Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

Freedom 24 review Nederland 2024: Veiligheid, commissies, platform en meningen

Freedom24 logo nederland

In deze analyse van Freedom24 gaan we ontdekken hoe de broker werkt, zijn veiligheid, welke spaar- en beleggingsproducten hij aanbiedt en onder welke voorwaarden, evenals de meningen van zijn gebruikers.

Freedom24: Wat is het en hoe werkt het?

Freedom24 is een broker die deel uitmaakt van de Freedom Finance groep, die deel uitmaakt van Freedom Holding Corp (FRHC), de enige beursmakelaar gevestigd in Europa die genoteerd staat op de Amerikaanse Nasdaq en heeft een marktkapitalisatie van 4.720 miljoen dollar.

Belangrijkste kenmerken van Freedom24

Wat maakt Freedom24 een andere broker? Een combinatie van een breed scala aan beleggingsproducten, waarbij we vooral de mogelijkheid om een hoge rente (tot 6,1% per jaar) te krijgen op het niet-geïnvesteerde contante geld dat op uw saldo rekening is gestort.

Echter, naast dit element, vat de volgende tabel de belangrijkste kenmerken van het platform samen:

 • 🏆 Regulatie: CySEC
 • 🔒 Garantiefonds: 20.000€
 • 💼 Financiële activa: Aandelen en ETF’s, spaarplannen, futures en opties.
 • 🌐 Markten: Wereldwijde broker (VS, Europa en Azië)
 • 💻 Soorten rekeningen: 2 (handelsrekening en spaarrekening)
 • 💲 Commissies: Vanaf 0,02€ aandeel/ETF+ (2€ per order)
 • 💰 Minimale storting: 0€
 • 📈 Platform: Eigen en mobiele app
 • 📧 Contact:
 • 🌟Uitgelicht product: Saldo rekening met vergoeding gekoppeld aan de EURIBOR in euro’s, en aan de SOFR in dollars.

Is Freedom24 veilig? | Regulatie en garanties

Eerst en vooral, zoals altijd, moeten we ons afvragen, Is het gereguleerd door eerstelijns toezichthouders?, En zo ja, welke?

Inderdaad, Freedom24 is een broker die actief is in de Europese Unie en onderworpen is aan de bijbehorende regelgeving en voorschriften in dit gebied.

Als broker is Freedom24 verplicht om te voldoen aan de richtlijnen vastgesteld door CySEC (Cyprus).

Deze regelgeving zorgt ervoor dat Freedom24 voldoet aan de normen voor transparantie, veiligheid en klantbescherming vastgesteld door de financiële autoriteiten. Freedom24 is ook geregistreerd bij het AFM.

Google finance en Freedom holding Corp nederland

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt het op de beurs verhandeld onder de naam van zijn moedermaatschappij Freedom Holding Corp (FRHC) op de Nasdaq-index, wat op zichzelf een garantie is in termen van regulering.

Dus ja, we kunnen bevestigen dat het een volledig veilige broker is in termen van investering en als bewaarinstelling van onze fondsen

Is Freedom24 betrouwbaar? | Beleggersgarantiefonds

Bovendien, en zoals elk ander bedrijf gevestigd in Cyprus, dekt Freedom24 in geval van faillissement, zijn beleggers tot 20.000 euro, zoals bepaald door het Cypriotische garantiefonds. Dus naast veilig, is het betrouwbaar.

Belangrijkste financiële activa van Freedom24

Waar kun je in investeren met Freedom24? Laten we eens kijken naar hun meest interessante investeringsproducten:

Aandelen

Freedom24 Platform Nederland

Freedom24 maakt het ook mogelijk om te beleggen in aandelen. De broker heeft een aanbod van meer dan 40.000 aandelen op de belangrijkste markten in de VS, Europa en Azië.

En natuurlijk, met alle diversiteit die zo’n aantal aandelen garandeert, van de grote technologische waarden die de SP500 trekken, tot de Asian tigers, via dividendaristocraten of zeer veelbelovende lokale bedrijven.

ETFs

Een aanbod van meer dan 1.500 ETF’s van de belangrijkste beheerders zoals iShares, Vanguard, BlackRock.

Opties en futures

Hoewel het niet hun belangrijkste markt is, laat Freedom24 wel toe om te investeren in opties op verschillende financiële activa. In feite hebben ze tot 1.000.000 opties op verschillende Amerikaanse marktaandelen

En trouwens, de broker biedt een van de laagste prijzen in Europa voor de contracten van Amerikaanse bedrijfsopties, zoals we zullen zien in het gedeelte over commissies.

Freedom24 Nederland Platform

Maak dus gebruik van de handel in opties die Freedom24 toestaat, waarbij je onder andere de volgende voordelen zult behalen:

 • Vaste rente: Dankzij de ontvangen premie (in geval van verkoop)
 • Risicobedekking
 • Beperkte risico’s
 • Handel en speculatie

Je vindt er ook een beperkt aanbod van futures.

Op welke markten kun je handelen met Freedom24?

Met deze broker heb je toegang tot de belangrijkste markten ter wereld, van de belangrijkste Europese pleinen tot Aziatische markten en natuurlijk de Amerikaanse markt. In totaal biedt Freedom24 toegang tot meer dan 15 belangrijkste beurzen wereldwijd, inclusief niet-standaard zoals HKEX, KASE, etc.

Soorten accounts bij Freedom24: Trading en spaarrekening

De broker biedt twee soorten accounts aan, afhankelijk van je beleggersprofiel. In feite maakt het duidelijk onderscheid of je een actieve belegger of handelaar, bent of een spaarder die op zoek is naar een bepaald rendement op zijn spaargeld.

Handelsaccount

De handelsaccount van Freedom24 is een optie ontworpen voor particuliere beleggers die op een eenvoudige en veilige manier toegang willen krijgen tot de financiële markten. Het biedt daarom een breed scala aan meer dan 1.000.000 financiële instrumenten om in te beleggen, zoals aandelen en ETF’s, opties en futures, waardoor beleggers hun portefeuilles kunnen diversifiëren en verschillende beleggingsmogelijkheden kunnen benutten.

Bovendien is een van de meest opvallende kenmerken van de standaard of retail account van Freedom24, het intuïtieve en gebruiksvriendelijke handelsplatform, dat toegang biedt tot analyse- en real-time grafiektools. Beleggers kunnen marktbewegingen volgen, koop- en verkooptransacties uitvoeren en hun posities efficiënt beheren.

Daarnaast biedt de Retail-account van Freedom24 klantenondersteuning en -assistentie in verschillende talen, waaronder Nederlands, wat de communicatie en het oplossen van vragen of vragen vergemakkelijkt. Beleggers kunnen ook rekenen op financiële educatiediensten, zoals webinars en educatief materiaal, om hun kennis en vaardigheden op het gebied van beleggen te verbeteren.

Savings Account D

Echter, een ander actief dat ik, samen met de hele catalogus van aandelen die het heeft, graag wil benadrukken, is de spaarrekening die het aanbiedt met een zeer interessante rente.

Platform Instant cash Nederland Freedom24 Spaarplan

En in hun D-account moeten we twee spaarproducten benadrukken:

Lange termijn spaarplan

Allereerst is er uw lange termijn spaarplan, met rendementen berekend op basis van een vermenigvuldiger van de SOFR op basis van een tijdfactor, die er als volgt uit zal zien:

 • Plannen voor 3 maanden: 1,1 keer SOFR
 • Plannen voor 6 maanden: 1,25 keer SOFR
 • Plannen voor 12 maanden: 1,5 keer SOFR

En op dezelfde manier zal het gebeuren met de rekeningen in euro’s, door een vermenigvuldigingsfactor toe te passen op de EURIBOR, afhankelijk van de tijdsperiode waarin je je spaarplan kiest:

 • Plannen voor 3 maanden: 1,1 keer EURIBOR
 • Plannen voor 6 maanden: 1,25 keer EURIBOR
 • Plannen voor 12 maanden: 1,5 keer EURIBOR

Bovendien beloont Freedom24 het vertrouwen van beleggers in haar spaarprogramma met een bonus van 0,4 en 0,8% per jaar voor stortingen van meer dan 100 000 EUR of USD, respectievelijk. Dus hoe meer je investeert, hoe groter je beloning zal zijn.

In dit geval zal de minimale storting 1.000 EUR of USD zijn, zonder maximumlimiet.

Dagelijks spaarplan (D-rekening)

En ten tweede, met betrekking tot haar dagelijkse spaarplan, moet worden gezegd dat het een veel conservatiever beleggingsproduct is, aangezien de D-rekening twee soorten rente zal bieden aan haar klanten, afhankelijk van de valuta waarmee ze besluiten een rekening te openen.

Echter, de vergoeding zal volledig gekoppeld zijn aan de EURIBOR (voor rekeningen met een saldo in euro’s), en aan de SOFR (voor rekeningen in dollars):

Spaarplan D account Freedom24

En het beste van alles, met de berekende rendabiliteit dagelijks betaald, vrij om ons kapitaal op elk moment terug te trekken, of anders gezegd, zonder verblijfsverplichting

Bovendien kunt u uw fondsen overdragen van uw D-account naar uw retail- of operationele account, op elk moment, zonder kosten.

Dus, om dit tweede plan te activeren, hebben we alleen een minimale storting van 150 euro of dollars nodig, zonder maximumbedrag.

Verdien tot 8,76% rendement op de D-spaarrekening bij Freedom24

Meer informatie

Hoe open je een Freedom24-account in Nederland in 5 stappen?

Open een account bij freedom24 is heel eenvoudig en kan 100% online worden gedaan. In wezen zijn dit de 5 te volgen stappen:

 1. Bezoek de website van Freedom24 en klik op de knop “Open Account”.
 2. Vul uw persoonlijke informatie in en krijg de mobiele applicatie van Freedom24
 3. Onderteken het contract via een SMS.
 4. Geef een foto van uw identificatie en een bewijs van adres (zoals een nutsrekening of een bankafschrift).
 5. Bevestig uw identiteit met een selfie.
 6. Vul je saldo aan met je bankkaart of via bankoverschrijving, wat het meest aan te raden is.

Deze hele procedure zal niet meer dan 10 minuten duren.

Tarieven en commissies van Freedom24

Is Freedom24 een goedkope broker? De commissies van de broker variëren afhankelijk van het actief en het tarief dat je hebt gecontracteerd. Het gratis maandelijkse onderhoud van sommige tarieven is concurrerend voor dagelijkse operaties.

Dus, we vinden de volgende twee soorten tarieven:

Commissies van Freedom24 All inclusive en smart EUR

All inclusive in USD:

Met dit “dollar account” tarief heb je een persoonlijke manager en investeringsaanbiedingen, terwijl het commissietarief als volgt is:

 • Aandelen en ETF’s uit de VS / Europa: 0,5% van de transactie + 0,012$/aandeel + minimum van 1,2$. Dit tarief is van toepassing op elk aandeel uit de VS of Europa.
 • Aandelen en ETF’s uit Azië: 0,25% van de transactie + minimum van 10 HK$
 • Opties:
  • Per contract: 3$
  • Per transactie: 10$
 • Margin leningen per jaar: 15%

Smart in EUR:

Met dit “euro account” tarief, heb je geen persoonlijke manager en investeringsaanbiedingen, maar de commissies zijn minimaal

 • Aandelen en ETF’s uit de VS en Europa: 0,02€/aandeel + minimum van 2€.
 • Aandelen en ETF’s uit Azië: 0,25% van de transactie + minimum van 10 HKS.
 • Opties:
  • Per contract: 0,65€
  • Per transactie: 0€
 • Margin leningen per jaar: 18%

Minimale storting en in- en uitbetalingskosten van Freedom24

De minimale storting bij Freedom24 is 1 €.

Bovendien worden de abonnementskosten geëlimineerd voor elk van de verschillende soorten tarieven. Op dit moment zijn er geen abonnementskosten meer.

Aan de andere kant zal de broker een commissie van 7€ in rekening brengen voor het opnemen van fondsen en een commissie van 30 dollar voor een afgewikkelde transactie voor orders buiten de beurs

Freedom24 Platform

Freedom Finance heeft zijn eigen platform, dat wordt gebruikt door Freedom24.

Freedom24 Platform Nederland Graph

In beide gevallen is hun platform vrij eenvoudig, dit heeft een dubbele connotatie: Aan de ene kant, voor de beginners, is het vriendelijk en intuïtief, en je zult snel weten hoe je ermee kunt werken. Echter, aan de andere kant, en vooral voor degenen die hun handelsoperaties willen professionaliseren, biedt het geen geavanceerde grafische analyse tools en indicatoren zoals voortschrijdende gemiddelden.

Maar je kunt wel prijsalerts aanmaken en stop loss gebruiken in je operaties, onder andere dingen.

Order typpen Freedom24 Nederland Stop Loss en Take Profit

Het platform is beschikbaar op het web en ook via de mobiele app.

Klantenservice

Een van de punten die we het meest waarderen in deze review, is de uitstekende klantenservice die Freedom24 biedt. Laten we het in vijf punten bekijken:

 • Contact telefoon: 088-0115666
 • E-mail: [email protected]
 • Ondersteuning in het Nederlands: Ja
 • Chatbot: Ja

Met andere woorden, het is niet alleen een van de beste online brokers die we op de markt kunnen vinden, vanwege zijn eenvoud en breed scala aan markten en producten. Over het algemeen is hun klantenservice de standaard in Nederland, en ze reageren meestal op hun e-mails binnen 24 uur na de aanvraag, wat relatief snel is. En zo niet, voor meer algemene vragen, heb je altijd hun chatbot-service beschikbaar 24/7.

Vergelijkingen van belang

En een andere manier om te weten of een broker optimaal is of niet, is door deze te vergelijken met anderen die vergelijkbaar zijn. Dus hier vind je enkele vergelijkingen van Freedom24:

Freedom24 meningen

Zoals we hebben aangegeven, naast zijn breed scala aan producten en diensten, en zijn betaalde account, die zeer interessant is, wordt Freedom24 zeer gewaardeerd om zijn klantenservice, omdat het alle beschikbare serviceopties biedt.

Dit wordt weerspiegeld in de meningen die er zijn over het platform op verschillende forums en anonieme review websites.

Bijvoorbeeld, de broker wordt zeer gewaardeerd door Truspilot gebruikers met een gemiddelde score van 4,6 op 5 sterren, voor een totaal van meer dan 300 opmerkingen. Er zijn misschien nog maar weinig reviews, maar laten we niet vergeten dat het een broker is die een paar jaar geleden in Nederland is geland en nog niet genoeg tijd heeft gehad om de markt te penetreren.

Bekijk consumentenreviews over freedom24.

En hetzelfde kunnen we zeggen voor Google Play Store. Met een gemiddelde score van 4,9 op 5 sterren, geniet het platform het volledige vertrouwen van zijn gebruikers. In feite heeft het al meer dan 4.000 meningen verzameld, wat het een veel betrouwbaardere gemiddelde score maakt.

Onze mening over Freedom24: Review 2024

Is het interessant om te investeren met Freedom24? Ten eerste kunnen we praten over hun twee spaarplannen: Een op lange termijn beloond tot 8,76%, en een ander gebaseerd op een open rekening beloningssysteem beloond tot 5,31% op hun dollarrekening. Weinig makelaars bieden zo’n beloning.

Bovendien, wat betreft hun veiligheid, we hebben het over een goede makelaar, omdat het naast het feit dat het gereguleerd is door CySEC, de toezichthouder van Cyprus, de makelaar is ook geregistreerd bij de kantoren van de belangrijkste Europese toezichthouders zoals BaFin (Duitsland) of AFM, en natuurlijk heeft het een beleggersbeschermingsfonds in geval van faillissement of insolventie.

Wat betreft de rest van de operaties en investeringen, de platform doet niet onder in termen van marktaanbod en beleggingsproducten met meer dan 40.000 aandelen uit Europa, de VS en Azië, en nog eens 1.500 ETF’s, tegen acceptabele tarieven.

Aan de andere kant, wat betreft hun platform, het is waar dat het niet de meest professionele is die er bestaan (althans die van hun retail account), maar dit hoeft niet per se iets slechts te zijn. Het maakt een eenvoudige bediening mogelijk, met een schone en vriendelijke interface, en een makkelijk te begrijpen en toe te passen handelscentrum.

Echter, een van de sterkste punten van Freedom24, naast hun brede aanbod van aandelen en hun beloonde rekening, is hun klantenservice, met ruime openingstijden, zowel telefonisch als via e-mail.. Zeker een zeer belangrijk kenmerk om rekening mee te houden.

Al met al hebben we het over een goedkope, veilige en eenvoudige makelaar, dus het is een goed idee om het te proberen als een alternatief investeringsvoertuig, zelfs als het alleen maar is om onze spaargelden te laten renderen op hun beloonde saldo rekening.

Dit is een samenvatting van de voordelen en nadelen van Freedom24

Voordelen

 • ✅ Grote verscheidenheid van activa en markten; +41500 aandelen en ETF’s, en 800.000 opties op Amerikaanse aandelen
 • Veilige broker, gereguleerd.
 • ✅ Biedt rente op het saldo gekoppeld aan SOFR of EURIBOR.
 • ✅ Toegang tot fundamentele informatie rapporten van bedrijven.

Nadelen

 • 7 EUR commissie voor geldopname.

Samengevat, dit zijn onze conclusies over de review van Freedom24, maar heb je vragen? Wil je ons je mening over de broker geven? Je kunt dit doen in de reacties op het artikel.

Disclaimer: Beleggen in effecten en andere financiële instrumenten brengt altijd het risico van kapitaalverlies met zich mee. Prognoses en eerdere prestaties zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel om uw eigen analyse te maken voordat u een investering doet. Indien nodig, moet u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies inwinnen bij een gecertificeerde professional.

Gerelateerde artikelen