een zeer functioneel open source project gebaseerd op de aard van de blockchain om gedecentraliseerde financiële oplossingen (DEFI) te bieden.

Het werd gelanceerd in 2020 als ICO op CoinList tussen 0.04$ en 4$ afhankelijk van wanneer je kocht.

Woorden schieten tekort om te spreken over de winst die door investeerders is behaald (Solana heeft de 200$ overschreden).

 • De huidige marktkapitalisatie is 35 miljard. Een waanzin voor de korte tijd dat het op de markt is.

USD Coin (USDC)

USDC is de officiële stablecoin van Coinbase. Deze munt is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar in een verhouding van 1:1.

Deze stabiele munt is een van de meest nuttige. Het levert rendement op en betalingen kunnen worden gedaan via het eigen betalingsplatform van Coinbase.

 • Het heeft momenteel een marktkapitalisatie van 31 miljard dollar.

Polkadot (DOT)

We gaan nu een multi-chain cryptomunt beoordelen: Polkadot. Deze technologie maakt interactie tussen verschillende blockchains mogelijk. Met welk doel? De veiligheid en prestaties verbeteren.

Er zijn instellingen die hun eigen blockchains creëren. Elke blockchain werkt met zijn eigen gegevens en draagt zijn eigen cryptocurrencies over. Polkadot maakt operaties tussen hen mogelijk.

Waar we eerder het belang van schaalbaarheid noemden, elimineert Polkadot verzadiging door transacties op meerdere ketens parallel mogelijk te maken.

 • Het neemt een van de top posities in de ranglijst van top crypto’s in 2024 met een marktkapitalisatie van ongeveer 19 miljard dollar.

Dogecoin (DOGE)

De beroemde meme-munt, grotendeels geanimeerd door de beroemde en mediagenieke Elon Musk.

Dogecoin (DOGE) is gebaseerd op de populaire internetmeme “doge” en heeft een Shiba Inu in zijn logo. De open source digitale munt werd gecreëerd door Billy Markus uit Portland, Oregon en Jackson Palmer uit Sydney, Australië, en splitste zich af van Litecoin in december 2013.

 • De marktkapitalisatie bedraagt 19 miljard dollar.

Meningen over Doge coin

Hoe te Investeren in Deze Cryptocurrencies?

Om te investeren in Bitcoin, de opvallende cryptocurrency van deze ranglijst van beste cryptocurrencies van het jaar, zijn er verschillende manieren om dit te doen: van cryptocurrency exchanges, beleggingsfondsen of CFD’s

De meeste van deze cryptocurrencies zijn beschikbaar op Bitpanda. Bitpanda is een van de grootste en veiligste exchanges en heeft meer dan 30 verschillende cryptocurrencies waar je toegang toe hebt, naast 4 andere soorten edelmetalen, waaronder goud.

Een ander alternatief

Finst

8.5/ 10

Gereguleerd door de Nederlandse DNB

Goed en gemakkelijk te gebruiken platform

Maximale veiligheid met Proof of Reserves

Meer dan 110+ grote cryptocurrencies 24/7

Minimale storting:

€1.00

Wat zijn de Beste Cryptocurrencies om in 2024 in te Investeren?

Onder de crypto’s die opvallen, vind je Cardano, Polygon, Polkadot of Ethereum, enkele van de cryptocurrencies met het grootste potentieel in 2024. Naast de cryptocurrencies geassocieerd met de Metaverse.

Ether is een van de cryptocurrencies die het meest interessant zijn om in 2024 in te investeren. Als een veiliger, duurzamer en schaalbaarder activum, maakt het een van “de cryptocurrencies om in 2024 in te investeren”.

Onder de cryptocurrencies met de grootste marktkapitalisatie, vallen Bitcoin, Ethereum en de l2’s Solana, Polkadot en Polygon op, en sommige anderen hebben een belangrijke adoptieratio om te groeien in 2024. Deze crypto’s binnen het bearish scenario in de cryptocurrency markt, zijn degenen die de meeste weerstand kunnen bieden tegen de bearish prijs. Onder hen:

 • Solana
 • Terra luna
 • Polygon (matic)
 • Polkadot
 • Cardano
 • Bitcoin
 • Ether

Aspecten om te Weten Welke Crypto’s Potentieel Hebben

Onder de belangrijkste criteria om potentieel te detecteren zijn:

 • Duurzaamheid (proof of stake)
 • Schaalbaarheid (gemeten in transacties per seconde)
 • TPS
 • Interoperabiliteit (internet van blockchains).

Het is de moeite waard om te wijzen op de crypto’s die erin slagen de gasprijs te verlagen om de slimme contracten te valideren, met Polygon als uitblinker, bijvoorbeeld een Ethereum-transactie kost gemiddeld 15 dollar, en bij Polygon (Matic) kost dezelfde transactie gemiddeld 0,001 dollar, een substantieel verschil.

Beste Cryptocurrencies op Marktkapitalisatie 2024

CryptocurrenciesMarktkapitalisatie
Bitcoin / BTC$1,412,797,852,012
Ethereum / ETH$458,992,412,364
BNB / BNB$103,902,301,501
Cardano / ADA$16,494,575,516
Solana / SOL$80,705,469,692
XRP / XRP$29,369,586,481
Tether USDT$115,098,098,770
Polkadot / DOT$10,415,755,735
Dogecoin / DOGE$23,664,539,915
Avalanche / AVAX$14,410,167,172
Polygon / MATIC$7,121,744,071
USDC /USDC$32,409,394,977
Cosmos / ATOM$3,383,114,088
Shiba Inu / SHIB$15,273,241,771
Litecoin / LTC$7,110,985,652

*Gegevens van juni 2024
*Bron: coinmarketcap.com

Gerelateerde artikelen

Copy Trading: Een beginnersgids
In de afgelopen jaren heeft een van de snelst groeiende nieuwe handelsvormen sociale handel, ook bekend als copy trading, aan populariteit gewonnen. Maar wat houdt deze praktijk in? Is het betrouwbaar? En zo ja, hoe kan ik eraan beginnen? In di...