Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

DEGIRO vs. Interactive Brokers: Welke is het beste?

In de wereld van financiën staan Interactive Brokers vs DEGIRO bekend als vooraanstaande en gewaardeerde brokers. Deze vergelijking analyseert beide platforms grondig, met aandacht voor hun producten, voorwaarden, commissies en platforms. We eindigen met onze mening over welke broker het meest geschikt is voor jouw handelsactiviteiten.

DEGIRO vs. Interactive Brokers

Interactive Brokers vs. DEGIRO: Wat is het en hoe werkt het?

Het belangrijkste bij het opzetten van een goede vergelijking tussen DEGIRO en Interactive Brokers, is om te begrijpen hoe elk van hen werkt, waar ze vandaan komen en waar ze naartoe gaan.

Hoe werkt Interactive Brokers?

Interactive Brokers (IB) begon zijn activiteiten meer dan 46 jaar geleden, in 1977, onder leiding van de huidige president en CEO, Thomas Peterffy. Het verhaal van Thomas Peterffy zou zo uit een film kunnen komen. In 1965 verliet hij zijn studie ingenieurswetenschappen om naar de Verenigde Staten te emigreren. Hij vestigde zich in New York en begon dit project met de $100 die zijn vader hem had gegeven om zijn weg te vinden. Tegenwoordig is hij nog steeds de president van Interactive Brokers.

Sindsdien is het bedrijf, gevestigd in Greenwich, Connecticut, gegroeid tot een marktkapitalisatie van bijna €27,8 miljard. Het heeft meer dan 1.500 werknemers en kantoren over de hele wereld, waaronder in Australië, Canada, China, de Verenigde Staten, Estland, Hongkong, Hongarije, India, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Zwitserland. Bovendien ging het bedrijf in 2007 naar de beurs en wordt het verhandeld op de Nasdaq onder de ticker IBKR, met een marktkapitalisatie van bijna €27,8 miljard.

👉 U kunt meer informatie over deze broker vinden in onze diepgaande analyse: Interactive Brokers review Nederland [2024]: veiligheid, markten, commissies en meningen

Hoe werkt DEGIRO?

DEGIRO werd opgericht in 2008, midden in de financiële crisis, als een firma die financiële diensten aanbood aan professionele klanten. In september 2013 lanceerden ze hun diensten voor particuliere klanten in Nederland en begonnen ze zich vanaf dat moment in 2014 en 2015 uit te breiden naar andere Europese landen. In 2015 lanceerden ze hun platform voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk, en sindsdien bieden ze hun diensten aan in een groot aantal Europese landen: Italië, Frankrijk, Nederland, Spanje, Portugal, Griekenland, Duitsland, Noorwegen, Polen, Tsjechië en Hongarije. Beide maken deel uit van onze lijst van beste online brokers.

In slechts enkele jaren is DEGIRO een van de online brokers met de meeste klanten in Europa geworden, met meer dan 2,5 miljoen klanten, net als Interactive Brokers, waarmee we in dit artikel vergelijken. In 2020 werd DEGIRO overgenomen door het Duitse platform FlatexAG, dat genoteerd is aan de Duitse beurs, en sindsdien staat het bekend als Flatex-DEGIRO AG. Sindsdien is het hoofdkantoor van DEGIRO gevestigd in Duitsland en wordt het gereguleerd door de Duitse financiële autoriteit, naast de Nederlandse autoriteit.

Dankzij deze fusie is het momenteel een van de grootste brokers in Europa en heeft het meer dan 100 internationale onderscheidingen ontvangen.

👉 Je kunt meer informatie over deze broker vinden in onze diepgaande analyse: DEGIRO review Nederland 2024: Commissies, platform, veiligheid en meningen

Belangrijkste kenmerken van Interactive Brokers vs DEGIRO

Nu je weet waar elke broker vandaan komt, laten we een overzicht bekijken van hun voorwaarden en belangrijkste kenmerken:

Vergelijkend Overzicht Interactive Brokers vs DEGIRO 2024
EigenschappenInteractive BrokersDEGIRO
🏆 RegulatieSEC (USA)
ICB (Ierland) en
geregistreerd bij
de CNMV
  BaFin
(Duitsland)
🌐Toegang totmarkten (landen)+140+30
💼 Financiële activaAandelen
ETFs
Grondstoffen
Valuta
Cryptomunten
Obligaties
Aandelen
ETFs
Obligaties
Beleggingsfondsen
Opties
Futures
Warrants
💰Minimale Storting0€ / 0$0,1€
💻 Soorten rekeningen4 (contant,
marge,
portefeuille en
demo)
4 (Basic,
Active,
Trader,
Day trader)
💲Commissies
Spaanse
aandelen
0,05% van
de waarde
(min 3€)
1€ (ADR)
+ 1€
beheer)
💲Commissies
Amerikaanse
aandelen
0,005$/aandeel
(min 1$)
1€ (ADR)
+ 1€
beheer)
💲Commissies
wisselkoers
verandering
0,2%
min 2$)
Auto FX 0,25%
Zonder Auto FX 10€ + 0,25%.
📈 PlatformTrader
WorkStation
DEGIRO
💻 Demo accountJaNee
📧Klantenservice Telefoon
Chabot
Mail
Telefoon
Mail
🗣️ Service in het NederlandsNeeJa

Welke broker is veiliger en betrouwbaarder, DEGIRO of Interactive brokers?

Zowel DEGIRO als Interactive Brokers zijn degelijk gereguleerde en betrouwbare platforms. Ze hebben een solide geschiedenis en zijn bovendien beursgenoteerd, wat extra veiligheid biedt.

Hier is wat je moet weten over elk van hen.

Regulering van DEGIRO

Als een broker gevestigd in een lidstaat van de Europese Unie, kan DEGIRO gebruik maken van het vrije verkeer van diensten en opereren in elk lidstaat. Echter, de regelgevende instantie bevindt zich in Duitsland (alsook in Nederland, waar deze broker oorspronkelijk vandaan komt; na de fusie met Flatex en de vorming van FlatexDEGIRO valt het onder toezicht van de Duitse financiële autoriteiten).

Voor praktische doeleinden is DEGIRO een Nederlandse tak van FlatexDEGIRO Bank AG, gevestigd in Duitsland en gereguleerd door de BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht; de Duitse financiële toezichthouder).In Nederland is DEGIRO geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als een financiële dienstverlener.

We mogen bovendien niet vergeten dat DEGIRO op de Duitse beurs genoteerd is onder de naam van zijn moederbedrijf Flatex-DEGIRO (FTK), waardoor de transparantie van zijn rekeningen gegarandeerd is.

Bron: Google Finance

DEGIRO’s Garanties: Is Mijn Geld Veilig?

In dit geval wordt elke storting op een rekening gegarandeerd, tot een maximum van €100.000, door het Duitse depositogarantiestelsel. Dit garandeert de volledige scheiding van klantgeld en het eigen vermogen van de broker.

Deze garantie is van toepassing op contant geld. Als het echter gaat om effecten, valt DEGIRO onder het Duitse compensatiesysteem voor beleggers. Dit garantiefonds compenseert voor niet-geretourneerde activa tot 90%, met een maximum van €20.000.

Regulatie en Betrouwbaarheid van Interactive Brokers

Interactive Brokers wordt gereguleerd door de SEC, de FINRA, de NYSE, de FCA en vele andere regelgevende instanties over de hele wereld.

Het bedrijf, genaamd Interactive Brokers Group, bestaat uit verschillende dochterondernemingen. Elke dochteronderneming is gevestigd in een ander land en verkrijgt de benodigde licentie om legaal in die regio te opereren. Afhankelijk van de locatie van de dochteronderneming wordt deze gereguleerd door de betreffende toezichthoudende instantie.

Het is belangrijk om de strengheid van toezichthoudende instanties zoals de SEC en de FCA te benadrukken, aangezien zij tot de strengste ter wereld behoren. Dit toont aan dat Interactive Brokers voldoet aan strenge veiligheidsnormen, omdat het wordt gereguleerd door zulke veeleisende instanties.

De dochteronderneming gevestigd in Ierland biedt diensten aan Europese klanten.

Daarnaast, omdat DEGIRO een beursgenoteerde broker is, zijn de rekeningen openbaar en kunnen we meer informatie over het bedrijf verkrijgen, wat altijd een extra mate van transparantie en betrouwbaarheid biedt. Hieronder staat de koersontwikkeling van de aandelen sinds de beursgang.

Bron: Google Finance

Aanbod van Producten en Markten van Interactive Brokers vs DEGIRO

In dit geval hebben we te maken met de twee brokers met het grootste aanbod van producten en markten, en dat tegen een zeer concurrerende prijs.

Beschikbare Producten en Markten met Interactive Brokers

Interactive Brokers biedt een verscheidenheid en kwaliteit in zijn selectie van activa die omvat:

 • Aandelen
 • Obligaties. Toegang tot meer dan 1 miljoen obligaties.
 • Futures
 • Forex
 • Opties
 • Cryptocurrencies
 • ETF’s en beleggingsfondsen. Meer dan 45.000 beleggingsfondsen van 520 fondsfamilies, waaronder meer dan 17.000 fondsen zonder transactiekosten.
 • Fractionele aandelen

Met IBKR krijgt u toegang tot meer dan 150 markten wereldwijd, verdeeld over 33 locaties en met 26 verschillende valuta’s. Over het algemeen biedt Interactive Brokers een breder scala aan producten en markten aan. Echter, DEGIRO heeft zich gevestigd als een referentie voor het beleggen in aandelen en ETF’s op de Nederlandse markt.

Aan de andere kant springt vooral hun aanbod van een renterekening in dollars eruit, die een rendement van maar liefst 4,86% biedt.

Beschikbare Producten en Markten bij DEGIRO

DEGIRO is een zeer complete broker waarmee je kunt handelen in een breed scala aan producten, voornamelijk contant.

Dit zijn uw opties met DEGIRO:

 • Aandelen: Toegang tot meer dan 50 beurzen in 30 landen om nationale en internationale aandelen te contracteren.
 • ETF’s: Een van de grote inzetten met meer dan 5.000 ETF’s, sommige zelfs zonder commissies.
 • Financiële futures: Je krijgt toegang tot 14 futuresmarkten.
 • Staatsobligaties: Een brede selectie van obligaties met 650 schuldproducten, zowel van landen als bedrijven.
 • Opties: De andere poot van de derivatenmarkt geeft je toegang tot 12 optiemarkten
 • Beleggingsfondsen: Een beperkt aanbod, maar dat omvat 64 fondsen, met toegang tot beheerders zoals BlackRock of Vanguard.
 • Cryptocurrencies: DEGIRO heeft cryptocurrency trackers toegevoegd aan zijn aanbod, die in feite ETF’s en ETN’s zijn over crypto-activa.
 • Grondstoffen: Deze investering is gestructureerd via ETF’s en Futures over de belangrijkste grondstoffen, van olie tot edelmetalen.

In termen van markten, DEGIRO biedt toegang tot 25 verschillende locaties:

Markten waar DEGIRO actief is

DEGIRO

8.5/ 10

Beurs

Nederland, Europa, VS, Canada, Asia, Australia

Grote selectie commissievrije ETF's (Kernselectie)

Meer dan 50 wereldwijde markten, exclusief bewaarkosten, dividenden en royalty's

Eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken platform

Grootste broker van Nederland

Minimale storting:

€0.01

Welke Broker Biedt Betere Accounttypes aan: Interactive Brokers of DEGIRO?

Beide brokers bieden een verscheidenheid aan accounttypes om aan de behoeften van elke klant te voldoen. De structuur van Interactive Brokers is echter iets ingewikkelder en complexer.

Hier is een vergelijking van de accounttypes van IBKR en DEGIRO.

Beschikbare Rekeningen bij Interactive Brokers

In principe is de structuur van rekeningen die deze broker aanbiedt vrij complex. Voor Europese klanten zijn er verschillende soorten rekeningen, afgestemd op verschillende typen klanten:

 • Demorekening: een demonstratierekening waarop je kunt handelen zonder echt geld te storten.
 • Effectenrekening: deze rekening, waarvoor je 18 jaar of ouder moet zijn, is de meest basale bij Interactive Brokers. Je kunt handelen met het geld dat je op je beleggingsrekening hebt gestort, zonder dat er een minimum vereist is. Houd er alleen rekening mee dat je het geld na de verkoop van aandelen pas kunt gebruiken na de afwikkelingsperiode (de duur hiervan wordt bepaald door elke markt).
 • Margerekening: voor deze rekening moet je 21 jaar of ouder zijn en is een minimumbedrag van $2.000 vereist. Deze rekening stelt je in staat om met hefboomwerking te handelen.
 • Portfoliomargerekening: dit is vergelijkbaar met de margerekening, maar het minimumbedrag is €100.000 en er worden geen bewaarkosten in rekening gebracht.

In principe is de rekeningstructuur van deze broker vrij complex. Voor Europese klanten biedt het veel soorten, aangepast aan verschillende soorten klanten.

Beschikbare Rekeningen bij DEGIRO

DEGIRO biedt 4 belangrijke soorten accounts, met verschillende profielen binnen elk type:

 • Basic-account: ideaal voor beginners of beleggers die niet handelen in derivaten. Met dit account heb je toegang tot alle producten van DEGIRO, behalve derivaten zoals futures en opties. Dit account wordt standaard aangemaakt bij registratie bij DEGIRO, maar je kunt het indien gewenst wijzigen naar een van de andere beschikbare accounts.
 • Active-account: een uitbreiding van het Basic-account, waarmee de belegger kan handelen met geheven producten. Het gebruik van shortposities in contanten is beperkt tot 50%.
 • Trader-account: ook een uitbreiding van het Basic-account. Hiermee kunnen ook geheven producten worden verhandeld, maar in tegenstelling tot het Active-account, wordt het gebruik van shortposities in contanten tot 100% aangeboden.
 • Day-Trader-account: dit account is gericht op ervaren gebruikers en stelt hen in staat om actiever te handelen en meer risico’s te nemen. Dit betekent dat de hefboomopties ook minder beperkingen hebben. Als je dit account wilt activeren, moet je contact opnemen met de klantenservice.

Commissies DEGIRO VS Interactive Brokers

In dit gedeelte gaan we de algemene commissies van elke broker bekijken, als je specifieke commissies wilt vergelijken op basis van de markten, raden we je aan dit te doen in de specifieke analyses van elke broker die we aan het begin hebben gelinkt.

Commissies van DEGIRO

Het commissieschema van DEGIRO lijkt op dat van Interactive Brokers. Het platform is een van de meest betaalbare opties om te handelen en een van de weinige brokers zonder commissies voor een wisselende selectie van ETF’s.

Laten we eens kijken naar het volgende:

 • Aandelen:
  • VS en Nederland: €2 (€1 commissie + €1 verwerking)
  • Overige aandelen: tussen €3,90 en €5 (+ €1 verwerking)
 • Trackers (ETF’s, ETN’s en ETC’s):
  • Selectie: €1 (0€ commissie bij selectie + €1 verwerking)
  • Overige ETF’s: €3 (€2 commissie + €1 verwerking)
 • Obligaties: €3 (€2 commissie + €1 verwerking)
 • Beleggingsfondsen: €3,90 + 0,20% servicecommissie
 • Geheven producten en warrants: €0,50
 • Opties en futures: €0,75 per contract
 • Andere niet-handelscommissies:
  • Valutawissel: 0,25% (online) en €10 + 0,25% (handmatig)
  • Marktconnectiviteit: €2,5 per jaar per open marktpositie.

Bovendien brengt DEGIRO geen commissies in rekening voor stortingen, opnames, bewaring of inactiviteit.

degiro

Commissies van Interactive Brokers

Laten we kort de commissiestructuur van Interactive Brokers bekijken, die trouwens een van de meest economische ter wereld is.

 • Aandelen:
  • VS: Van $0,005 tot $0,0035 per aandeel (minimaal $1) – Maximaal 1% van de verhandelde waarde
  • Nederland: Van 0,05% van de transactie (minimaal €3)
  • Canada: Van CAD 0,008 per aandeel (minimaal CAD 1) – Maximaal 0,5% van de verhandelde waarde
  • Frankrijk/Duitsland: Van 0,05% van de transactie (minimaal €3)
  • Australië: Van 0,8% van de transactie (minimaal AUD 5)
  • Hong Kong: Van 0,05% van de transactie (minimaal 18 HKD)
 • Fondsen: 3% van de verhandelde waarde of $14,95, afhankelijk van wat lager is (minimaal $3 en maximaal $15,95)
 • Obligaties:
  • Amerikaanse bedrijfsobligaties met een nominale waarde van minder dan $10.000: 0,10% (minimaal $1)
  • Amerikaanse schatkistobligaties met een nominale waarde van minder dan $1.000.000: 0,002% (minimaal $5)
  • Europese obligaties met een handelswaarde van minder dan €50.000: 0,10% (minimaal €2)
  • Hong Kong obligaties met een handelswaarde van minder dan 15.000.000 HKD: 0,05% (minimaal 18 HKD)
 • Opties:
  • Nederland: €0,9 per contract, minder dan €1.000 (minimaal €1,5 per contract)
  • Duitsland: €0,9 per contract, minder dan €1.000 (minimaal €1,5 per contract)
  • Verenigd Koninkrijk: £1,7 per contract (minimaal £1,7 per contract)
  • Hong Kong: 30 HKD per contract (minimaal 30 HKD per contract)
  • Frankrijk: €0,9 per contract, minder dan €8.000 (minimaal €1,5 per contract)
  • VS: Vanaf $0,25 per contract (minimaal $1 per contract)
  • Canada: CAD 1,25 per contract (minimaal CAD 1,5 per contract)
  • Australië: AUD 1,5 per contract (minimaal AUD 2 per contract)
 • Futures:
  • Bitcoin: $5
  • VS: Vanaf $0,25 (minimaal $0,85 USD)
  • Canada: Vanaf CAD 0,3 (minimaal CAD 2,4 CAD)
  • Frankrijk/Duitsland: Vanaf €0,25 (minimaal €2 EUR)
  • Australië: Vanaf AUD 1 (minimaal AUD 5)
  • Nederland: Vanaf €0,90 (minimaal €3 EUR)
  • Verenigd Koninkrijk: Vanaf £0,15 (minimaal £1,7 GBP)
  • Hong Kong: Vanaf HKD 2 (minimaal 20 HKD)
 • Valutakoersen:
  • Minder dan $1.000.000: 0,2 pips (minimaal $2)
  • Tussen $1.000.000 en $2.000.000: 0,15 pips (minimaal $1,5)
  • Tussen $2.000.000 en $5.000.000: 0,1 pips (minimaal $1,25)
  • Meer dan $5.000.000: 0,08 pips (minimaal $1)

Interactive Brokers brengt ook geen commissie in rekening voor het openen van een rekening, stortingen, opnames, bewaring of inactiviteit. Echter, één opname per maand is kosteloos; daarna wordt er €10 in rekening gebracht voor een tweede opname.

Concluderend kunnen we zeggen dat beide brokers zeer concurrerend zijn wat betreft commissies, en dat het waarschijnlijk de beste optie is om ze te combineren en de voorwaarden van DEGIRO in Europa te gebruiken en die van Interactive Brokers voor de aankoop en verkoop van internationale aandelen.

Interactive Brokers vs DEGIRO: Minimale Storting en Opening van de Rekening

In beide gevallen is het proces om je rekening te openen om te beginnen met beleggen heel eenvoudig. Zo werkt het:

Open een Rekening bij Interactive Brokers in 3 Stappen

Dit zijn de stappen die je moet volgen om je account in te stellen met IBKR:

 1. Ga naar de Interactive Brokers-pagina in het Nederlands en selecteer “Open een account”.
 2. Kies het type account dat je wilt en vul het formulier in met je persoonlijke en financiële gegevens.
 3. Verifieer je identiteit met de DNI en een bewijs van verblijf. Zodra dit is geverifieerd, kun je beginnen met handelen.

Minimale Storting bij Interactive Brokers

Interactive Brokers vraagt geen minimale storting om te beginnen met handelen met het cash account. Om dit te doen met de Margin Account, die leverage gebruikt, moet je wel een storting van $2.000 doen.

Open een Account bij DEGIRO in 3 Stappen

Het openen van een account bij DEGIRO is heel eenvoudig en kan 100% online in slechts drie stappen:

 1. Ga naar de DEGIRO-website en klik op “Registreren”: Vul het registratieformulier in met je e-mailadres en je persoonlijke informatie.
 2. Verifieer het account: hiervoor heb je identificatie, persoonlijke gegevens en rekeningnummers nodig.
 3. Doe je eerste storting om geld op de rekening te storten en te beginnen met handelen.

Als je liever een volledige tutorial van dit proces wilt, kun je deze bekijken in het volgende artikel: Hoe open je een account bij DEGIRO stap voor stap

Minimale Storting bij DEGIRO

Om te beginnen met handelen bij DEGIRO moet je een minimale storting van 0,1€ doen, die eigenlijk dient om te controleren of het rekeningnummer dat je hebt opgegeven echt is.

Natuurlijk moet je geld storten om te handelen, maar er is geen minimumbedrag.

Platforms van Interactive Broker vs DEGIRO

Wat betreft de platforms zullen we niet veel uitweiden, aangezien er weinig te zeggen is over hun voor- en nadelen, en er is bijna consensus in de hele investeerdersgemeenschap over deze.

Interactive Brokers Handelsplatform

Het Interactive Brokers platform is vrij complex. Het kost beleggers meestal wat tijd om er vertrouwd mee te raken. Het heeft een zeer vlakke leercurve en het is moeilijk om de controle te krijgen.

IB

Echter, dit opent een wereld van mogelijkheden voor handelaren met meer ervaring en professionaliteit op de markten:

 • Trader Workstation: hun eigen platform. Ontworpen voor handelaren en investeerders die actief zijn op verschillende markten en op zoek zijn naar kracht en flexibiliteit.
 • Client Portal: een webgebaseerd platform ontwikkeld als centrale locatie voor het bekijken van citaten en uitvoeren van transacties, het controleren van accountbalansen, het bekijken van rapporten, enzovoort. Met een eenvoudige interface is het bedoeld om toegang te bieden tot de meest relevante informatie voor beleggers.
 • IBKR Mobile: de mobiele versie van hun eigen platform, beschikbaar voor iOS en Android. Het biedt alle voordelen en is ook snel.
 • IBKR GlobalTrader: een andere mobiele optie, maar specifiek voor de handel in wereldwijde aandelen en cryptocurrencies.
 • Impact: een mobiele app gericht op ESG-criteria, die dus toegang biedt tot producten die daarmee in lijn zijn.
 • IBKR Desktop: een desktopplatform met grafische technologie van TradingView.

DEGIRO Platform

Het DEGIRO-platform is eigen en vrij eenvoudig, wat positief is voor beginners, maar minder voor meer ervaren beleggers. Voor beginners is het gemakkelijk om activa te vinden en te kopen en verkopen. Voor gevorderde gebruikers ontbreken waarschijnlijk enkele functies.

DEGIRO

Als je een activum selecteert, zoals bijvoorbeeld aandelen, zul je merken dat je met een simpele klik gedetailleerde informatie kunt verkrijgen, zoals:

 • Bedrijfsprofiel
 • Analistenadvies
 • Ratio’s
 • ESG-status

DEGIRO biedt op zijn platform tools voor fundamentele analyse van de activa in zijn catalogus. Het is echter niet de beste keuze als je technische analyse wilt uitvoeren, dus het is niet ideaal voor handel. De platform kan ook worden gebruikt op mobiele apparaten dankzij de app, die praktisch dezelfde tools biedt.

Klantenservice en Diensten Interactive Brokers versus DEGIRO

Klantenservice en opleidingsdiensten zijn belangrijk wanneer je ze nodig hebt. Dit is duidelijk een verbeterpunt voor beide brokers.

Klantenservice van Interactive Brokers

Dit is een samenvatting van de klantenservice bij IBKR:

 • Kantoor in Nederland:
 • Contact telefoon:
 • E-mail:
 • Chatbot:
 • Service in het Nederlands:

Ze bieden ook klantenservice via chat, waar je al je vragen kunt stellen en informatie kunt opvragen. De chat is 24 uur per dag beschikbaar, behalve op zondag, wanneer deze niet actief zal zijn na 13:00 uur. Dit is waarschijnlijk de snelste optie, maar dit geldt alleen voor de Engelstalige chat.

Tot slot biedt Interactive Brokers klantenservice via e-mail en ze reageren meestal binnen 24 uur.

DEGIRO biedt verschillende contactmogelijkheden:

 • Kantoor in Nederland:
 • Contact telefoon:
 • E-mail:
 • Chatbot:
 • Service in het Nederlands:

DEGIRO heeft een klantenservice in het Nederlands van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 22:00 op het (+31 20 53 53 496).

Vanwege het hoge aantal klanten kan deze service in tijden van crisis instorten, zoals gebeurde tijdens de coronaviruscrisis. Ze hebben ook een klantenservice via e-mail op [email protected]

Interactive Brokers vs DEGIRO meningen

Wat vinden gebruikers van DEGIRO en Interactive Brokers? Zijn ze tevreden met het platform? Beide brokers krijgen goede scores op Trustpilot, hoewel DEGIRO IBKR ruimschoots overtreft.

Om te beginnen kunnen we zien dat beide brokers duizenden recensies hebben en over het algemeen zeer goed worden beoordeeld door de gemeenschap.

In het bijzonder heeft IBKR een totaal van 4,5 sterren (uit 5), gebaseerd op meer dan 1 miljoen downloads en meer dan 15.000 beoordelingen.

Terwijl in het geval van DEGIRO, hoewel hun score relatief lager is, hebben ze ook een gemiddelde van 4,2 sterren (uit 5), voor een totaal van bijna 14.000 beoordelingen en een miljoen downloads.

Desalniettemin moedig ik je aan om andere opinieforums te raadplegen, zoals Reddit of Trustpilot.

Onze Mening Over de Vergelijking Tussen Interactive Brokers vs DEGIRO

In dit geval hebben we te maken met twee brokers met veel garanties, een breed scala aan producten en zeer concurrerende commissies. Veel van de beleggers die dit artikel lezen, willen waarschijnlijk beide combineren.

De meest voor de hand liggende stap, of in ieder geval de meest voorkomende, is om eerst een account te openen bij DEGIRO en wanneer een bepaald vermogen is bereikt, een account te openen bij Interactive Brokers. Op deze manier kun je profiteren van de voordelen van beide brokers.

Het is ook gebruikelijk om DEGIRO te gebruiken voor investeringen in Europa en Interactive Brokers voor investeringen in de Verenigde Staten.

DEGIRO Voor en Nadelen

VoordelenNadelen
✅ Europese regulering❌ Geen cryptocurrencies of Bitcoin ETF’s
✅ Concurrerende kosten❌ Geen demo-account
✅ Eenvoudige interface❌ Gebrek aan technische analyse tools voor meer complexe handel
✅ Klantenservice in het Spaans

Interactive Brokers Voor en Nadelen

VoordelenNadelen
✅ Toegang tot vrijwel elk actief ter wereld tegen zeer concurrerende tarieven.❌ Biedt geen klantenservice in het Nederlands.
✅ Biedt Bitcoin ETF’s en fractionele aandelen.❌ Minder intuïtief platform, moeilijk voor beginners.
✅ Ideaal voor ervaren beleggers vanwege de beschikbare tools.
✅ Biedt een demo-account.

Kortom, dit was onze analyse van de vergelijking tussen DEGIRO en Interactive Brokers. Wat denk jij? Welke broker is voor jou de beste keuze en waarom? Ik ben benieuwd naar je reactie.

Gerelateerde artikelen

Beste Forex Brokers voor Nederland
De forexmarkt is de meest liquide markt ter wereld, aangezien er gemiddeld zo'n 6,6 biljoen dollar per dag wordt verhandeld. Het is waar dat deze markt gedomineerd wordt door institutionele beleggers, maar toch zijn er veel traders die deze markt ...