Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

Bitvavo Review Nederland [2024]: Kosten, Wallet, Reviews

Bitvavo, een toonaangevend platform voor het verhandelen van cryptocurrency, heeft snel terrein gewonnen in de wereld van digitale activa. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide reeks beschikbare munten en scherpe tarieven, biedt Bitvavo een aantrekkelijke optie voor zowel beginnende als ervaren handelaren.

In deze review duiken we dieper in op de functies, voordelen en mogelijke nadelen van dit platform, om een goed afgerond beeld te schetsen voor wie overweegt om hier te handelen.

bitvavo logo

Bitvavo: Wat is het en hoe werkt het?

Bitvavo is in 2017 opgericht door drie Nederlandse ondernemers: Nils van den Berg, Robert van der Gronde en Niels Klomp. Wat begon als een bescheiden platform voor de handel in cryptocurrency is uitgegroeid tot een van de grootste en meest gerespecteerde exchanges in Europa. Door constant te innoveren en te streven naar gebruiksgemak heeft Bitvavo een solide reputatie opgebouwd binnen de blockchain-industrie.

Met een focus op transparantie en veiligheid heeft Bitvavo het vertrouwen van duizenden gebruikers weten te winnen en blijft het een belangrijke speler in de wereld van digitale activa.

Bitvavo: Onderscheidende kenmerken

Er zijn een aantal kenmerken waarmee Bitvavo zich onderscheid van concurrenten:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: Bitvavo staat bekend om zijn intuïtieve interface, waardoor zowel beginnende als ervaren handelaren gemakkelijk toegang hebben tot de wereld van cryptocurrency-handel.
 2. Ruim aanbod van munten: Het platform biedt een uitgebreide selectie van cryptocurrencies om in te handelen, waaronder populaire opties zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple, evenals minder bekende altcoins.
 3. Lage tarieven: Bitvavo hanteert concurrerende tarieven voor handelskosten en transacties, waardoor gebruikers meer van hun winst kunnen behouden.
 4. Veiligheid: Het platform streeft naar een hoog niveau van beveiliging, met maatregelen zoals geavanceerde versleutelingstechnologie, tweefactorauthenticatie en cold storage voor het veilig opslaan van digitale activa.
 5. Snelle transacties: Bitvavo maakt gebruik van geavanceerde technologieën om snelle en betrouwbare transacties mogelijk te maken, wat essentieel is in de volatiele wereld van cryptocurrency-handel.

Bitvavo-hoofdfuncties

 • 🏆 Regulering: Het bedrijf is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van crypto-activadiensten en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
 • 🔒 Garantiefonds: 100% van het geld, staat opgeslagen in een aparte entiteit. 
 • 💼 Financiële activa: +200 cryptocurrencies  
 • 💻 Accounttypen: 1 standaard account.
 • 💲 Commissies: 0.03%-0.25%. Hier gaan we later op in.
 • 💰 Minimale storting : geen
 • 📧 Contactpersoon :
  • Adres: Keizersgracht 281 in Amsterdam.
  • E-mail: [email protected]
  • Live chat op de website
 • 🗣️ In het nederlands? : Ja

Is Bitvavo Veilig? Regulering

Bitvavo opereert als een gereguleerde entiteit en voldoet aan de Europese wet- en regelgeving met betrekking tot cryptocurrency-handel. Het bedrijf is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van crypto-activadiensten en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Deze regelgevende instanties stellen strikte eisen aan zaken als anti-witwaspraktijken (AML) en know-your-customer (KYC)-procedures, om de integriteit van het financiële systeem te waarborgen en de veiligheid van klanten te beschermen. Door te voldoen aan deze regelgeving, biedt Bitvavo gebruikers vertrouwen en zekerheid bij het handelen op het platform.

Is het Betrouwbaar? | Is er een Depositogarantiefonds?

Bitvavo heeft een zogenaamd ‘Stichting Bitvavo Payments‘ opgericht, die fungeert als een garantiefonds voor klantactiva. Deze stichting is afgescheiden van Bitvavo B.V., wat betekent dat de activa van klanten gescheiden worden gehouden van de bedrijfsactiva van Bitvavo.

In het geval dat Bitvavo B.V. insolvent wordt verklaard, blijven de activa van klanten beschermd en kunnen ze worden teruggevorderd via het garantiefonds. Dit biedt extra zekerheid en bescherming voor de klanten van Bitvavo.

Hoeveel Cryptocurrencies heeft Bitvavo?

Bitvavo biedt een uitgebreide selectie van cryptocurrencies die je kunt verhandelen op hun platform. Deze omvatten zowel de meest populaire en gevestigde cryptocurrencies als enkele minder bekende altcoins. Hier zijn enkele van de belangrijkste cryptocurrencies die beschikbaar zijn op Bitvavo:

 1. Bitcoin (BTC): Als de allereerste cryptocurrency blijft Bitcoin de grootste en meest bekende digitale valuta ter wereld.
 2. Ethereum (ETH): Ethereum is niet alleen een cryptocurrency, maar ook een platform voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten, waardoor het een van de meest veelzijdige cryptocurrencies is.
 3. Ripple (XRP): Ripple is een digitaal betalingsprotocol dat is ontworpen voor snelle en goedkope grensoverschrijdende transacties tussen financiële instellingen.
 4. Litecoin (LTC): Litecoin is een peer-to-peer cryptocurrency die is afgeleid van Bitcoin, maar met enkele technische verschillen die resulteren in snellere transactietijden en lagere kosten.
 5. Cardano (ADA): Cardano is een blockchain-platform dat zich richt op schaalbaarheid, veiligheid en duurzaamheid, met als doel een gedecentraliseerd ecosysteem te creëren voor slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties.
 6. Chainlink (LINK): Chainlink is een gedecentraliseerd oracle-netwerk dat slimme contracten verbindt met externe gegevensbronnen, waardoor ze toegang krijgen tot realtime informatie.
 7. Stellar Lumens (XLM): Stellar is een open-source protocol voor het verplaatsen van geld over de hele wereld, met als doel financiële inclusie te bevorderen door middel van snelle en goedkope transacties.
 8. Polkadot (DOT): Polkadot is een interoperabel blockchain-platform dat verschillende blockchains met elkaar verbindt, waardoor ze kunnen communiceren en samenwerken als onderdeel van een groter ecosysteem.

Dit is slechts een kleine greep uit de cryptocurrencies die beschikbaar zijn op Bitvavo. Het platform biedt een breed scala aan digitale activa om te verhandelen, zodat gebruikers kunnen diversifiëren en investeren in verschillende projecten en technologieën. In totaal zijn er meer dan 200 cryptocurrencies te verhandelen. Dit is een selectie die constant wordt herzien en aangepast waar nodig.

Bitvavo-kosten

Bitvavo hanteert transparante en concurrerende tarieven voor het verhandelen van cryptocurrencies. Met kosten zoals handelskosten, transactiekosten en spreads, biedt Bitvavo een duidelijk beeld van de financiële aspecten van het handelen op het platform. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, maar Bitvavo streeft ernaar om gebruikers een kostenefficiënte ervaring te bieden bij het verhandelen van digitale activa.

Commerciële Commissies 

Volume
(in 30 dagen)
Taker feeMaker free 
€ 00,25%0,15%
€ 100.0000,20%0,1%
€ 250.0000,16%0,08%
€ 500.0000,12%0,06%
€ 1.000.0000,10%0,05%
€ 2.500.0000,08%0,04%
€ 5.000.0000,06%0,04%
€ 10.000.0000,05%0,03%
€ 25.000.0000,04%0,03%

Niet-commerciële Commissies (bewaring, storting, opname, onderhoud…)

Bitvavo rekent geen stortingskosten, waardoor het gemakkelijk is om een storting te doen.

Bitvavo biedt een verscheidenheid aan betaalmethoden voor het storten van fiatvaluta, waarbij SEPA-overschrijvingen en Bancontact de populairste keuzes zijn vanwege het ontbreken van extra kosten. Voor andere betaalmethoden rekent Bitvavo echter wel vergoedingen aan. Er zijn in totaal 8 verschillende betaalmethoden beschikbaar voor fiat-stortingen.

Bij het gebruik van bepaalde betaalmethoden rekent Bitvavo specifieke tarieven aan. Voor bijvoorbeeld MyBank bedraagt de vergoeding 1,50%, terwijl voor EPS Überweisung en Giropay een relatieve vergoeding van 1,75% geldt. Als je kiest voor Sofort, wordt er een vergoeding van 2,25% in rekening gebracht.

Het is belangrijk op te merken dat er ook maximale bedragen zijn voor elke transactie, afhankelijk van de gekozen betaalmethode.

Hieronder alle kosten voor storten op een rijtje:

Bitvavo Kostenstructuur voor geld storten.

Zoals gezegd is er geen minimale storting bij Bitvavo.

Bitvavo Platform

Hieronder gaan we dieper in op het werkelijke gebruik van Bitvavo. Je kan het zelf zo gek maken als je wilt. Het makkelijke platform ziet er zo uit:

bitvavo platform

Zoals je kunt zien is dit gemaakt voor de instap gebruiker. Dit is ook hoe Bitvavo het bedoelt; hun motto is immers: “Crypto begint met Bitvavo”.

Maar, je kan ook best wel de diepte in met technische aspecten van het platform:

bitvavo platform

Het Bitvavo-platform biedt verschillende functies die gebruikers in staat stellen om hun handelsactiviteiten te analyseren en te beheren:

Technische Mogelijkheden

Bitvavo biedt een hoop opties om technische analyses uit te voeren.

 • Grafieken: Bitvavo biedt geavanceerde grafiekhulpmiddelen waarmee gebruikers de prijsbewegingen van cryptocurrencies kunnen volgen en analyseren. Deze grafieken kunnen worden aangepast met verschillende tijdsframes, technische indicatoren en tekenhulpmiddelen, waardoor gebruikers gedetailleerde analyses kunnen uitvoeren om trends te identificeren en handelsbeslissingen te nemen.
 • Technische hulpmiddelen: Naast grafieken biedt Bitvavo ook een reeks technische analysehulpmiddelen die gebruikers kunnen helpen bij het identificeren van koop- en verkoopsignalen op basis van historische prijsgegevens en technische indicatoren. Deze tools omvatten indicatoren zoals voortschrijdende gemiddelden, Bollinger Bands, MACD en RSI, die gebruikers kunnen gebruiken om hun handelsstrategieën te verfijnen.
 • Prijsgrafieken met verschillende weergavemogelijkheden: Bitvavo biedt geavanceerde prijsgrafieken die gebruikers kunnen aanpassen aan hun voorkeuren. Dit omvat de mogelijkheid om te schakelen tussen verschillende tijdsframes, zoals 1 uur, 4 uur, 1 dag, enzovoort, waardoor gebruikers zowel korte- als langetermijntrends kunnen analyseren.
 • Volumeanalyse: Naast prijsgegevens kunnen gebruikers ook het handelsvolume bekijken op de grafieken. Volumeanalyse is een belangrijk aspect van technische analyse en kan helpen bij het bevestigen van trends en het identificeren van mogelijke keerpunten in de markt.
 • Candlestick-patronen: Bitvavo’s grafieken tonen candlestick-patronen, die vaak worden gebruikt door technische analisten om markttrends te identificeren en voorspellingen te doen over toekomstige prijsbewegingen.
 • Tekenhulpmiddelen: Gebruikers kunnen verschillende tekengereedschappen gebruiken, zoals lijnen, Fibonacci-retracementniveaus, en trendlijnen, om belangrijke niveaus en patronen op de grafieken te markeren en hun analyses te verfijnen.

Inzicht in Portefeuille

Orderboek: Het platform geeft gebruikers toegang tot het orderboek, waar ze kunnen zien welke koop- en verkooporders momenteel worden geplaatst voor een specifieke cryptocurrency. Dit stelt gebruikers in staat om de liquiditeit en het handelsvolume te beoordelen en beslissingen te nemen op basis van markttrends.

Portefeuillebeheer: Bitvavo biedt ook uitgebreide portefeuillebeheerfuncties, waarmee gebruikers hun cryptocurrency-balans kunnen bekijken, transactiegeschiedenis kunnen controleren en fondsen kunnen storten of opnemen. Gebruikers kunnen ook limietorders plaatsen en stop-loss orders instellen om hun handelsposities te beheren en risico’s te beperken.

Handelsgeschiedenis: Bitvavo biedt ook toegang tot de handelsgeschiedenis, waar gebruikers hun eerdere transacties kunnen bekijken en analyseren. Dit kan handig zijn voor het evalueren van handelsstrategieën en het identificeren van sterke en zwakke punten.

Klantenservice

De klantenservice van Bitvavo wordt over het algemeen goed ontvangen. Hieronder een samenvatting:

 • ✅ Kantoor in Nederland:  Keizersgracht 281, 1016 ED Amsterdam
 • ✅ Telefoonnummer voor contact:  Alleen live chat.
 • ✅ E-mail: [email protected]
 • ✅ In het Nederland: Ja   
 • ✅ Chatbot: Ja   

Bitvavo hecht veel waarde aan het leveren van uitstekende klantenservice en ondersteuning aan zijn gebruikers. Hier zijn enkele aspecten van de klantenservice van Bitvavo.

Klantenondersteuning: Bitvavo biedt klantenondersteuning via verschillende kanalen, waaronder e-mail en live chat. Gebruikers kunnen hun vragen, problemen of verzoeken rechtstreeks naar het ondersteuningsteam sturen en kunnen snel en professioneel antwoord verwachten.

Kennisbank en FAQ’sBitvavo heeft een uitgebreide kennisbank met veelgestelde vragen (FAQ’s) die gebruikers kunnen raadplegen voor antwoorden op veelvoorkomende vragen. Deze kennisbank omvat informatie over accountverificatie, stortingen en opnames, handelsgidsen en meer.

Community en sociale media: Bitvavo heeft een actieve community van gebruikers op sociale media platforms zoals Twitter en Reddit. Gebruikers kunnen lid worden van deze communities om te communiceren met andere handelaren, ervaringen te delen en vragen te stellen.

Nieuws en updates: Bitvavo houdt zijn gebruikers op de hoogte van nieuws, updates en aankondigingen via verschillende kanalen, waaronder e-mail, sociale media en hun blog. Dit helpt gebruikers op de hoogte te blijven van belangrijke ontwikkelingen op het platform en in de cryptocurrency-markten.

Responsiviteit en professionaliteit: Het klantenserviceteam van Bitvavo staat bekend om zijn responsiviteit en professionaliteit. Gebruikers kunnen rekenen op snelle en doeltreffende ondersteuning bij eventuele vragen of problemen die ze kunnen tegenkomen tijdens het gebruik van het platform.

Over het algemeen biedt Bitvavo een uitgebreide en toegankelijke klantenservice-ervaring, waardoor gebruikers zich ondersteund en gewaardeerd voelen tijdens hun handelsactiviteiten.

Bitvavo-reviews

Reviews zijn belangrijk. Zo kan je een goed beeld schetsen van of Bitvavo iets voor jou is.

bitvavo review

Zoals je kunt zien wordt Bitvavo goed ontvangen met 4 sterren uit 17.500 reviews.

Veel gebruikers prezen het platform vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en uitstekende klantenservice. Positieve beoordelingen benadrukten vaak de transparante kostenstructuur, de snelle verwerking van transacties en de brede selectie van beschikbare cryptocurrencies.

Natuurlijk waren er ook enkele negatieve beoordelingen, meestal gerelateerd aan specifieke problemen die gebruikers hadden ondervonden tijdens het gebruik van het platform, zoals vertragingen bij stortingen of opnames, problemen met verificatieprocessen, of klachten over klantenservice. Het is belangrijk op te merken dat individuele ervaringen kunnen variëren en dat negatieve beoordelingen niet noodzakelijk de algemene ervaring van alle gebruikers weerspiegelen.

Voor- en Nadelen van het Gebruik van Bitvavo

Pluspunten 

 • ✅ Nederlands bedrijf.
 • ✅ Garantiefonds van 100% van het klantengeld
 • ✅ Registratie bij het AFM.
 • ✅ Zeer scherpe commissies , vooral vanaf een operatie van meer dan 2.000 euro per maand.
 • ✅ Goed platform voor beginners: intuïtief.
 • ✅ Veel technische mogelijkheden.
 • ✅ Goed aantal tokens.
 • ✅ Goede klantenservice en in het Nederlands

Nadelen 

 • ❌ FIAT -stortingen alleen in euro’s
 • ❌ Net als elke andere in Europa gevestigde beurs staat deze geen investeringen in cryptocurrency- derivaten toe .

Onze Mening Over Bitvavo | Terugblik 2024

Bitvavo biedt een gebruiksvriendelijk platform voor het verhandelen van cryptocurrencies, met een breed scala aan beschikbare munten en transparante kostenstructuur. De interface is intuïtief en gemakkelijk te navigeren, waardoor zowel beginners als ervaren handelaren comfortabel kunnen handelen. De klantenservice is responsief en behulpzaam, waardoor gebruikers zich ondersteund voelen bij eventuele vragen of problemen. Hoewel sommige gebruikers af en toe problemen kunnen ervaren, zoals vertragingen bij stortingen of opnames, lijkt Bitvavo over het algemeen een betrouwbare en solide optie te zijn voor het verhandelen van cryptocurrencies.

Bekijk ook onze andere makelaarsrecensies

Gerelateerde artikelen

De Beste Brokers om te Handelen in 2024
Als je passie trading is, heb je je vast wel eens afgevraagd, Wat is de beste broker om te traden? Het beantwoorden van deze vraag is niet eenvoudig, omdat het afhangt van het type trading op basis van de verschillende financiële activa die er ...