Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

Handelen in Cryptocurrencies | Basisgids voor Beginners

Dit is een artikel waarin je alles ontdekt over het handelen met cryptocurrencies. Het bevat praktische voorbeelden en grafieken.

Wat is handelen in cryptocurrencies?

De handel in cryptocurrencies verwijst naar de aankoop en verkoop van digitale assets, bekend als cryptocurrencies, op de financiële markten met het doel winst te maken door prijsbewegingen. Dit houdt in dat je profiteert van de prijsschommelingen van cryptocurrencies om te kopen tegen een lagere prijs en te verkopen tegen een hogere prijs, of omgekeerd.

handelen in cryptocurrencies

Op deze manier zijn er verschillende uitwisselingsplatforms waar transacties kunnen worden uitgevoerd. Deze platforms stellen handelaren in staat om te kopen, verkopen en verschillende cryptocurrencies uit te wisselen zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple, en meer. Bovendien, afhankelijk van het gekozen platform, is het mogelijk om zowel direct met cryptocurrencies te handelen (spot trading) als ook te handelen met financiële derivaten zoals futures, opties of CFD’s gebaseerd op crypto.

Voordat je deze wereld betreedt, is het belangrijk om te weten dat handelen met cryptocurrencies een hoog risiconiveau met zich meebrengt vanwege de volatiliteit van deze assets. Prijzen kunnen sterke schommelingen ervaren in korte tijd, wat zowel grote winsten als grote verliezen kan opleveren. Daarom is het essentieel om een solide investeringsstrategie te hebben, een zorgvuldige marktanalyse uit te voeren en het risico adequaat te beheren voordat je begint met handelen.

In welke crypto investeren?

Je zult drie soorten cryptocurrencies vinden door het hele crypto-ecosysteem:

Bitcoin

Bitcoin is de grootste, populairste en meest gebruikte cryptocurrency voor trading. Als eerste cryptocurrency en die met de grootste marktkapitalisatie, heeft Bitcoin een grote liquiditeit en volatiliteit, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor handelaren.

Bij het handelen in Bitcoin is het gebruikelijk om het handelspaar BTC/USD te gebruiken, dat de relatie tussen de prijs van Bitcoin en de Amerikaanse dollar vertegenwoordigt. Het is echter ook mogelijk om met Bitcoin te handelen in andere handelsparen, zoals BTC/EUR, BTC/ETH, BTC/XRP, enz., afhankelijk van het uitwisselingsplatform dat je gebruikt.

Altcoins

De altcoins, een afkorting van “alternative coins” (alternatieve munten in het Nederlands), zijn alle cryptocurrencies die geen Bitcoin zijn. Ze ontstonden na de populariteit van Bitcoin en proberen alternatieve, verbeterde of verschillende oplossingen te bieden dan Bitcoin. Zoals bijvoorbeeld minder energie-intensief te zijn.

Hier zijn 5 van de meest populaire altcoins:

 • Ethereum (ETH): De op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie na Bitcoin. Het staat vooral bekend om zijn platform voor slimme contracten en zijn robuuste ecosysteem van gedecentraliseerde applicaties.
wat is traden crypto
De koers van Ethereum
 • Ripple (XRP): Ripple is een digitaal betalingsnetwerk en een cryptocurrency die wordt gebruikt om realtime transacties tussen financiële instellingen te vergemakkelijken. Het heeft populariteit gewonnen vanwege zijn partnerschappen met grote banken en bedrijven.
 • Litecoin (LTC): Gecreëerd door Charlie Lee, een voormalig Google-medewerker, wordt Litecoin beschouwd als het “zilver” van Bitcoin, en wordt voornamelijk gebruikt voor snellere en goedkopere transacties.
 • Binance Coin (BNB): BNB is de native cryptocurrency van het Binance-uitwisselingsplatform. Het wordt gebruikt om transactiekosten op de beurs te betalen en heeft ook nut binnen het Binance-ecosysteem.
 • Chainlink (LINK): Chainlink is een project dat slimme contracten wil verbinden met gegevens uit de echte wereld, waardoor gedecentraliseerde applicaties veilig en betrouwbaar toegang kunnen krijgen tot externe gegevensbronnen.

Stablecoins

De stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de waarde is gekoppeld aan stabiele assets, zoals fiat-valuta’s (dollar, euro, etc.) of grondstoffen, met als doel de volatiliteit te verminderen. Op deze manier kan men blijven investeren in het crypto-ecosysteem, maar zonder blootstelling aan de schommelingen.

Dit zijn de meest populaire:

 • Tether (USDT): Tether is een stablecoin die is gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar. Het is een van de meest gebruikte stablecoins en wordt gebruikt als handelsbasis op veel cryptocurrency-uitwisselingen.
 • USD Coin (USDC): USD Coin is een andere stablecoin die wordt ondersteund door Amerikaanse dollars. Net als Tether wordt USDC veel gebruikt voor handel en wordt het beschouwd als een transparantere en gereguleerde optie.
 • Dai (DAI): Dai is een gedecentraliseerde stablecoin gecreëerd op het Ethereum-platform. In tegenstelling tot andere stablecoins, wordt Dai niet ondersteund door een fiat-valuta, maar door een verscheidenheid aan digitale assets via slimme contracten.

Shitcoins of memecoins

De “shitcoins” of “memecoins” zijn informele termen die in de wereld van cryptocurrencies worden gebruikt om digitale munten te beschrijven die geen duidelijk doel hebben, of geen intrinsieke waarde. Deze munten worden vaak gecreëerd als een grap of om te profiteren van speculatie en hype in de cryptocurrency markt.

Hoe werken ze?

 • Creëren: Net als andere cryptocurrencies, worden shitcoins of memecoins gecreëerd door blockchain processen, op platforms zoals Ethereum.
 • Promotie: Deze munten worden vaak intensief gepromoot op sociale media, forums en andere media. Vaak kunnen beroemdheden en influencers ze promoten, wat hun populariteit snel kan verhogen. Zoals bijvoorbeeld gebeurde met Elon Musk en Dogecoin.
 • Speculatie: De meeste mensen die in deze munten investeren doen dit in de hoop op snelle winsten vanwege de prijsvolatiliteit. Ze zijn niet geïnteresseerd in de lange termijn waarde of het nut van de munt.

Voorbeelden:

 • Dogecoin (DOGE): Ook bekend als de Bitcoins van de memes.
koersen crypto
Koers Dogecoin sinds ontstaan
 • Shiba Inu (SHIB)
 • SafeMoon

Hoe werkt de cryptocurrency markt?

Een ander punt dat we in overweging moeten nemen voordat we beginnen met handelen in cryptocurrencies, is het moment in de economische cyclus waarin we ons bevinden. Aangezien een groot deel van de winsten of verliezen van deze markt afhangt van de status van economische krachten (hoog- vs laagconjunctuurbewegingen).

Bullish cyclus

In de cryptocurrency markt, net als in elke andere markt, zijn er bullish en bearish cycli. Tijdens de bullish cycli, neigt de prijs van cryptocurrencies te stijgen als gevolg van een toename in de vraag van investeerders en een grotere interesse in de markt. Volgens sommige rapporten wordt de bullish cyclus van cryptocurrencies aangedreven door een reeks factoren, waaronder:

 • Gebruiksvriendelijkheid: Een toename in het gebruik van cryptocurrencies door bedrijven
 • Modernisering: De groeiende adoptie van blockchain in verschillende industrieën
 • Monetair beleid: Meer monetaire stimulans van centrale banken, het verlagen van de rentetarieven om de economie te stimuleren
 • Halvering: Aangezien Bitcoin 50% van de kapitalisatie van de hele cryptowereld vertegenwoordigt, neigt de crypto-investeringskoorts terug te keren elke keer dat er een nieuwe halvering is.

Echter, deze cycli zijn niet onfeilbaar en zijn ook onderhevig aan correcties en prijsdalingen. Op die momenten neemt de vraag af en dalen de prijzen totdat de markt stabiliseert en een nieuwe opwaartse cyclus begint. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de cryptocurrency markt extreem volatiel is.

Cryptowinter

Cryptowinter is een term die in de cryptogemeenschap wordt gebruikt om een langdurige periode van dalende cryptocurrency prijzen te beschrijven. Het staat ook bekend als een bearish markt en wordt vaak gekenmerkt door een afname van de interesse en marktactiviteit, evenals door een groot aantal verkopen en een toename van de marktvolatiliteit.

De meest bekende crypto winter vond plaats in 2022 en duurde ongeveer een jaar, nadat de bullish periode van 2020 – 2021 een historische piek bereikte waarbij de prijzen van sommige cryptocurrencies zoals Bitcoin de 69.000 bereikten. Gedurende deze periode, verloren veel munten meer dan 80% van hun waarde, en sommige projecten en beurzen gingen failliet.

Hoewel crypto winters moeilijk kunnen zijn voor investeerders, kunnen ze ook een kans zijn om cryptocurrencies te kopen tegen lagere prijzen. Ik heb al gezegd dat deze markt extreem volatiel is en het kan moeilijk zijn om te voorspellen wanneer een crypto winter begint of eindigt.

Pump & Dump en zijn gevaren

Pump and dump zijn frauduleuze praktijken die voorkomen op de financiële markten inclusief de cryptocurrency markt. Tijdens dit soort praktijken, proberen een groep mensen of manipulators de prijs kunstmatig te verhogen van een cryptocurrency door het verspreiden van valse of misleidende informatie om meer kopers aan te trekken. Zodra de prijs genoeg is gestegen, verkopen de manipulators hun munten tegen een opgeblazen prijs, winst makend terwijl de kopers te maken krijgen met verliezen.

De meest duidelijke “pumps” komen voor rond de memecoins, en worden gekenmerkt door een volledig verticale prijscurve en een piek in zeer korte tijd, om daarna weer te corrigeren en binnen enkele dagen al hun waarde te verliezen.

4 punten om rekening mee te houden bij het handelen in cryptocurrencies

Monetair beleid van de FED

Wanneer je handelt in cryptocurrencies, is het belangrijk om rekening te houden met het monetaire beleid van centrale banken, zoals de Federal Reserve (FED) in het geval van de Verenigde Staten. De FED speelt een belangrijke rol in het vormgeven van het monetaire landschap en kan een impact hebben op de waarde en de volatiliteit van cryptocurrencies.

Veranderingen in het monetaire beleid vastgesteld door de FED, zoals beslissingen over rentetarieven of kwantitatieve versoepelingsmaatregelen kunnen het sentiment van beleggers en de marktomstandigheden beïnvloeden, wat op zijn beurt de prijzen van cryptocurrencies kan beïnvloeden. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele aankondigingen of acties ondernomen door de FED die de cryptomarkt kunnen beïnvloeden.

Bovendien neemt de FED, net als andere centrale banken, deel aan debatten over de mogelijke ontwikkeling van digitale valuta van centrale banken (Central Bank Digital Currency, CBDC). De introductie van CBDC’s kan gevolgen hebben voor de algemene cryptomarkt, aangezien het de adoptie en het gebruik van cryptocurrencies kan beïnvloeden.

Fundamentele analyse van cryptocurrencies

De fundamentele analyse is een strategie voor het beoordelen van de waarde van een cryptocurrency op basis van economische, financiële en marktfactoren. Bij het handelen in cryptocurrencies, is het belangrijk om bepaalde fundamentele aspecten te overwegen om geïnformeerde beslissingen te nemen:

 • Ontwikkelteam en gemeenschap: Beoordeel de sterkte van het ontwikkelteam achter de cryptocurrency en hun track record in het bereiken van doelen.
 • Technologie en functionaliteit: Onderzoek de onderliggende technologie van de cryptocurrency en zijn waardepropositie. Overweeg aspecten zoals schaalbaarheid, veiligheid, transactiesnelheid en het vermogen van de blockchain om zich aan te passen aan verschillende use cases.
 • Adoptie en gebruik: Analyseer het niveau van adoptie van de cryptocurrency en zijn nut in de echte wereld. Zoek naar echte use cases en partnerships met bedrijven of diensten die de waarde en vraag naar de cryptocurrency kunnen ondersteunen.
 • Concurrentie en marktpositie: Onderzoek de concurrentiekracht van de cryptocurrency binnen zijn sector en de marktpositie in vergelijking met andere vergelijkbare cryptocurrencies. Overweeg aspecten zoals marktkapitalisatie, handelsvolume en de rangschikking van de cryptocurrency op de exchange-lijsten.

Het is belangrijk op te merken dat de fundamentele analyse van cryptocurrencies complex kan zijn en dat de resultaten niet altijd voorspelbaar zijn. Daarom is het raadzaam om de fundamentele analyse aan te vullen met andere strategieën, zoals technische analyse, en rekening te houden met de inherente risico’s van het handelen in cryptocurrencies.

Technische analyse van cryptocurrencies

De technische analyse is een evaluatiestrategie voor cryptocurrencies die gebaseerd is op het gebruik van grafieken en prijspatronen om het beste moment te bepalen om een cryptocurrency te kopen of te verkopen.

In tegenstelling tot de fundamentele analyse, verschilt de handel in cryptocurrencies met technische analyse niet veel van enig ander type technische analyse (over aandelen, indices, futures…). Het zijn dezelfde aspecten om rekening mee te houden:

 • Identificeer trends: Via lijn-, staaf- of candlestickdiagrammen om opwaartse, neerwaartse of zijwaartse trends te identificeren.
 • Identificeer steun- en weerstandsniveaus: Punten waarop wordt verwacht dat de prijs zal stuiteren naar boven of naar beneden.
 • Gebruik technische indicatoren: De meest voorkomende zijn RSI (Relative Strength Index), MACD (Moving Average Convergence/Divergence) en het voortschrijdend gemiddelde.
 • Identificeer prijspatronen: Zoals driehoeken, vlaggen, hoofd en schouders, en dubbele bodem/top formaties.

De waarde van Bitcoin

We hebben het al meerdere keren besproken, alle cryptocurrencies zijn min of meer gekoppeld aan Bitcoin, en Bitcoin vertegenwoordigt ongeveer 50% van de kapitalisatie van de hele crypto-wereld.

Dus, als Bitcoin stijgt, zal ongeveer 80% van het ecosysteem dat ook doen, en als Bitcoin daalt, ongeveer hetzelfde.

Hoe handel je in cryptocurrencies?

Er zijn drie verschillende manieren, waarvan de eerste de eenvoudigste is:

Koop echte cryptocurrency op exchanges (of in sommige gevallen brokers)

Cryptocurrency kopen op exchanges is een relatief eenvoudig proces, maar vereist dat je enkele basisstappen volgt om ervoor te zorgen dat je een veilige transactie uitvoert.

 1. Vooronderzoek: Uiteraard over datgene waarin je wilt investeren, hierboven heb ik je verteld waar je rekening mee moet houden.
 2. Maak een account aan op een exchange: De eerste stap is je registreren en identificeren op een betrouwbare cryptocurrency exchange. Enkele populaire exchanges zijn Binance, Coinbase, Kraken en Bitstamp.
 3. Stort geld: Zodra je account is geverifieerd, moet je geld storten op je exchange-account; via bankoverschrijving, creditcard of andere opties.
 4. Selecteer de cryptocurrency: Na het storten van fondsen op je account, blader je door de exchange en selecteer je de cryptocurrency die je wilt kopen.
 5. Doe de aankoop: Zodra je de cryptocurrency hebt geselecteerd, moet je het bedrag invoeren dat je wilt kopen en de transactie bevestigen.
 6. Verkoop van de cryptocurrency: Onthoud dat je aan het handelen bent, je zoekt naar prijsverschillen. Wanneer je denkt dat het tijd is, verkoop, en ruil je crypto’s in voor fiatgeld of stablecoins.

Op dit punt zou er een nuance toegevoegd moeten worden. Dat is dat als je in plaats van handelen, crypto zoekt om ze te bewaren als waarde reserve/opslag (bijvoorbeeld Bitcoin), het beste zou zijn om ze uit de exchange te halen, om ze naar een cold wallet of hot wallet te brengen.

CFDs

De Contracts for Difference (CFDs) zijn financiële instrumenten die beleggers in staat stellen te speculeren over de prijs van een asset zoals een cryptocurrency, zonder daadwerkelijk het onderliggende asset te bezitten. Met CFD’s, kan je profiteren van zowel stijgingen als dalingen van de prijzen van cryptocurrencies zonder ze fysiek te bezitten. De stappen zijn zeer vergelijkbaar met de Exchanges:

Dit soort contracten worden voornamelijk verhandeld op multi-product brokers of CFD brokers.

Futures

Cryptocurrencies kopen via futures contracten impliceert een complexer proces en is voornamelijk gericht op ervaren beleggers, aangezien het een hoog risiconiveau met zich meebrengt. Futures contracten zijn financiële derivaten die je in staat stellen te speculeren over de toekomstige prijs van een cryptocurrency zonder deze daadwerkelijk te bezitten. Het proces is vergelijkbaar met CFD’s.

Voordat je betrokken raakt bij de handel in cryptocurrency futures, is het essentieel dat je jezelf opleidt over hoe futures markten werken en dat je de daarmee verbonden risico’s begrijpt. Onderzoek en maak jezelf vertrouwd met de termen en concepten die verband houden met futures.

Waar handelen met cryptocurrencies? | Praktisch voorbeeld met eToro

Nu is het tijd om te zien hoe je wat handel met cryptocurrencies kunt doen, daarvoor zal ik de eToro broker selecteren, die toegang geeft tot echte cryptocurrencies, geen CFD’s.

Op eToro kun je meer dan 70 echte crypto-activa kopen en verkopen, inclusief Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), en vele anderen.

Onthoud dat je met deze broker transactiekosten van 1% per transactie betaalt.

Voor de volgende tutorial ga ik ervan uit dat je al een eToro account en gestort geld hebt zal ik de cryptocurrency Bitcoin Cash kiezen.

Stap 1: Onderzoek de cryptocurrencies waarmee je gaat handelen

We hebben dit al eerder besproken. Voer een analyse uit van de macro- en microsituatie. Van de staat van het monetair beleid (gebaseerd op hoog- of laagconjunctuur), fundamentele analyse, technische analyse en het bekijken van de waarde van Bitcoin, en zijn gedrag op elk moment.

Met betrekking tot de fundamentele analyse, op platforms zoals CoinMarketCap, kun je veel interessante informatie krijgen over meer dan 10.000 crypto-activa.

Bitcoin Cash CoinMarketCap
Overzicht van Bitcoin Cash op CoinMarketCap.

Voor de technische analyse kun je gebruik maken van het eToro platform zelf, waar je allerlei analyses kunt uitvoeren.

Stap 2: Zoek de cryptocurrency, Bitcoin Cash (BCH)

Eenmaal op het eToro platform, is het tijd om de cryptocurrency te zoeken om erin te investeren. Laten we het in de volgende screenshot bekijken (text is in het Spaans maar lay-out hetzelfde):

hoe werkt crypto
 • Rode vak: Ontdekken – We openen het eToro dropdown menu.
 • Groen vak: We zoeken de betreffende cryptocurrency op naam of ticker.
 • Blauw vak: We selecteren de cryptocurrency.

Stap 3: Stel de aankooporder in

De volgende stap is het instellen van de aankooporder, maar eerst kun je een kleine technische analyse van de cryptocurrency uitvoeren

cryptomunten

Zoals we op het screenshot kunnen zien:

 • Rode vak: Hiermee kunnen we de Japanse cadlesticks openen. Van daaruit kunnen we kanalen, trendlijnen, indicatoren, oscillatoren lanceren… Met dit alles kunnen we een bepaald type technische analyse uitvoeren. In mijn geval heb ik een Fibonacci retracement gelanceerd, waarbij zoals je kunt zien, tussen het minimum en het maximum, de prijs stuitert precies op het gouden getal, dat is 0,61.
 • Groen vak: Als we het eens zijn, klikken we op “Investeren” (invertir).

En door te klikken op “Investeren”, verschijnt het volgende vak, waarin we de aankooporder instellen (overzicht ziet er hetzelfde uit bij BCH):

cryptohandel met eToro handelen in cryptocurrencies
 • Rode vak: Kopen, ik wil kopen, niet short gaan
 • Blauw vak: Dit is het geldbedrag dat ik wil investeren. In mijn geval, 1.000 euro.

Met “Transactie openen” wordt de transactie vervolgens uitgevoerd.

Stap 5: Verkoop de cryptocurrency

Ten slotte, wanneer het tijd is voor mijn streefprijs, of we overwegen op basis van voornamelijk technische informatie dat de prijs niet hoger kan, zullen we onze cryptocurrencies verkopen.

Om dit te doen, volgen we gewoon de volgende stappen:

 • We gaan naar mijn portefeuille in “Portfolio”.
 • We klikken op de knop “Sluiten”
 • Voer de operatie uit.

De knoppen zien er hetzelfde uit als bij de aankooppagina. Op dit punt kunnen we er ook voor kiezen om een deel van mijn positie te verkopen, of het geheel ervan.

Dit is in het kort hoe te handelen met echte cryptocurrencies op het platform van eToro.

Handelen in cryptocurrencies | meningen

De crypto wereld is constant in ontwikkeling, en met de nadering van een nieuwe Bitcoin halving, is het waarschijnlijk dat we een opleving in de interesse in cryptocurrencies zullen zien.

De handel in cryptocurrencies is gebaseerd op speculatie over hun prijzen, profiterend van de schommelingen om winst te maken. Echter, het zit vol risico’s vanwege de volatiliteit.

Bitcoin blijft de leidende cryptocurrency, maar er zijn andere opties zoals altcoins en stablecoins: De eerste proberen alternatieven voor Bitcoin te bieden, terwijl de laatste proberen de volatiliteit te verminderen door zich te koppelen aan stabiele activa.

Al met al is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn en een solide strategie te hebben voordat je je waagt aan crypto trading. Uitwisselingsplatforms, zoals eToro, bieden tools om cryptocurrencies te kopen en verkopen maar het is cruciaal om de markt en haar cycli te begrijpen, evenals de geassocieerde risico’s zoals “pump and dump” schema’s.

Concluderend, crypto trading kan lucratief zijn, maar het is essentieel om het met voorzichtigheid en kennis te benaderen.

Voor- en nadelen van handelen in cryptocurrencies

Handelen in cryptocurrencies heeft voor- en nadelen. Dit zijn de voordelen van handelen in cryptocurrencies:

VoordelenNadelen
Hoge volatiliteit en winstpotentieel. Risico van verlies: Hoewel volatiliteit een voordeel kan zijn, kan het ook een nadeel zijn. De volatiele aard van de cryptomarkt houdt een hoog risico in van aanzienlijke verliezen.
Wereldwijde toegang en flexibiliteit: De handel in cryptocurrencies is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar, waardoor je op verschillende tijden kunt handelen en op elk moment kansen kunt benutten.Gebrek aan regulering: De cryptomarkt is minder gereguleerd, wat het risico op fraude, marktmanipulatie en veiligheid van fondsen kan verhogen.
Portefeuillediversificatie: Cryptocurrencies kunnen een manier zijn om een traditionele beleggingsportefeuille te diversifiëren.Kennis en gebrek aan ervaring: Vaardigheid is vereist om grafieken en trends te analyseren, net als een passende risicostrategie. Het is zeker niet makkelijk en kost veel tijd.

Andere handelsgidsen

Ten slotte, als je meer wilt handelen, laat ik je hieronder andere gidsen die interessant voor je kunnen zijn:

👉 Handelen met opties: Duik in de wereld van handelen met opties, waar elke beslissing onverwachte kansen kan ontsluiten. Ontdek hoe deze instrumenten je portfolio kunnen versterken.

👉 Handelen met futures: Met future trading kun je anticiperen op markttrends en je investeringen veiligstellen. Wil je weten hoe grote investeerders dit hulpmiddel gebruiken? Duik in deze gids!

👉 Copytrading: Wat als je de strategieën van de meest succesvolle handelaren kon bespioneren en ze in realtime kon repliceren? Welkom in het universum van social trading, waar zelfs nieuwkomers kunnen profiteren van de ervaring van professionals. Blijf niet achter.

👉 Handelen met ChatGPT: In het digitale tijdperk hebben zelfs bots zich bij de handelswereld gevoegd. Leer hoe je met ChatGPT, een geavanceerde kunstmatige intelligentie, je eigen bots kunt maken, zonder enige programmeerkennis.

Kortom, als je besluit om je te wagen aan de wereld van handelen met cryptocurrencies, moet je jezelf opleiden en de exchanges of brokers kiezen die de meeste veiligheid bieden. Aan de andere kant moet je weten dat het een sector is die zeer blootgesteld is aan cycli.

FAQ’s over handelen met cryptocurrencies

Hoe begin je in de wereld van cryptocurrencies?

Als je geïnteresseerd bent in beginnen in de wereld van cryptocurrencies, hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:
– Leer de basis
– Kies een broker
– Verifieer je identiteit
– Koop cryptocurrencies
– Bewaar je cryptocurrencies

Hoe weet je welke munt gaat stijgen?

Om te bepalen of een cryptocurrency gaat stijgen, zijn er verschillende factoren die je in overweging kunt nemen. Hier zijn enkele veelvoorkomende signalen die een mogelijke prijsstijging van een cryptocurrency kunnen aangeven:
– Graad van adoptie
– Innovatie en ontwikkeling:
– Technische handelsindicatoren
-Volume en liquiditeit

Wat is de beste crypto om te handelen?

Er bestaat niet zoiets als een ‘beste’ cryptocurrency om te handelen, omdat dit afhangt van de handelsstrategie en persoonlijke voorkeuren van iedereen. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Cardano (ADA) en Dogecoin (DOGE) hebben hoge handelsvolumes, liquiditeit en volatiliteit, wat ze aantrekkelijk maakt voor kortetermijnhandel.

Waar wordt meestal gehandeld in cryptocurrencies?

Het is belangrijk om onderzoek te doen en een betrouwbaar en veilig platform te kiezen voordat je enige handelsactiviteit onderneemt. Het is raadzaam om factoren zoals reputatie, transactiekosten, veiligheid, het aanbod van beschikbare cryptocurrencies en de aangeboden handelstools te overwegen.

Gerelateerde artikelen

Wat is enn Flag Pattern?
Laten we kijken wat een flag is in trading en hoe je deze kunt identificeren en gebruiken; het ingangssignaal, de stop loss en de sluiting, en dat ...