Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

Veilig Investeren in Bitcoin : Een Stapsgewijze Handleiding

In het afgelopen jaar zagen we hoe Bitcoin steeg van ongeveer €15.000 naar weer rond de €40.000, een groei van meer dan 60% in slechts negen maanden. Deze opmerkelijke groei vond plaats tegen de achtergrond van inflatie en marktonzekerheid, waardoor velen blijven beweren dat cryptocurrency fungeert als een veilige haven, vaak omschreven als “digitaal goud”.

Hoe te investeren in bitcoin in 2024?

Hoewel het nog te vroeg is om het direct te vergelijken met goud, een activum dat al eeuwen bij ons is, is er geen twijfel dat Bitcoin interessant is, al was het maar om op de hoogte te blijven van de evolutie ervan. In dit artikel leggen we uit hoe je veilig kunt investeren in Bitcoin in 2024.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin: de oudste cryptocurrency

Bitcoin is de oudste cryptocurrency die er bestaat. Het werd in 2008 gecreëerd door Satoshi Nakamoto, een pseudoniem van een persoon wiens werkelijke identiteit nog steeds onbekend is. Het primaire doel was het ontwikkelen van een alternatief betalingssysteem dat onafhankelijk is van traditionele fiatvaluta en centrale banken, volledig gedecentraliseerd.

Kenmerkend voor Bitcoin is dat het een eindige hulpbron is; ongeveer 91% van de totale hoeveelheid is reeds gemijnd. De beperkte beschikbaarheid verleent waarde aan de munt. Bitcoin wordt ondersteund door de blockchain-technologie, een digitaal grootboek dat alle transacties registreert. Wanneer een bepaald aantal transacties is verzameld, vormen deze een blok dat vervolgens wordt gekoppeld aan het volgende blok.

Investeren in Bitcoin De vier beste manieren om in Bitcoin te investeren zijn:

 1. Cryptocurrency mijnen voor beloningen
 2. Directe aankoop van Bitcoin
 3. Investeren via fondsen zoals ETNs, ETCs of toekomstige ETFs
 4. Handelen met derivaten

👉 Voor diegenen die meer geïnteresseerd zijn in speculatie dan in traditioneel investeren, Beleggen met cryptocurrencies | Basisgids voor beginners

Hoe te investeren in Bitcoin? | 5 verschillende manieren.

Er zijn meerdere manieren om te investeren in Bitcoin, en vanuit Nederland zijn er diverse opties om rendement te behalen met deze cryptocurrency. Hieronder worden enkele van deze alternatieven belicht:

Bitcoin Mining

Een populaire methode om rendement te behalen met Bitcoin is via mining, oftewel het genereren van nieuwe Bitcoins als beloning.

Voor het minen van Bitcoin heb je een krachtige computer nodig. De mijnwerkers, ofwel miners, zijn verantwoordelijk voor het valideren van Bitcoin-transacties door het oplossen van complexe wiskundige problemen die hen worden voorgelegd.

Er is een vastgesteld maximum van 21 miljoen eenheden Bitcoin. Zodra deze volledig zijn gemijnd, zal het proces van mining tot een einde komen.

De computers die voor het minen worden ingezet, staan bekend als “nodes“. Deze nodes ondersteunen het Bitcoin-netwerk en helpen bijvoorbeeld systeemstoringen te voorkomen, zoals die veroorzaakt kunnen worden door een stroomuitval.

Bitcoin direct kopen

Als het minen van Bitcoin je niet aanspreekt of je zoekt simpelweg een andere manier om in deze cryptocurrency te investeren, kun je overwegen om het direct te kopen. Deze investeringsmethode houdt in dat je Bitcoin aanschaft en opslaat, met de verwachting dat de waarde ervan in de loop van de tijd zal stijgen.

Het grootste voordeel van directe aankoop, vergeleken met meer complexe financiële producten, is het gemak van het simpelweg bewaren van het actief. Mocht de prijs dalen, dan kun je het vasthouden en wachten op een waardestijging in de toekomst.

Dit wordt beschouwd als een minder risicovolle methode om in Bitcoin te investeren.

Als je je afvraagt hoe of waar je Bitcoin kunt kopen, de gebruikelijke route is via een exchange, ofwel een valutawisselplatform. Sommige van deze platforms bieden ook opslagdiensten aan, wat we later zullen bespreken. Enkele van de bekendste exchanges om Bitcoin te kopen zijn:

 • Bit2Me
 • Bitvavo
 • Coinbase
 • Kraken
 • Finst
 • eToro
Bitcoin kopen op beurzen

Momenteel is Binance de grootste beurs ter wereld met een reserve van 475.000 bitcoins. Echter, als je bezorgd bent over de veiligheid van je geld in geval van faillissement, diefstal of fraude bij deze Aziatische beurs, dan is het belangrijkste niet waar je de Bitcoin koopt, maar waar je het bewaart nadat je het hebt aangeschaft, wat we later zullen bespreken.

Desalniettemin wordt dit beschouwd als de meest aanbevolen manier om in Bitcoin te investeren, vooral als je de cryptocurrency ziet als een middel voor waardeopslag.

ETP’s en Bitcoin beleggingsfondsen

De ETP’s en de beleggingsfondsen laten investeren in Bitcoin op een meer indirecte manier toe.

Beginnend met Exchange Traded Products (ETP’s), dit zijn producten die op de beurs worden verhandeld en het gedrag van andere producten repliceren, of het nu gaat om een index, een grondstof of een valuta. Afhankelijk van wat ze repliceren, kunnen ze ETF’s, ETC’s of ETN’s worden genoemd.

Investeringsfondsen verzamelen geld van vele beleggers, dat wordt beheerd door een professionele manager. Er zijn cryptocurrency-investeringsfondsen die verschillende valuta’s bevatten, en anderen met een technologisch thema die bijvoorbeeld kunnen investeren in Bitcoin. Als je niet direct wilt investeren in het actief zelf, stellen deze twee voertuigen je in staat om op een andere manier rendement te behalen met Bitcoin.

Futures op Bitcoin

Futures zijn een ander type financieel derivaat waarbij een koop-verkoopovereenkomst wordt gesloten voor een toekomstige datum. Met andere woorden, als de belegger verwacht dat de prijs van het actief waarin hij wil investeren in de komende maanden zal stijgen, kan hij een koop-verkoopovereenkomst sluiten tegen de huidige prijs, maar met een afwikkelingsdatum 3 maanden in de toekomst.

Futures zijn gehefboomde producten, omdat de betrokken partijen niet het totale bedrag van de transactie hoeven bij te dragen, maar slechts een deel ervan als garantie.

Hoe koop je Bitcoins veilig in 5 stappen?

Nu je verschillende manieren kent om te investeren in Bitcoin, gaan we ons richten op de eenvoudigste van allemaal: het actief direct verwerven. In dit gedeelte gaan we de vijf eenvoudige stappen bekijken om Bitcoin te kopen op Bit2Me:

1. Maak een account aan op Bit2Me.
2. Doe een eerste storting.
3. Zoek Bitcoin op het platform.
4. Voer de aankooporder van Bitcoin uit.
5. Monitor de investering.

Stap 1: Open een account op een Exchange

Laten we bij het begin beginnen: om Bitcoin te kopen, moet je een account aanmaken op een exchange. Hieronder laten we zien hoe dit te doen, met als voorbeeld de exchange Bit2Me, dit is een Spaanse exchange. Maar in Nederland heb je bijvoorbeeld Bitvavo en Coinmerce.

Waarom kiezen wij voor deze exchange?

Allereerst, vanwege de veiligheid. Bit2Me is dus een exchange gevestigd in Spanje, die ook geregistreerd is bij de Spaanse bank, wat een grotere controle over de activiteiten mogelijk maakt. Bovendien zijn de fondsen die door klanten worden gestort voor 100% gegarandeerd.

Ten tweede, vanwege het uitgebreide scala aan diensten, waaronder een groot aantal cryptocurrencies, een staking (verdien) service, cashback programma’s, een opleidingsacademie en zeer concurrerende commissies. En wat betreft betrouwbaarheid, heeft CoinTelegraph Research zojuist een ranglijst gepubliceerd van de beste exchanges ter wereld, waarin Bit2Me de eerste plaats inneemt op het gebied van betrouwbaarheid.

Met dat gezegd, om een account op de exchange te openen, moeten we eerst naar de website van Bit2Me gaan via de volgende link:

Eenmaal binnen moeten we de volgende drie stappen volgen:
1. Voer ons e-mailadres in.
2. Verifieer ons e-mailadres en vul de rest van onze persoonlijke informatie aan.
3. Verifieer ons account (zodat we kunnen handelen met meer dan 999 euro), door een foto van onze ID en een selfie te leveren.

En dat is alles! We hebben nu ons Bit2Me-account actief en klaar voor de volgende stap.

Stap 2: Doe een minimale storting

Het doen van een storting is heel eenvoudig, we hoeven alleen maar de volgende stappen te volgen:

 • We moeten de muis plaatsen in het kleine vakje van de 9 vierkantjes rechtsboven en daar toegang krijgen tot de “Wallet”
 • Eenmaal binnen, gaan we naar “Storten” en volgen we de instructies. Deze kunnen variëren afhankelijk van of we euro’s of andere cryptocurrencies willen storten.

Het is heel eenvoudig, het kost ons slechts 2 minuten.

Stap 3: Zoek bitcoin binnen het platform

Eenmaal in onze portemonnee, in de sectie “wallets” zoeken we naar Bitcoin

 • We klikken op de cryptocurrency Bitcoin.
 • En opnieuw, we klikken op de optie “kopen” om de aankooporder in te stellen.

Stap 4: Stel aankooporder in

En ten slotte, we gaan de aankooporder instellen, wat zoals we zullen zien een heel eenvoudig proces is:

 • Hier voeren we de hoeveelheid en het type valuta in, waarmee we Bitcoin willen kopen.
 • Vervolgens selecteren we de portemonnee.
 • Tenslotte drukken we op de blauwe knop “Betaal”.

Stap 5: Monitor de investering

De actie eindigt echter niet met het kopen van bitcoins; we moeten onze portefeuille af en toe monitoren om te weten hoe alles verloopt. Laten we eens kijken hoe dat moet:

Eenmaal in onze portefeuille moeten we toegang krijgen tot onze Bitcoin Wallet (portemonnee).

En vervolgens kunnen we beginnen met het monitoren van onze investering in de koning der cryptocurrencies.

Optionele stap: Bewaar je bitcoins op een veilige plaats

Is er een knop met “Verzenden”; hiermee kunnen we onze Bitcoin naar elke andere Bitcoin-portemonnee sturen, of het nu een cold wallet of een hot wallet is.

👉 Dat gezegd hebbende, denk je misschien ook aan investeren in de cryptocurrency Ether, de op een na grootste in termen van marktkapitalisatie binnen de crypto-omgeving. Als dat zo is, laat ik je achter met onze gids om je te helpen deze op de veiligste manier mogelijk te verwerven: Ethereum: wat is het, wat zijn de voordelen en hoe te investeren

Hoe gebruik je eToro?

Bitcoin kopen op eToro

eToro is geen exchange, maar een multi-product broker, waar je naast het investeren in activa zoals aandelen, ETF’s of derivaten, ook de mogelijkheid hebt om echte cryptocurrencies te kopen.

Hun catalogus omvat meer dan 70 cryptocurrencies. Het meest opvallende is dat, in tegenstelling tot andere brokers, je niet investeert in het financiële derivaat, maar de cryptocurrency daadwerkelijk koopt, die wordt overgedragen naar je eToro-wallet. Bovendien kun je ook transacties uitvoeren om je cryptocurrencies naar andere wallets te sturen, voornamelijk soft wallets en hardware wallets.

Als je een actiever profiel hebt, kun je ook handelen met derivaten door te lenen of short te gaan.

Hun operationele kosten bedragen momenteel 1% van de transactie.

eToro

7.5/ 10

Beurs

Europa, Asia

Website in meerdere talen.

Geavanceerde mobiele versie en copytrading

Mogelijkheid om fractionele aandelen te verhandelen

* Uw kapitaal loopt gevaar. Er zijn andere kosten van toepassing. Ga voor meer informatie naar

Minimale storting:

€50.00

 • Gedetailleerde grafiek voor handel
 • Voorspellingen van analisten
 • Nieuws over de meest opvallende crypto-activa
 • Statistieken

In dit geval zijn dit de kenmerken van eToro met betrekking tot de cryptocurrency markt:
🏆 Regulatie: CySEC (Cyprus)
Echte Bitcoins: Ja
💲 Commissies: 1% per transactie
🪙 Andere cryptocurrencies: Meer dan 70; Bitcoin, Cardano, Ethereum, IOTA, Cosmos…

Wat zijn de voordelen?

✅ Mogelijk de meest comfortabele broker om cryptocurrencies te kopen.
✅ Bovendien kunt u echte Bitcoins kopen.
✅ Maakt copytrading mogelijk als onderdeel van uw crypto-investeringsstrategie.
✅ Heeft geen hefboom nodig, hoewel deze beschikbaar is.

Nadelen
Bevat geen staking programma’s
Ook geen andere diensten zoals airdrops, cryptocurrency leningen of cash-back programma’s.

Waar bewaar je je bitcoins veilig?

We hebben al vermeld dat de gekochte Bitcoin, aangezien het een digitale en geen fysieke valuta is, wordt opgeslagen in een wallet of elektronische portemonnee. Deze portemonnee kan “koud” of “warm” zijn, afhankelijk van of deze online of offline is.

Nogmaals benadrukken we het belang van het grondig controleren van de informatie over de exchange waar we ervoor kiezen Bitcoin te kopen. Om de gevaren van handelen via een exchange met ondoorzichtige regulering te illustreren, kunnen we kijken naar het faillissement van FTX als voorbeeld. FTX is ook bekend in Nederland, vooral onder cryptocurrency-handelaren en -enthousiastelingen. Hoewel het misschien niet zo wijdverspreid bekend is als enkele van de meer traditionele financiële instellingen, heeft FTX een wereldwijd bereik en heeft het gebruikers in verschillende landen, waaronder dus ook bij ons.

Om dergelijke oplichting te voorkomen, zijn er twee opslagopties voor cryptocurrencies, zoals eerder genoemd:
1. Hot wallets of ‘warme’ portemonnees: dit zijn online opslagplaatsen die toegankelijk zijn met een wachtwoord. Het voordeel is dat ze vanaf elk apparaat toegankelijk zijn, wat handig is voor frequente handelaren. Het nadeel is dat ze vatbaarder zijn voor hacking. Meer informatie vind je op: Hot wallet – Wat is het en hoe werkt het?
2. Cold wallets of ‘koude’ portefeuilles: hierin worden cryptocurrencies offline opgeslagen, buiten het bereik van het internet. Dit kan een desktopopslag zijn, zoals een USB-stick, of via een QR-code op papier. Ze zijn minder vatbaar voor hacking, hoewel ze duurder zijn dan hot wallets. Meer informatie vind je op: Cold Wallet – Wat is het en hoe werkt het?

We hebben al aangegeven dat de aangeschafte Bitcoin, omdat het een digitale en geen fysieke munt is, wordt opgeslagen in een wallet of elektronische portemonnee. Deze kan “koud” of “warm” zijn, afhankelijk van of ze online of offline zijn.

Nogmaals, we benadrukken het belang van het goed controleren van de informatie over de exchange waar we besluiten Bitcoin te kopen. Sterker nog, om de gevaren van handelen via een exchange met een ondoorzichtige regulatie te illustreren, hoeven we alleen maar te kijken naar wat er gebeurd is met de faillissement van FTX.

Om oplichting zoals deze te voorkomen, zijn er twee opslagopties voor cryptocurrencies, zoals we al aangaven:

 • Hot wallets of warme portemonnees: dit zijn online opslagplaatsen die toegankelijk zijn met een wachtwoord. Het voordeel is dat je vanaf elk apparaat toegang hebt, erg handig voor mensen die vaak transacties doen. Het nadeel is dat ze meer vatbaar zijn voor hacking.
 • Cold wallets of koude portefeuilles: hierin worden cryptocurrencies offline opgeslagen, dat wil zeggen, buiten het internet. Het kan een desktopopslag zijn, zoals een USB of via een QR-code op papier. Ze zijn minder vatbaar voor hacking, hoewel duurder dan de hot wallets.

Waarom investeren in Bitcoin in 2024?

Hoewel het misschien oppervlakkig lijkt, zijn er sterke argumenten om in 2024 bitcoin te kopen. Niet voor niets is de waarde ervan sinds het begin van het jaar met meer dan 60% gestegen.

Laten we de belangrijkste redenen eens bekijken:

 • Het is schaars.
 • Het is duurzaam.
 • Het is immuun voor inflatie.
 • Het is moeilijk te vervalsen.
 • Het is niet onderhevig aan overheidsbeleid.
 • Het is opslagbaar.
 • Het wordt geaccepteerd als betaalmiddel.

In feite vertoont bitcoin verschillende overeenkomsten met goud, vandaar de toenemende interesse om erin te investeren. Niet voor niets wordt bitcoin vaak ‘digitaal goud‘ of ‘goud 2.0‘ genoemd.

Laten we eens kijken naar meer actuele redenen voor investeringen dit jaar.

Institutionele adoptie

Veel grote bedrijven en fondsen hebben besloten om in Bitcoin te investeren en het als reserves van hun eigen vermogen te houden. Het feit dat institutioneel geld inzet op de digitale munt betekent dat grote investeerders zijn toekomstige potentieel waarderen, wat het behoorlijk interessant maakt.

Enkele van de grote bedrijven die hebben ingezet op de cryptocurrency zijn:

 1. Microstrategy: het bedrijf bezit ongeveer 0,54% van alle Bitcoin, en heeft grote winsten behaald omdat het vroeg heeft geïnvesteerd. Bitcoin maakt deel uit van hun vermogen, wat aantoont dat ze vertrouwen hebben in de cryptocurrency op lange termijn.
  🪙Reserves: Het heeft ongeveer 175.000 BTC’s in reserve
 2. Marathon Digital: Het is een bedrijf dat zich uitsluitend bezighoudt met het minen van cryptocurrencies, wat betekent dat het steeds meer beschikbaar heeft, vanwege de beloning voor het minen. Het heeft momenteel zijn data mining centra uitgebreid om meer bitcoins te verzamelen – via beloningen – voor de halving in april 2024.
  🪙Reserves: Het heeft 13.286 BTC’s in reserve.
 3. Tesla: de relatie van Elon Musk met cryptocurrencies heeft zijn ups en downs gehad, vooral omdat de woorden van de CEO niet altijd serieus kunnen worden genomen. Echter, hij heeft niet alleen positief gesproken over bitcoin, maar heeft ook de mogelijkheid overwogen om het te accepteren als betaling voor zijn elektrische voertuigen.
  🪙Reserves: Op dit moment heeft het ongeveer 4.200 BTC’s

Bitcoin ETF

Maar een apart punt in de institutionele adoptie van de crypto-activa, is de marktintroductie van Bitcoin spot ETF’s door de belangrijkste fondsbeheerders ter wereld, waar op dit moment BlackRock de belangrijkste is.

Op deze manier zou een spot ETF worden ondersteund door honderdduizenden echte bitcoins opgeslagen in de reserves van de belangrijkste beheerders, wat een afvoer van bitcoins van de gebruikelijke exchanges zou betekenen, wat de koopdruk zou verhogen, en daarmee ook de prijs.

Halving 2024

De Bitcoin-halvering is een gepland evenement waarbij de beloning die mijnwerkers ontvangen voor het valideren en toevoegen van nieuwe transacties aan de Bitcoin blockchain wordt gehalveerd. Dit evenement vindt ongeveer elke vier jaar plaats of nadat er 210.000 blokken zijn gemijnd. Het doel van de halvering is om de inflatie van Bitcoin te beheersen door het aanbod van nieuwe bitcoins die in omloop komen te beperken. Door de beloningen voor mijnwerkers te verminderen, vertraagt de halvering de snelheid waarmee nieuwe bitcoins worden gegenereerd, waardoor de munt schaarser en mogelijk waardevoller wordt op de lange termijn.

De halvering heeft aanzienlijke implicaties voor zowel mijnwerkers als de algemene Bitcoin-markt. Voor mijnwerkers kan de halvering de winstgevendheid van het minen beïnvloeden, omdat het de directe opbrengsten van het valideren van blokken vermindert. Op de markt wordt de halvering door velen gezien als een gebeurtenis die de prijs van Bitcoin zou kunnen verhogen vanwege de verminderde uitgiftegraad en de toegenomen perceptie van schaarste. Historisch gezien zijn halveringen voorafgegaan aan periodes van prijsstijgingen van Bitcoin, hoewel de exacte impact kan variëren door verschillende economische en marktfactoren.

Finst

8.5/ 10

Gereguleerd door de Nederlandse DNB

Goed en gemakkelijk te gebruiken platform

Maximale veiligheid met Proof of Reserves

Meer dan 110+ grote cryptocurrencies 24/7

Minimale storting:

€1.00

Grotere bewustwording en acceptatie

Slechts enkele jaren geleden leek het ondenkbaar dat een bedrijf Bitcoin zou overwegen als betaalmiddel. Echter, de sociale acceptatie groeit gestaag en veel kleine bedrijven accepteren het nu al als betaling. Momenteel accepteren ongeveer 15.000 bedrijven wereldwijd Bitcoin als betaalmiddel, waarvan 2.000 in de Verenigde Staten.

Maar niet alleen bedrijven doen mee; ook de economie van sociale netwerken en content creatie is stevig verweven met crypto. Veel influencers accepteren betalingen voor campagnes via deze route, omdat transacties worden vastgelegd in de blockchain, wat hen transparantie en veiligheid biedt.

Ondanks de schandalen met bepaalde beurzen, heeft de opleving duidelijk gemaakt dat velen op lange termijn vertrouwen hebben in dit activum.

Vooraf gedefinieerd aanbod

Bitcoin is eindig, en zal stoppen met minen wanneer het de 21 miljoen eenheden bereikt. Deze eigenschap geeft het veel waarde, omdat het aanbod beperkt is, dus zolang de vraag hoog is, zal de prijs ook hoog blijven, een gedrag dat naar verwachting vergelijkbaar zal zijn met dat van goud.

Verwachting van renteverlaging

Met een rente van ongeveer 5,25% – 5,5%, verwacht de markt dat er een renteverlaging van ongeveer 100 basispunten (of 1%) door de Fed zal plaatsvinden gedurende dit 2024, uit angst dat de bankpanieken blijven voortduren, en dat er nog veel ernstigere dingen dan middelgrote banken kunnen blijven breken.

Sterker nog, zozeer zelfs, dat de FED heeft beloofd de eerste verlaging voor juni 2024 -overigens, heel dicht bij de halveringsdatum-, om door te gaan met een beleid van renteverlaging gedurende de komende zes maanden. Dit alles, zolang de inflatie blijft naderen en stabiliseren rond haar doelstelling van 2%

Duidelijk, een renteverlaging kan gunstig zijn voor Bitcoin, aangezien de toegang tot liquiditeit gemakkelijker zou zijn, en dus zouden investeerders meer kapitaal hebben om de cryptocurrency te kopen. Daarom investeren velen nu in haar met de verwachting dat de vraag zal toenemen en de prijs zal stijgen.

Volatiliteit

Het noemen van volatiliteit als een reden om in Bitcoin te investeren kan vreemd lijken voor de meer conservatieve investeerders, maar voor degenen die bereid zijn meer risico te nemen, betekent meer volatiliteit meer mogelijkheden om een beter rendement te behalen.

Moet je belasting betalen over je investeringen in Bitcoin?

Tot slot moeten we ook een zeer belangrijk punt behandelen: de belasting op cryptocurrencies in Nederland, inclusief Bitcoin. In dit opzicht moet ik je helaas teleurstellen door te zeggen dat je inderdaad belasting moet betalen over het investeren in cryptoactiva.

Meer specifiek, in de meeste gevallen ben je verplicht om informatie te verstrekken over je winsten en verliezen in de handel met cryptomunten via het model 100 in de belastingaangifte.

In Nederland worden winsten uit de handel in cryptocurrencies beschouwd als inkomen uit overige werkzaamheden en vallen ze onder Box 1 van de inkomstenbelasting. Dit betekent dat de winst wordt belast tegen progressieve tarieven, die variëren afhankelijk van je totale inkomen. De tarieven kunnen variëren van 37,10% tot 49,50%.

Verliezen uit de handel in cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om winsten te compenseren in hetzelfde belastingjaar. Als er geen winst is om te compenseren, kunnen verliezen worden verrekend met winsten in voorgaande jaren (carry-back) of toekomstige winsten (carry-forward). Dit biedt een zekere mate van flexibiliteit bij het omgaan met verliezen.

Het is echter belangrijk op te merken dat de exacte regels en procedures kunnen variëren en afhankelijk zijn van individuele omstandigheden. Het is daarom raadzaam om een belastingadviseur te raadplegen voor specifieke informatie en advies met betrekking tot jouw situatie.

Hoe zien de verschillende meningen over Bitcoin eruit?

Net als bij elk ander activum zijn de meningen over Bitcoin verdeeld, voornamelijk tussen voorstanders van cryptocurrencies en sceptici die twijfelen aan hun langetermijnontwikkeling.

Sommigen die terughoudend zijn om in deze digitale valuta te investeren, wijzen op argumenten zoals de aanwezigheid van scams in de cryptowereld, de onzekerheid over de opslag ervan, of simpelweg hun gebrek aan vertrouwen dat het een veilige haven zal worden, vergelijkbaar met goud.

Aan de andere kant erkennen voorstanders van Bitcoin dat de cryptomarkt te maken heeft gehad met veel excessen, maar zij geloven in het potentieel ervan als de eerste gecreëerde digitale munt. Met de groeiende institutionele interesse in Bitcoin zijn zij ervan overtuigd dat de prijs blijft stijgen. Bovendien zien zij de echte waarde van Bitcoin in het feit dat het een terugkeer naar echt geld zou betekenen, vrij van manipulatie door centrale banken en andere overheidsorganen.

Wat betreft veiligheid, hoewel het een punt van zorg kan zijn, zijn er veilige opslagalternatieven zoals cold/hot wallets die zijn ontworpen om hacks te voorkomen.

Bovendien, zoals eerder opgemerkt, is Bitcoin eindig en heeft het zijn groeipotentieel laten zien in tijden van marktonzekerheid, waardoor het wordt beschouwd als een potentieel digitaal alternatief voor goud.

Wat zijn de voor- en nadelen van het investeren in Bitcoin?

Ten slotte, laten we een lijst bekijken van de voordelen en nadelen van blootstelling aan bitcoin als samenvatting:

VoordelenNadelen
✅ Gedecentraliseerd❌ Wordt nog niet in veel instellingen geaccepteerd
✅ Schaars❌ Complexe technologie
✅ Moeilijk te vervalsen❌ Het is zeer anti-ecologisch, vanwege de hoge energie die nodig is voor de mijnbouw.
✅ Institutionele adoptie (let op de aanstaande Bitcoin ETF)❌ Het is nog steeds onderhevig aan hoge episoden van volatiliteit.
✅ Internationale valuta

In dit artikel hebben we de verschillende opties voor het kopen van bitcoin onderzocht, waarbij we hebben gewezen op een van de belangrijkste risico’s, namelijk de mogelijkheid van oplichting door financiële tussenpersonen.

Graag hoor ik ook jouw mening. Beschouw je investeren in Bitcoin als een uiterst speculatieve activiteit, of zie je het eerder als een waardevol actief met aanzienlijk potentieel op lange termijn?

Bent u op zoek naar een broker?

Minimale storting:

€50.00

* *77% van de particuliere CFD-rekeningen verliest geld
Minimale storting:

€1.00

Gerelateerde artikelen

Wat is enn Flag Pattern?
Laten we kijken wat een flag is in trading en hoe je deze kunt identificeren en gebruiken; het ingangssignaal, de stop loss en de sluiting, en dat ...