Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

Trade Republic review 2024: veiligheid, platform, commissies en meningen.

Trade Republic is een van de opkomende brokers die de afgelopen jaren het meest is gegroeid. Deze Duitse neobroker valt op door de eenvoud van zijn platform en zijn commissies. Dit heeft hem in staat gesteld een referentie te worden voor degenen die beginnen te investeren.

Trade Republic Logo

Of je nu al van hen hebt gehoord of niet, in dit artikel gaan we kijken hoe Trade Republic werkt, de voor- en nadelen, welke producten je bij hen kunt afnemen en hun commissies.

Wat is Trade Republic en hoe werkt het?

Trade Republic is een bank opgericht in 2015 door verschillende ondernemers uit de fintech en investment banking sector en waarmee je kunt investeren in aandelen en ETF’s, onder andere activa, vanaf €1 per transactie zonder extra kosten.

Dankzij dit model van lage commissies trok het snel veel gebruikers aan en heeft het financiering opgehaald bij de belangrijkste venture capital bedrijven ter wereld zoals Sequoia, TCV of Thrive Capital, referentie-investeerders, onder vele anderen, in Facebook, Netflix, Spotify, Zoom of Apple.

In 2021 begon het zijn internationale expansie en landde in verschillende Europese landen, waaronder Nederland.

Investeringsproducten bij Trade Republic

 • Aandelen en ETF’s
 • Bedrijfs- en staatsobligaties
 • Rente-inkomstenrekening tegen 4%
 • Cryptocurrencies
 • Investeringsplannen
 • Derivaten
 • Saveback 1% programma

Bovendien heeft het sinds december 2023 ook een volledige bankvergunning van de Europese Centrale Bank, waardoor het zijn aanbod kan uitbreiden met deposito’s en leningen. Bovendien valideert dit ook zijn rente-inkomstenrekening, die een van de beste op de markt is.

De werking van Trade Republic is heel eenvoudig en het platform is zeer intuïtief. Met slechts een paar klikken is je account actief en kun je handelen met elk van hun producten. En dat is omdat deze broker volledig is gericht op de digitale omgeving en extreem gemakkelijk is te gebruiken.

Sinds 2024 heeft het meer dan 4 miljoen actieve gebruikers en 35 miljard euro aan activa tussen de 17 Europese landen waarin het actief is.

Trade Republic in 1 minuut: Belangrijkste kenmerken

Laten we kort de basiskenmerken van de broker bekijken:

Kenmerken 
🏆 RegulatieGereguleerd door de Bundesbank en
de BaFin in Duitsland.
Geregistreerd bij de AFM
🔒 GarantiefondsTot 100.000 €
door het Duitse FGD
💼 Financiële activa+ 11.500 aandelen en ETF’s
50 cryptocurrencies
500 obligaties
Derivaten
Investeringsplannen
Rente-earning account op 4%.
💻 Soorten accounts1 soort account
CommissiesAandelen: 1 €
ETF’s: 1 €
Investeringsfondsen: 1 €
Cryptocurrencies: 1 €
Obligaties: 1 €
💰 Minimale storting10 €
📈 PlatformEigen en App
📧 ContactE-mail: [email protected] Chat: Ja
Telefoon: Nee
🗣️ Klantenservice in het NederlandsJa
🌟Uitgelicht productBeloonde saldo rekening met 4%

Is Trade Republic veilig? Regulering

Trade Republic is een gereguleerde betrouwbare entiteit. In feite is het een dochteronderneming van Trade Republic Bank GmbH, een Duitse bank gevestigd in Berlijn die gespecialiseerd is in investeringsdiensten en kapitaalmarkten.

Als Duitse entiteit, wordt Trade Republic gereguleerd door de Duitse Centrale Bank (Bundesbank) en de BaFin, de Duitse Toezichthoudende Autoriteit.

Bovendien heeft het sinds december 2023 de volledige bankvergunning verkregen van de Europese Centrale Bank (ECB), waardoor het van een eenvoudige broker naar een bank ging.

Is het betrouwbaar? | Is er een depositogarantiefonds?

Ja, uw geld is veilig bij Trade Republic. Naast het feit dat het naar behoren is gereguleerd, zijn alle deposito’s op de cashrekening wettelijk beschermd tot een maximum van 100.000 € per belegger door het Duitse depositogarantiefonds.

Het kapitaal dat je stort bij Trade Republic wordt bewaard in collectieve trustrekeningen, wat hen in staat stelt om lagere commissies aan te bieden. Deze collectieve rekeningen bevinden zich bij een van de partnerbanken die momenteel Solaris SE, Deutsche Bank AG, Citibank Europe plc en J.P. Morgan SE zijn.

Naast juridische kwesties zijn er ook de eigen beveiligingssystemen van de broker. Het platform maakt het mogelijk om een PIN-code in te stellen voor toegang tot de applicatie en kan zelfs vragen om biometrische gegevens te gebruiken. Dus, als je je mobiel verliest, kan niemand anders toegang krijgen tot de broker-app.

Financiële producten van Trade Republic

Met Trade Republic kun je in een veelheid van activa investeren, hoewel niet in allemaal. Een van de zwakke punten van het platform is dat je niet kunt investeren in beleggingsfondsen. Daarentegen heb je wel toegang tot een breed scala aan ETF’s en tot directe obligatie-investeringen.

Aandelen en ETF’s

Trade Republic maakt het mogelijk om te investeren in meer dan 11.500 aandelen en ETF’s van meer dan 30 verschillende markten.

In het geval van aandelen, heb je toegang tot de belangrijkste beurzen ter wereld en kun je aandelen van Tesla, Amazon, Netflix, Coca-Cola, Shell… De verscheidenheid aan bedrijven is enorm.

Bovendien hoef je niet eens het hele aandeel contant te kopen. Het platform werkt met gefractioneerde aandelen, dus als de prijs van een aandeel erg hoog is, kun je een deel of percentage kopen om erin te investeren vanaf €1.

En wat betreft hun verscheidenheid aan ETF’s, ze hebben ook meer dan 2.000 van de belangrijkste beheerders zoals Amundi, iShares van BlackRock, Lyxor of XTrackers.

Rekening met 4% rente

Het meest opvallende product van Trade Republic op dit moment en een van de beste plekken om het geld in liquiditeit te houden dat je verwacht te investeren en zelfs het geld dat je bewaart als noodbuffer.

Trade Republic biedt een 4% TAE vergoeding voor het saldo dat je op je rekening hebt zonder te investeren tot een maximum van 50.000 €. Voor dat maximale saldo zou je een vergoeding van 2.000 € krijgen over een periode van 12 maanden.

Investeringsplannen

De investerings- en spaarplannen volgen een model vergelijkbaar met dat van een beleggingsfonds, hoewel niet hun fiscaliteit of regulering.

Het gaat om vooraf vastgestelde plannen voor investeringen in aandelen, ETF’s en cryptocurrencies waar je kunt investeren vanaf 10€ en een periodieke bijdrage aan hetzelfde kunt instellen. Ze zijn in feite specifiek ontworpen om op deze manier te werken.

In totaal heeft Trade Republic 5.200 investeringopties in aandelen en ETF’s. Deze plannen investeren in trends zoals water in de wereld, halfgeleiders of cyberbeveiliging.

Je kunt ook je eigen spaar- of investeringsplan maken door zelf de activa te kiezen waarin je wilt investeren en het bedrag dat je aan elk van hen zult toewijzen en zelfs je periodieke bijdragen programmeren.

Staatsobligaties

Trade Republic, aan de andere kant, laat ook direct investeren in obligaties vanaf 1 €. Het platform biedt tot 500 overheids- en bedrijfsobligaties die je kunt zoeken op vervaldatum, type uitgever, landen of sectoren.

Met de obligaties van Trade Republic ontvang je de couponbetaling van de obligatie, omdat je direct investeert. Kooporders worden uitgevoerd via de LS Exchange. Je kunt ook op elk moment je obligaties verkopen, hoewel zoals het platform uitlegt, obligaties meestal tot drie maanden voor hun vervaldatum kunnen worden verhandeld.

Onthoud dat als je een obligatie vroegtijdig liquideert (op de secundaire markt), de rendement-risicoverhouding omgekeerd is

Net als bij aandelen, laat het gefractioneerde investeringen toe.

Trade Republic kaart met 1% saveback

Aan de andere kant, een ander iets meer luxe product van Trade Republic is zijn debitcard waarmee je 1% beloningen ontvangt elke keer dat je ermee betaalt.

Trade republic karten nederland

Is dat alles, zo gemakkelijk? Nou, eigenlijk niet. Er zijn een aantal details die we in gedachten moeten houden:

 • Om van deze service te kunnen profiteren, moet je eerst de Trade Republic-kaart krijgen (hieronder leggen we uit hoe je dit kunt doen)
 • Bovendien activeer je het programma alleen als je maandelijkse kapitaalbijdragen van 50€ doet aan je investeringsplan
 • De vergoeding zal tot een maximum van 1.500€ / maand zijn
 • De genoemde saveback zal niet naar je bankrekening of paypal gaan, maar zal worden opgebouwd op je investeringsplan.
 • Uitgaven aan gokspellen zijn uitgesloten van het saveback-programma.

Nu blijft alleen nog over om te weten hoe je de Trade Republic-debetkaart kunt krijgen.

Hiervoor moet je het aanvragen en op een wachtlijst komen van meer dan 10.000 gebruikers in de rij. Echter, het is waar dat je dit proces kunt versnellen, als je Trade Republic-vriendenplannen deelt met andere gebruikers die later een account openen.

Cryptocurrencies

Het platform laat ook investeren in meer dan 50 cryptocurrencies, waaronder de meest populaire zoals Bitcoin of Ethereum.

Bovendien, je kunt de cryptocurrencies filteren op basis van de eigenschappen van het actief, wat het makkelijker maakt om te investeren in de gebieden die je wilt. Let op het rode vak in de volgende screenshot.

Het proces van cryptocurrency handel op Trade Republic is vergelijkbaar met dat van aandelen. Het onderhoud en de bewaring van de crypto-activa wordt verzorgd door BitGo Deutschland GmbH.

Derivaten

En tot slot, met Trade Republic is het ook mogelijk om te investeren in meer dan 11.600 derivaten op de belangrijkste markten en in meerdere activaklassen: aandelen, futures, indices, metalen, grondstoffen, rentetarieven en energie voor slechts € 1 per transactie.

Binnen het aanbod van derivaten, bieden ze Warrants, Multi Warrants en Turbo Warrants. Allemaal met de garantie van Société Générale.

Beleg nu voor later trade republic nederland

Ze bieden ook derivaten op Amerikaanse activa, inclusief automatische belastingteruggave.

Op welke markt kun je handelen met Trade Republic?

Trade Republic maakt toegang tot meer dan 30 verschillende markten mogelijk, waaronder de belangrijkste ter wereld:

 • Nyse
 • Nasdaq
 • Frankfurt Stock Exchange
 • Euronext
 • Xetra
 • Beurs van Madrid
 • Zwitserse beurs
 • Beurs van Parijs
 • Beurs van Hong Kong
 • Australische beurs (ASX)

Commissies van Trade Republic

De lage commissies zijn een van de belangrijkste voordelen van Trade Republic en zijn belangrijkste kenmerken. Hun belofte is eenvoudig: Verlaagde kosten en lage of bijna onbestaande commissies.

Handelscommissies

De commissiestructuur van Trade Republic is heel eenvoudig: 1 € per transactie. Zo simpel is het.

Dit geldt voor het kopen van aandelen, ETF’s, derivaten, cryptocurrencies en obligaties.

Bovendien zijn er andere, meer vreemde tarieven zoals een commissie van 25 euro voor het verzenden van orders per gewone post.

Laten we het bekijken:

 • Commissie voor Koop-verkoop: 1€ per transactie
 • ❌ Stortingscommissie: Nee
 • ❌ Opnamecommissie: Nee
 • ❌ Valutawisselcommissie: Nee (inbegrepen in de prijs van het actief)
 • ❌ Inactiviteitscommissie: Nee
 • ✅ Minimale storting: 10€

Maar wees voorzichtig, want de rest van de kosten zijn inbegrepen in de prijs van het product dat Trade Republic aanbiedt. Dat wil zeggen, de prijs van een ETF omvat de eigen kosten van het product, zoals beheerskosten. Hetzelfde geldt voor elke markt met de commissie voor valutawissel.

Desondanks zullen we soms bij Trade Republic enigszins overdreven spreads zien, omdat deze andere kosten zijn inbegrepen.

Niet-commerciële commissies

Trade Republic rekent geen bewaarloon.

Maar er moet een punt worden verduidelijkt met betrekking tot hun opnamekosten:

 • Opnames minder dan 100€: 1€ commissie
 • Opnames meer dan 100€: Gratis.

Er is wel een vergoeding van 0,7% van het gestorte bedrag voor onmiddellijke storting via kaarten, ApplePay of Google Pay.

Hierbij komt nog een commissie van 25 euro voor registratie voor de aandeelhoudersvergadering in de Europese Unie die per evenement wordt geheven en nog eens 25 euro voor het aanvragen van een kopie van de vrijwillige uittreksel van de effectenrekening.

Minimale storting

Om te handelen met de neobroker moet je geld storten op je Trade Republic account, iets wat je kunt doen met een kaart of bankoverschrijving.

De minimale storting is 10 €.

Trade Republic Platform

Trade Republic heeft zijn eigen platform om te handelen dat je zowel op de computer als op de mobiel kunt gebruiken. In beide gevallen is de toegang online, zonder dat je een extra download hoeft te doen.

Webplatform

Sinds november 2021 is het mogelijk om een computer en de browser die je wilt (bijvoorbeeld Safari of Chrome) te gebruiken om Trade Republic te gebruiken.

De werking via het web is eenvoudig en heeft de basisfuncties, hoewel het een beetje kort kan zijn voor de meer ervaren beleggers omdat ze niet beschikken over een groot platform om je meest diepgaande technische analyses te ontwikkelen.

Trade republic beleggingsplatform

Trade Republic Mobiele App

Trade Republic bringt neue App und Anleihenhandel ab 1 €!

In elk geval, door concept en publiek, is de app de meest gebruikelijke manier om met TR te handelen en ook waar je de operaties het beste kunt visualiseren. Niet voor niets is dit het model dat de bank voorstaat.

De Trade Republic software voor smartphones is beschikbaar op de iOS en Android platforms. Het is goed ontworpen en eenvoudig te gebruiken, volgens Apple en Android gebruikers.

Beoordelingen van Apple gebruikers van de Trade Republic mobiele app. Het heeft  een beoordeling van 4,4 sterren onder Apple/Android gebruikers.

Het bedrijf heeft eigen technologie. Zowel in de app als op het webplatform vind je tools om je te helpen bij je investeringen.

 • Prijsmeldingen maken
 • Real-time informatie over transacties
 • Zoekfunctie voor aandelen, ETF’s en cryptocurrencies met geavanceerde filters.
 • Een geschiedenis van orders, dividenden en afrekeningen.

De mobiele platform is eenvoudig, simpel en vrij intuïtief. Alles wordt beheerd via twee tabbladen, één voor de portefeuille en één voor de contante rekening.

Soorten Trade Republic Accounts

Trade Republic werkt met één type account. Alle beleggers werken met dezelfde rekening die ook gekoppeld is aan de betaalde rekening die je net hebt gezien, en waar we later uitgebreid over zullen praten.

Hoe open je een Trade Republic account in Nederland?

Je Trade Republic account openen vanuit Nederland is heel eenvoudig. Je kunt dit doen via de web of via hun app. In beide gevallen heb je je ID en mobiel nodig om een foto te maken en daarna een selfie te nemen, onder andere.

Het proces om je account te openen bij Trade Republic duurt niet langer dan 10 minuten als er geen problemen zijn. Dit is wat je moet doen:

 • Ga naar de aanmeld pagina.
 • Vul je persoonlijke gegevens in. Vergeet niet dat je je ID nodig hebt tijdens het proces.

Eenmaal de registratie voltooid, heb je je gebruiker. Vanaf daar moet Trade Republic het account verifiëren zodat je je aandelenportefeuille kunt openen.

Hoe lang duurt het voordat Trade Republic de rekening verifieert? Er is geen deadline, maar als je merkt dat het langer dan 48 uur duurt, controleer dan je e-mail omdat ze je om aanvullende informatie kunnen hebben gevraagd.

Met de geverifieerde rekening kun je nu beginnen met investeren.

Hoe geld opnemen van Trade Republic in Nederland?

Echter, als we ons afvragen over de geldopname van Trade Republic, is het helemaal niet snel, omdat het tussen drie en vijf werkdagen kan duren. Daarom is dit het belangrijkste dat je moet weten:

 • De opnameverzoek kan gemakkelijk worden gedaan vanuit de app.
 • De opname wordt gedaan naar de eerder aangegeven referentierekening.
 • Het opnemen van fondsen duurt tussen de drie en vijf werkdagen.
 • Het is niet mogelijk om fondsen op te nemen die gekoppeld zijn aan uitstaande afwikkelingsorders.

En als je bovendien wilt je account bij Trade Republic sluiten, is het echt een eenvoudig proces, je hoeft alleen maar de volgende stappen te volgen:

 1. Log in op je Trade Republic account.
 2. Ga naar de sectie “Instellingen” onderaan het scherm.
 3. Selecteer de optie “Account sluiten” in het dropdown menu.
 4. Volg de instructies op het scherm om het accountsluitingsproces te voltooien.

Het is belangrijk om te onthouden dat, voordat je je account sluit, je moet ervoor zorgen dat je geen open posities hebt en dat je al je fondsen hebt overgemaakt naar een andere bankrekening.

Klantenservice bij Trade Republic

Dit is een van de zwakke punten van Trade Republic. Email is het enige contactmiddel en dat kan ervoor zorgen dat antwoorden vertraagd worden.

 • Kantoor in Nederland: Nee, in Duitsland. Brunnenstr. 19 – 21 | 10119, Berlijn.
 • Contact telefoon: Nee
 • Email: [email protected]
 • Service in het Nederlands: Ja
 • Chatbot: Ja

Als je contact wilt opnemen met Trade Republic kan je dat doen via de applicatie in “Contact” en vanuit je account pagina op de website. of je kunt een email sturen naar [email protected] en ze zullen je in het Nederlands antwoorden.

Je kunt je vragen over de werking oplossen via de veelgestelde vragen sectie op hun website, waar ze de basiswerking en werking van het platform uitleggen.
Echter, ze hebben noch een contact telefoon, noch een kantoor in Nederland.

Ten slotte, onthoud dat je op het Trade Republic forum op Rankia vragen kunt stellen aan andere gebruikers.

Trade Republic Promoties Nederland

In deze sectie vind je enkele van hun meest interessante promoties om hun meest trouwe klanten te belonen:

Hoe kun je 50 euro verdienen met Trade Republic?

Dit is de prijs voor het “Nodig een vriend uit” programma. Het platform zelf waarschuwt gebruikers dat ze eraan kunnen deelnemen. En dat is omdat voor elke vriend die je brengt en zijn eerste operatie uitvoert, de broker automatisch 50€ zal toevoegen aan je virtuele portefeuille (of niet geïnvesteerd saldo).

Een klein affiliatieprogramma om klanten en investeerders van TR aan te moedigen nieuwe investeerders aan te brengen.

4% rente op je spaarrekening

Met Trade Republic kun je tot 4% jaarlijkse rente verdienen en elke maand ontvangen tot €50.000.

Belastingen Trade Republic

Trade Republic geeft een jaarlijks fiscaal certificaat uit met alle informatie met betrekking tot je account (aankopen, verkopen, retenties, etc). De aandelen die je hebt worden niet uitgeleend en je kunt deelnemen aan bedrijfsacties (JGA, Dividenden).

Trade Republic meningen Nederland 2024

De sterke groei van Trade Republic heeft zijn sporen nagelaten in de meningen van zijn gebruikers. De meesten zijn zeer tevreden met de prestaties van het platform, de eenvoud en vooral de kosten.

Er zijn echter ook mensen die ontevreden zijn over de werking vanuit een administratief oogpunt. De belangrijkste klachten komen van de transfers en klantenservice.

Trustpilot review Nederland Trade Republic

Als gevolg hiervan, als we naar Trustpilot gaan, kunnen we zien dat hun beoordeling 3,8 op 5 is (voorheen was het 4,1) met bijna 17.000 meningen. En daarvan geven 70% 5 sterren en 13% geven slechts één ster.

Onze mening over Trade Republic : Review 2024

In algemene termen, we hebben te maken met een investeringsplatform dat zeer goed werkt voor degenen die gemakkelijk, eenvoudig en goedkoop willen beginnen met handelen.

Het ontwerp is eenvoudig, maar effectief en zeer gemakkelijk te gebruiken. Waarschijnlijk zullen de meest veeleisende beleggers het moeten aanvullen met analyse-instrumenten, maar voor elke belegger die net begint, zal het ongetwijfeld een zeer opmerkelijke applicatie zijn.

Verder dan het aanbod in aandelen en ETF’s (beleggingsfondsen worden gemist), de mogelijkheid om direct in obligaties te investeren is zeer aantrekkelijk en natuurlijk de mogelijkheid om een vergoeding van 4% te krijgen voor het geld op de rekening in contanten.

Het zou negatief kunnen zijn dat er geen kantoor in Nederland is, noch een contacttelefoon. Echter, dat zou het geen geloofwaardigheid moeten ontnemen, aangezien het uiteindelijk gereguleerd is door de BaFin, een van de strengste regelgevers in de EU.

Voor- en nadelen van het gebruik van Trade Republic

Uiteindelijk gaan we kijken naar de belangrijkste voordelen en nadelen van Trade Republic, omdat het een goede manier is om deze review af te sluiten.

Voordelen

 • ✅ Biedt commissievrije beleggingsplannen
 • ✅ Grote verscheidenheid aan beschikbare activa: aandelen ETFs, crypto’s, obligaties of derivaten
 • ✅ Zeer lage commissies: €1 per transactie
 • ✅ Het is heel eenvoudig om de stortingen te doen: Ze zijn allemaal zonder commissie
 • ✅ Interessante promoties: 50 euro, Rente-inkomstenrekening tegen 4% of saveback-programma

Nadelen

 • ❌ De interface is niet helemaal geavanceerd
 • Ze hebben geen beleggingsfondsen

Concluderend, Trade Republic presenteert zich als een onmisbare broker voor beginners vanwege zowel de eenvoud van het gebruik van zijn platform, als de overvloed aan investeringsopties (aandelen, ETF’s, obligaties of crypto’s) tegen lage commissies.

Gerelateerde artikelen