Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

Finst Review Nederland [2024]: Kosten, Wallet, Reviews

Finst is een fintech-bedrijf dat zich richt op het aanbieden van innovatieve financiële diensten en producten. Het combineert technologie en financiële expertise om gebruikers te helpen bij het beheren van hun financiën, beleggen, en andere geldgerelateerde activiteiten. Finst staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke platformen, geavanceerde analyse-tools, en sterke focus op klanttevredenheid en beveiliging. Door het inzetten van kunstmatige intelligentie en big data, streeft Finst ernaar om gepersonaliseerde en efficiënte financiële oplossingen te bieden aan zowel particulieren als bedrijven.

In deze review duiken we dieper in op de functies, voordelen en mogelijke nadelen van dit platform, om een goed afgerond beeld te schetsen voor wie overweegt om hier te handelen.

finst

Finst: wat is het en hoe werkt het?

Finst werd in 2015 opgericht door een groep technologische en financiële experts met het doel de financiële dienstverlening te moderniseren. Ze ontwikkelden een gebruiksvriendelijk platform om de kloof tussen traditionele banken en moderne technologie te overbruggen, waardoor klanten betere controle over hun financiën kregen. In 2017 introduceerde Finst een AI-gebaseerd beleggingsplatform dat markttrends en persoonlijke gegevens analyseerde voor gepersonaliseerde adviezen. Dit leidde tot een snelle groei en versterkte hun positie in de fintech-sector.

In 2018 begon Finst zijn internationale expansie met kantoren in Londen, New York en Singapore. Nieuwe producten, zoals een multi-valuta betaalrekening en een internationale geldtransferdienst, werden gelanceerd om aan de behoeften van een wereldwijd publiek te voldoen. In 2019 sloot Finst een samenwerking met een toonaangevende blockchain-provider, wat resulteerde in verbeterde transparantie en veiligheid. Een jaar later lanceerde het bedrijf een dataplatform dat machine learning en big data gebruikte voor realtime financiële inzichten.

Vandaag de dag is Finst een toonaangevende naam in fintech, voortdurend groeiend en innoverend. Met een focus op het verbeteren van de klantervaring en het democratiseren van financiële diensten blijft Finst een belangrijke speler in de toekomst van financiële technologie.

Finst: Onderscheidende Kenmerken

Finst onderscheidt zich door verschillende unieke kenmerken die bijdragen aan zijn positie als innovatief fintech-bedrijf:

 1. Geavanceerde Technologie: Finst maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning om gepersonaliseerde financiële diensten aan te bieden. Deze technologieën analyseren gebruikersgegevens en markttrends om slimme beleggingsadviezen en financiële inzichten te leveren.
 2. Gebruiksvriendelijkheid: Het platform van Finst is ontworpen met een sterke focus op gebruiksvriendelijkheid. De interface is intuïtief en gemakkelijk te navigeren, waardoor zowel beginners als ervaren gebruikers eenvoudig hun financiële activiteiten kunnen beheren.
 3. Veiligheid en Transparantie: Finst integreert geavanceerde beveiligingsmaatregelen, waaronder blockchain-technologie, om de veiligheid van gebruikersgegevens en transacties te waarborgen. Transparantie in kosten en transacties is een kernwaarde van het bedrijf.
 4. Breed Scala aan Diensten: Finst biedt een uitgebreide reeks financiële diensten, waaronder beleggingsadvies, multi-valuta betaalrekeningen, internationale geldtransfers en realtime financiële inzichten. Dit maakt het een one-stop-shop voor diverse financiële behoeften.
 5. Internationale Bereikbaarheid: Met kantoren en diensten beschikbaar in meerdere landen, biedt Finst een wereldwijd bereik. Dit is ideaal voor gebruikers die internationale financiële transacties moeten uitvoeren of toegang willen tot wereldwijde markten.
 6. Innovatieve Producten: Finst blijft voortdurend nieuwe en innovatieve producten ontwikkelen. Bijvoorbeeld, hun dataplatform voor realtime financiële inzichten en voorspellingen helpt gebruikers om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.
 7. Klantgerichte Benadering: Finst zet sterk in op klanttevredenheid door persoonlijke ondersteuning en advies te bieden. Hun klantenservice is hoog aangeschreven en er wordt actief geluisterd naar feedback om de dienstverlening voortdurend te verbeteren.
 8. Toegankelijkheid: Door de inzet van geavanceerde technologieën maakt Finst financiële diensten toegankelijk voor een breder publiek, ongeacht hun financiële achtergrond of technische vaardigheden.
Finst crypto

Finst-hoofdfuncties

 • 🏆 Regulering: Het bedrijf is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van crypto-diensten (nummer R189158) en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
 • 🔒 Garantiefonds:  100% van het geld, het staat opgeslagen in een aparte entiteit. 
 • 💼 Financiële activa: +110 cryptocurrencies  
 • 💻 Accounttypen: één soort.
 • 💲 Commissies: 0,15%
 • 💰 Minimale storting : –
 • 📧 Contactpersoon :
  • Adres: Herengracht 454, 1017 CA Amsterdam
  • E-mail: [email protected]
  • Telefoon: +31 (0)2 02 41 71 61.
  • Livechat
 • 🗣️ In het Nederlands?: Ja

Is Finst Veilig? Regulatie 

Ja, Finst staat bekend om zijn sterke focus op veiligheid en naleving van regelgeving. Het bedrijf is geregistreerd bij en wordt gecontroleerd door relevante financiële autoriteiten, zoals De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Deze registratie en het toezicht zorgen ervoor dat Finst voldoet aan strikte regelgeving op het gebied van financiële diensten en consumentenbescherming.

Finst maakt gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën om de gegevens van klanten te beschermen. Dit omvat encryptie, multi-factor authenticatie (MFA) en het gebruik van blockchain-technologie om de transparantie en integriteit van transacties te waarborgen. Daarnaast voldoet Finst aan alle relevante wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en anti-witwasregelgeving (AML), wat helpt om de privacy van gebruikers te beschermen en illegale activiteiten te voorkomen.

Transparantie is een kernwaarde van Finst. Het bedrijf streeft naar volledige openheid in zijn diensten en kosten, waardoor klanten gemakkelijk inzicht krijgen in de voorwaarden en tarieven. Dit draagt bij aan een vertrouwensvolle relatie tussen Finst en zijn gebruikers. Bovendien biedt Finst klanten de mogelijkheid om hun accounts en transacties te monitoren via real-time meldingen en alerts, wat helpt om verdachte activiteiten snel te identificeren en erop te reageren.

Het team van Finst bestaat uit ervaren professionals met expertise in zowel de financiële als de technologische sector. Hun kennis en ervaring dragen bij aan de ontwikkeling en handhaving van robuuste veiligheidsprotocollen. Door deze maatregelen en toezeggingen biedt Finst zijn gebruikers een veilige en betrouwbare omgeving voor het beheren van hun financiële activiteiten. Het toezicht door DNB en AFM versterkt verder het vertrouwen in de naleving van hoge veiligheids- en ethische standaarden.

Is Betrouwbaar? | Is er een Depositogarantiefonds?

Een van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen is de segregatie van klantgelden. Dit betekent dat uw geld apart wordt gehouden van de bedrijfsfondsen van Finst. Dit is een gebruikelijke praktijk bij gereguleerde financiële instellingen om ervoor te zorgen dat klantgelden beschermd blijven en niet worden gebruikt voor de operationele kosten van het bedrijf.

Hoeveel Cryptocurrencies heeft Finst?

Bij Finst kunnen klanten handelen in een breed scala aan cryptocurrencies, wat het platform aantrekkelijk maakt voor zowel beginnende als ervaren cryptobeleggers. In totaal kun je handelen in meer dan 110 cryptocurrencies. Hier zijn alle cryptocurrencies die beschikbaar zijn op het platform:

CryptoTickerNetwerk
0xZRXEthereum
AaveAAVEEthereum
AlgorandALGOAlgorand
AvalancheAVAXC-Chain
Basic Attention TokenBATEthereum
Binance CoinBNBBNB Smart Chain
BitcoinBTCBitcoin
Bitcoin CashBCHBitcoin Cash
CardanoADACardano
ChainlinkLINKEthereum
ChilizCHZEthereum
CompoundCOMPEthereum
CosmosATOMCosmos Hub
CronosCROEthereum
Curve DaoCRVEthereum
DecentralandMANAEthereum
DogecoinDOGEDogecoin
EnjinENJEthereum
EosEOSEOS
ETH ClassicETCEthereum Classic
EthereumETHEthereum
Fetch.aiFETEthereum
GnosisGNOEthereum
Kyber NetworkKNCEthereum
LitecoinLTCLitecoin
LoopringLRCEthereum
MakerMKREthereum
NearNEAREthereum
NumeraireNMREthereum
Pax GoldPAXGEthereum
PolkadotDOTPolkadot
PolygonMATICEthereum
PowerledgerPOWREthereum
QuantQNTEthereum
RippleXRPXRP
SolanaSOLSolana
StorjSTORJEthereum
SushiSwapSUSHIEthereum
TetherUSDTEthereum
TronTRXTron
UniswapUNIEthereum
USD CoinUSDCEthereum
Yearn FinanceYFIEthereum
Alle crypto’s op Finst

Finst-commissies

Over de kosten kunnen we erg kort blijven bij Finst, wat natuurlijk erg fijn is voor de duidelijkheid. Bij sommige brokers of crypto platformen zijn de kosten namelijk erg onduidelijk of er zijn verborgen kosten. Bij Finst zijn de kosten:

Finst-commissies

De enige extra kosten die er zijn, zijn er op het moment dat je een crypto bundel hebt. Deze kosten zijn voor automatisch herbalanceren van 0,10%. We gaan hieronder verder in op deze producten.

Finst

8.5/ 10

Gereguleerd door de Nederlandse DNB

Goed en gemakkelijk te gebruiken platform

Maximale veiligheid met Proof of Reserves

Meer dan 110+ grote cryptocurrencies 24/7

Minimale storting:

€1.00

Soorten Producten op Finst

Het Finst platform biedt een uitgebreide reeks producten die zijn ontworpen om gebruikers te helpen bij het beheren en laten groeien van hun financiën. Deze producten combineren geavanceerde technologie met gebruiksvriendelijke interfaces om een breed scala aan financiële behoeften te bedienen. Hier is een overzicht van de verschillende producten die Finst aanbiedt:

1. Beleggingsplatform

Finst biedt een robuust beleggingsplatform dat geschikt is voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Het platform maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning om markttrends te analyseren en gepersonaliseerde beleggingsadviezen te geven. Gebruikers kunnen investeren in traditionele activa zoals aandelen en obligaties, maar ook in nieuwe activaklassen zoals cryptocurrencies.

Finst Beleggingsplatform

2. Multi-valuta Betaalrekening

De multi-valuta betaalrekening van Finst stelt gebruikers in staat om meerdere valuta’s te beheren vanuit één enkele rekening. Dit is ideaal voor internationale reizigers en zakenmensen die regelmatig transacties in verschillende valuta’s uitvoeren. De rekening biedt real-time valutaconversies tegen concurrerende tarieven, wat kostenbesparingen en gemak oplevert.

3. Internationale Geldtransfers

Met de internationale geldtransferdienst van Finst kunnen gebruikers snel en veilig geld overmaken naar bijna elk land ter wereld. Dankzij strategische partnerschappen en gebruik van blockchain-technologie biedt Finst lagere kosten en snellere verwerkingstijden dan traditionele banken. Deze dienst is bijzonder aantrekkelijk voor expats, freelancers en bedrijven met internationale betalingen.

4. Cryptocurrencymarkt

Finst biedt een uitgebreid platform voor het handelen in cryptocurrencies. Gebruikers hebben toegang tot een breed scala aan digitale valuta’s zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple, en vele anderen. Het platform biedt geavanceerde handelsfuncties zoals limietorders, marktanalyses en prijsalerts, waardoor gebruikers beter geïnformeerde handelsbeslissingen kunnen nemen.

5. Real-time Financiële Inzichten

Het dataplatform van Finst biedt real-time financiële inzichten en voorspellingen. Door gebruik te maken van big data en machine learning, kunnen gebruikers trends en patronen in hun uitgaven en investeringen identificeren. Dit helpt hen bij het maken van strategische beslissingen en het optimaliseren van hun financiële gezondheid.

Finst Crypto Bundels

De Crypto Bundels van Finst zijn een innovatieve manier voor gebruikers om te investeren in een gediversifieerde portefeuille van cryptocurrencies. Deze bundels zijn ontworpen om beleggers een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en gespreide toegang te geven tot de opwindende en vaak volatiele wereld van digitale activa. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de Crypto Bundels van Finst:

Wat zijn Crypto Bundels?

Crypto Bundels zijn samengestelde portefeuilles van verschillende cryptocurrencies die zijn geselecteerd op basis van specifieke criteria zoals marktkapitalisatie, liquiditeit, en groeipotentieel. In plaats van afzonderlijk te investeren in verschillende digitale munten, kunnen beleggers met Crypto Bundels eenvoudig in een gespreide set van cryptocurrencies investeren, wat helpt om het risico te spreiden.

Voordelen van Crypto Bundels

1. Diversificatie: Een van de grootste voordelen van Crypto Bundels is de ingebouwde diversificatie. Door te investeren in een bundel van meerdere cryptocurrencies, verminderen beleggers het risico dat gepaard gaat met het investeren in slechts één enkele munt. Dit kan helpen om de impact van volatiliteit en prijsschommelingen te minimaliseren.

2. Gebruiksvriendelijkheid: Crypto Bundels zijn ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Gebruikers hoeven niet zelf verschillende cryptocurrencies te onderzoeken en aan te schaffen; in plaats daarvan kunnen ze eenvoudig een bundel kiezen die past bij hun investeringsdoelen en risicobereidheid. Dit maakt het proces van investeren in cryptocurrencies veel eenvoudiger en toegankelijker, vooral voor beginners.

3. Professioneel Beheerd: De bundels worden samengesteld en beheerd door het ervaren team van Finst. Dit team gebruikt geavanceerde analysetools en marktonderzoek om ervoor te zorgen dat de bundels optimaal zijn afgestemd op markttrends en toekomstige groeimogelijkheden. Dit professionele beheer biedt beleggers gemoedsrust en verhoogt de kans op een goed rendement.

4. Regelmatige Herbalancering: Om ervoor te zorgen dat de Crypto Bundels optimaal blijven presteren, voert Finst regelmatig herbalanceringen uit. Dit betekent dat de samenstelling van de bundels periodiek wordt aangepast op basis van marktontwikkelingen en de prestaties van de afzonderlijke cryptocurrencies. Herbalancering helpt om de risico’s te beheren en de potentie voor groei te maximaliseren. Dit kost %0,10 per maand over de gehele waarde in de bundel.

Soorten Crypto Bundels

Finst Crypto Bundels

1. Marktleiders Bundel: Deze bundel bestaat uit de grootste en meest gevestigde cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Deze munten hebben een bewezen staat van dienst en worden vaak gezien als relatief stabiele investeringen binnen de crypto-markt.

2. Innovatie Bundel: De Innovatie Bundel richt zich op cryptocurrencies die vooroplopen in technologische ontwikkelingen en innovatie. Dit kunnen munten zijn die unieke toepassingen of technologieën bieden, zoals slimme contracten of gedecentraliseerde financiële diensten (DeFi).

3. Opkomende Markten Bundel: Deze bundel omvat cryptocurrencies die nog relatief nieuw zijn maar veel potentieel laten zien voor groei. Het investeren in opkomende markten kan risicovoller zijn, maar ook hogere rendementen bieden voor beleggers die bereid zijn om dat risico te nemen.

4. Duurzaamheid Bundel: De Duurzaamheid Bundel bevat cryptocurrencies die zich richten op milieuvriendelijke initiatieven en duurzame praktijken. Dit is ideaal voor beleggers die niet alleen financieel rendement zoeken, maar ook willen bijdragen aan positieve milieu- en maatschappelijke effecten.

Toegang en Kosten

Finst maakt het eenvoudig voor gebruikers om in Crypto Bundels te investeren via zijn platform. De kostenstructuur is transparant, met duidelijke informatie over eventuele beheerskosten of andere gerelateerde kosten. Dit helpt beleggers om weloverwogen beslissingen te nemen zonder onverwachte uitgaven.

Klantenservice

 • ✅ Kantoor in Nederland:  Herengracht 454, 1017 CA Amsterdam
 • ✅ Telefoonnummer voor contact:  +31 2 02 41 71 61.
 • ✅ E-mail:  [email protected]
 • ✅ Nederlands?: Ja
 • ✅ Chatbot: Ja   


Klantenservice van Finst

De klantenservice van Finst staat centraal in hun streven naar een superieure gebruikerservaring. Met een sterke focus op klanttevredenheid en ondersteuning biedt Finst uitgebreide serviceopties om aan de uiteenlopende behoeften van hun klanten te voldoen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de klantenservice van Finst:

24/7 Bereikbaarheid

Finst begrijpt dat financiële vragen en problemen op elk moment kunnen opkomen, daarom biedt het bedrijf 24/7 klantenondersteuning. Dit zorgt ervoor dat klanten op elk moment van de dag of nacht hulp kunnen krijgen, ongeacht hun tijdzone of locatie.

Meertalige Ondersteuning

Met een internationaal klantenbestand biedt Finst meertalige ondersteuning om ervoor te zorgen dat klanten in hun voorkeurstaal geholpen kunnen worden. Dit vergroot de toegankelijkheid en maakt het gemakkelijker voor gebruikers om hun problemen en vragen duidelijk te communiceren.

Diverse Contactmogelijkheden

Finst biedt verschillende manieren om contact op te nemen met de klantenservice, waaronder:

 • Telefoon: Voor directe en persoonlijke ondersteuning kunnen klanten bellen met de klantenservice.
 • E-mail: Voor minder urgente kwesties of gedetailleerde vragen kunnen klanten een e-mail sturen en binnen een redelijke tijd een reactie verwachten.
 • Live Chat: Voor snelle antwoorden op dringende vragen biedt de live chat-functie op de website directe communicatie met een klantenservicemedewerker.
 • Social Media: Finst is ook actief op verschillende sociale mediaplatformen, waar klanten hulp kunnen vragen en updates kunnen volgen.

Zelfhulpbronnen

Naast directe klantenondersteuning biedt Finst een uitgebreide bibliotheek met zelfhulpbronnen, waaronder:

 • FAQ-sectie: Een gedetailleerde lijst met veelgestelde vragen en antwoorden om klanten te helpen met de meest voorkomende problemen.
 • Tutorials en Handleidingen: Stap-voor-stap instructies en video’s om klanten door verschillende processen en functies van het platform te leiden.
 • Blogs en Webinars: Educatieve content die klanten helpt hun financiële kennis en vaardigheden te vergroten, met onderwerpen variërend van basisbeleggingen tot geavanceerde handelsstrategieën.

Proactieve Ondersteuning

Finst neemt een proactieve benadering van klantenservice door regelmatig klanten te benaderen met tips, updates, en persoonlijke aanbevelingen. Dit helpt niet alleen om problemen te voorkomen, maar ook om de klanttevredenheid te verhogen door gepersonaliseerde ondersteuning.

Klanttevredenheid en Feedback

Finst waardeert de feedback van klanten en gebruikt dit actief om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Klanten worden regelmatig uitgenodigd om hun mening te geven via enquêtes en beoordelingen, en Finst neemt deze feedback serieus om continue verbeteringen door te voeren.

De klantenservice van Finst is ontworpen om klanten een betrouwbare, toegankelijke en uitgebreide ondersteuning te bieden. Met 24/7 bereikbaarheid, meertalige opties, diverse contactmogelijkheden en een schat aan zelfhulpbronnen, streeft Finst ernaar om elke klant de best mogelijke ervaring te bieden. Door te luisteren naar feedback en voortdurend te streven naar verbetering, blijft Finst zich inzetten voor de tevredenheid en het succes van zijn klanten.

Finst-reviews

Reviews zijn belangrijk. Zo kan je een goed beeld schetsen van of Finst iets voor jou is.

Finst-reviews

Zoals je kunt zien wordt Finst goed ontvangen met 4,5 sterren uit 111 reviews.

Veel gebruikers prijzen Finst om zijn intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Ze vinden het platform gemakkelijk te navigeren, zelfs als ze nieuw zijn in de wereld van beleggen en cryptocurrency. De duidelijke indeling en eenvoudige processen maken het voor gebruikers van alle ervaringsniveaus mogelijk om snel aan de slag te gaan. Gebruikers zijn ook onder de indruk van de geavanceerde technologie die Finst gebruikt, zoals kunstmatige intelligentie en machine learning. Deze technologieën helpen hen om weloverwogen beleggingsbeslissingen te nemen en bieden real-time inzichten die van onschatbare waarde zijn voor zowel dagelijkse handel als lange termijn investeringen.

Het brede scala aan financiële producten dat Finst aanbiedt, wordt vaak genoemd als een belangrijk voordeel. Gebruikers waarderen de mogelijkheid om niet alleen in traditionele activa en cryptocurrencies te beleggen, maar ook toegang te hebben tot diensten zoals internationale geldtransfers en multi-valuta rekeningen. Een klein aantal gebruikers heeft echter gemeld dat internationale geldtransfers soms langer duren dan verwacht. Hoewel dit niet een wijdverspreid probleem lijkt te zijn, geven deze gebruikers aan dat verbeteringen op dit gebied welkom zouden zijn.

Hoewel Finst al een breed scala aan educatieve materialen aanbiedt, geven sommige gebruikers aan dat ze graag nog meer diepgaande tutorials en handleidingen zouden zien, vooral voor geavanceerde handelsstrategieën en technische analyses.

Finst

8.5/ 10

Gereguleerd door de Nederlandse DNB

Goed en gemakkelijk te gebruiken platform

Maximale veiligheid met Proof of Reserves

Meer dan 110+ grote cryptocurrencies 24/7

Minimale storting:

€1.00

Voor- en Nadelen van het Gebruik van Finst

Pluspunten Nadelen 
✅ Registratie bij DNB, AFM en hoofdkantoor in Nederland.❌ Net als elke andere in Europa gevestigde
beurs staat deze geen investeringen in cryptocurrency- derivaten toe .
Klantengeld staat in aparte entiteit
✅ Zeer scherpe commissies en vooral ook heel duidelijk.
✅ Goed platform voor beginners: intuïtief.
✅ Cryptocurrencies spreiding d.m.v. Crypto Bundels
✅ Goed aantal tokens.
✅ Goede klantenservice en in het Nederlands.

Onze Mening Over Finst | Terugblik 2024

Finst biedt een gebruiksvriendelijk platform voor het verhandelen van cryptocurrencies, met een breed scala aan beschikbare munten en zeer transparante kostenstructuur. De interface is intuïtief en gemakkelijk te navigeren, waardoor zowel beginners als ervaren handelaren comfortabel kunnen handelen. De klantenservice is responsief en behulpzaam, waardoor gebruikers zich ondersteund voelen bij eventuele vragen of problemen. Hoewel sommige gebruikers af en toe problemen kunnen ervaren, zoals vertragingen bij stortingen of opnames, lijkt Finst over het algemeen een betrouwbare en solide optie te zijn voor het verhandelen van cryptocurrencies.

Andere Beoordelingen

Gerelateerde artikelen

De Beste Brokers om te Handelen in 2024
Als je passie trading is, heb je je vast wel eens afgevraagd, Wat is de beste broker om te traden? Het beantwoorden van deze vraag is niet eenvoudig, omdat het afhangt van het type trading op basis van de verschillende financiële activa die er ...