Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

Wie zijn wij?

Wat is Rankia?

Rankia is de belangrijkste Latijns-Amerikaanse financiële gemeenschap ter wereld met meer dan 500.000 geregistreerde gebruikers. Onze missie, sinds onze oprichting in februari 2003, is om meer transparantie te brengen in een complexe sector zoals de financiële sector, en onze gebruikers en lezers te helpen betere financiële beslissingen te nemen.

Rankia richt zich op investeerders en particuliere consumenten die hun twijfels willen oplossen en meningen en informatie willen uitwisselen, door hun kennis en zorgen te delen over verschillende economische onderwerpen in forums, blogs, webinars, cursussen en gemeenschapsevenementen. Daarnaast bieden we meerdere tools om de beste opties in verschillende investeringsproducten en huishoudeconomie te vergelijken, en helpen we onze gebruikers om het product te kiezen dat het beste bij hun behoeften past.

Een beetje geschiedenis

Rankia werd opgericht in februari 2003 als een project waarin we wilden bijdragen aan het delen van financiële informatie onder de gebruikers van deze nieuwe gemeenschap. Sindsdien hebben we dezelfde oorspronkelijke filosofie behouden, geïnspireerd door het Cluetrain Manifesto (1999), dat voorspelde dat de markten van de toekomst voornamelijk gesprekken zouden zijn tussen eindgebruikers.

Later, na een sterke groei van gebruikers en inhoud, besloten we in 2007 een nieuw bedrijf op te richten: Rankia S.L.

In 2013 begonnen we met onze internationalisering in vijf Latijns-Amerikaanse landen. In 2020 zijn we begonnen met onze activiteiten in Italië, Duitsland en Polen.

Wat zeggen Rankia-gebruikers?

“De bijenkorf van financiële wijsheid”

“Rankia is het beste aandelenmarktforum, met echte investeerders die hun handel tonen zonder enig belang, in andere moet je betalen om meningen te lezen die misschien niet de beste zijn”.

“Rankia is een vriendelijke gemeenschap waar je altijd hulp en meningsuitwisseling vindt op het gebied van financiën en investeringen. Rankia garandeert uw volledige vrijheid van meningsuiting, op voorwaarde dat u een minimum aan respect en beleefdheid behoudt. Uw meningen, zelfs als ze de grote machten bekritiseren, worden niet gecensureerd of gemodereerd”.

“Rankia is mijn referentiepunt voor informatie over financiële en soortgelijke kwesties. Een paar maanden geleden was ik nieuwsgierig om te investeren in beleggingsfondsen en in deze maanden heb ik 95% van alles wat ik over fondsen heb geleerd te danken aan Rankia. Na veel gelezen te hebben in deze maanden en mezelf te kennen wat betreft mijn risicoprofiel, beschouw ik mezelf nu in staat om mijn eerste fondsenportefeuille samen te stellen, die ik van plan ben te presenteren op het forum zodat anderen mij hun mening kunnen geven en mogelijke verbeteringen kunnen voorstellen. Rankia was ook erg nuttig om twijfels op te lossen over andere kwesties zoals belastingen, verzekeringen, etc.

“Voor mij is het een hoekje waar ik verschillende en goed onderbouwde meningen kan vinden, waar ik verschillende standpunten kan delen. Ik gebruik het ook als archiefachtergrond. In geval van twijfel, zult u de oplossing vinden. Iedereen ondergedompeld in een goede forumatmosfeer. Omdat het lezen van een krant belangrijk is, maar je kunt meestal niet zo actief deelnemen als hier”.

“Collectieve financiële brainstorm”

“De rang is bruikbaarheid, onafhankelijkheid, pluraliteit en respect”.

“Rankia is de Google van financiën. Zoals velen anderen, komt het merendeel van mijn kennis over de aandelenmarkt van Rankia. Het was tenminste het cement dat ze bij elkaar hield, hoewel ik, net als velen anderen, in de eerste plaats een simpele anonieme verkennende was. Rankia combineert leren, plezier en ervaring. Het is de fundamentele vesting voor de investeerder… of voor degene die dat wil worden. Alleen het aanbieden van realtime citaten om een orgasmische ervaring te voltooien…”.

“Een zeer interessante website waar je meningen kunt uitwisselen tussen leden van de gemeenschap, educatief en leuk, waar zelfs mensen zoals ik, die niet van online sociale netwerken houden, kunnen deelnemen en praten over alles wat interessant is voor het collectief, soms zelfs over financiën”.

“Rankia is een uitwisseling van kennis”.

“Een ontmoetingsplaats, waar ik antwoorden, oplossingen, overwegingen, informatie van allerlei aard heb gevonden, kortom, hulp, zowel voor financiële als persoonlijke kwesties… Ik heb vrienden gevonden, mensen om mee te praten, te lezen, te luisteren, kortom een reflectie van de wereld waarin we leven… Ik beschouw Rankia als mijn huis”.

Ons team

Mensen zijn altijd de sleutel tot de ontwikkeling van organisaties. Sinds de geboorte van Rankia met zijn twee oprichters, Miguel Arias en Juan Such, tot vandaag de dag, zijn bijna 20 jaar verstreken waarin de menselijke kant zich geleidelijk heeft ontwikkeld. We zijn een jong en gemotiveerd team, gepassioneerd door het internet als een manier om indrukken uit te wisselen, twijfels te uiten en betere financiële beslissingen te nemen. We zijn momenteel met meer dan 50 mensen en u kunt ons vinden in onze kantoren in Valencia of Madrid (en altijd online). Hier kunt u de meesten van ons zien op de foto ter viering van ons 20-jarig jubileum in februari 2023:

Het Rankia Team – Februari 2023