Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

Beste Vanguard ETF’s: Voordelen en Waar u Deze kunt Kopen

Als we het hebben over Vanguard, spreken we over een pionier en kwaliteitsbeheerder. In dit artikel presenteren we de voordelen en de beste ETF’s van Vanguard voor verschillende soorten activa.

Vanguard ETF's

Met meer dan $7 biljoen onder beheer in meer dan 400 fondsen (209 Amerikaanse en 232 buitenlandse), is Vanguard een van ’s werelds grootste beheerders, met meer dan 30 miljoen beleggers in 170 landen. Hier zullen we analyseren waarom het wereldwijd succesvol is en wat de geschiedenis ervan is.

Wie is Vanguard?

Vanguard werd in 1975 opgericht door John C. Bogle, een visionair in de financiële wereld. Zijn idee was zowel simpel als revolutionair: een beheerder moet uitsluitend handelen in het belang van zijn deelnemers.

Als pionier op het gebied van het aanbieden van geïndexeerde fondsen tegen zeer concurrerende kosten, heeft Vanguard een belangrijke rol gespeeld in het verlagen van de drempel voor beleggen. Talrijke studies hebben aangetoond dat hoge kosten op de lange termijn rendementen beperken.

Het vermogen van Vanguard om deze uiterst concurrerende kosten te bieden, dankt het aan zijn unieke structuur. In tegenstelling tot veel andere beheerders, die eigendom zijn van een ander bedrijf of aandeelhouders, zijn de eigenaren van Vanguard haar eigen beleggingsfondsen. Hierdoor worden alle winsten herbelegd met als doel lage kosten voor de deelnemers van haar fondsen te realiseren.

John Bogle was een van de eersten die opmerkte dat de meeste actief beheerde beleggingsfondsen hun benchmarkindices niet consistent verslaan. Zijn kernfilosofie was gebaseerd op het idee dat als we de markt niet kunnen verslaan, we dan de markt zouden moeten zijn. En als we dat tegen de laagst mogelijke kosten kunnen doen, kunnen we de meeste actief beheerde fondsen verslaan. Vanguard was de eerste beheerder die in de jaren negentig indexbeleggen bevorderde en biedt nu een breed scala aan geïndexeerde fondsen wereldwijd.

Beste Vanguard Aandelen ETF’s

Deze lijst is gefilterd om de ETF’s met de grootste activa onder beheer te tonen, en Vanguard staat in de top posities. De ETF VUSA die de SP500 volgt is de derde grootste met de meeste AUM in Europa.

 • Vanguard S&P 500 UCITS ETF
  • Ticker: VUSA
  • TER: 0.07%
  • YTD: 12,80%
 • Vanguard FTSE All-World UCITS ETF Distributing
  • Ticker: VGWL
  • TER: 0.22%
  • YTD: 9,78%
 • Vanguard FTSE 100 UCITS ETF Distributing
  • Ticker: VUKE
  • TER: 0,09%
  • YTD: 3,40%
 • Vanguard FTSE Developed Europe UCITS ETF Distributing
  • Ticker: VGEU
  • TER: 0,10%
  • YTD: 8,11%
 • Vanguard FTSE Emerging Markets UCITS ETF Distributing
  • Ticker: VFEM
  • TER: 0,22%
  • YTD: 1,17%

Vanguard S&P 500 UCITS ETF

Deze ETF tracht de bekende S&P 500-index te repliceren, die de grootste bedrijven in de Verenigde Staten omvat.

Het maakt gebruik van een volledige fysieke replicatiemethode, waarbij de basisvaluta de USD is en er geen valutadekking is. De ETF is gevestigd in Ierland, en het dividendbeleid omvat zowel accumulatie als distributie. De jaarlijkse volatiliteit bedroeg 20,53%.

Hier is een uitsplitsing van de portefeuille:

S&P 500 UCITS ETF's

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF Distributing

De ETF volgt de FTSE All-World index die bedrijven uit ontwikkelde en opkomende markten in portefeuille heeft.

Het volgt een geoptimaliseerde fysieke replicatie. De basisvaluta is de USD en er is geen valutadekking. Het is gevestigd in Ierland en het dividendbeleid is accumulatie en distributie. De jaarlijkse volatiliteit is 15,53%.

Dit is een uitsplitsing van de portefeuille:

FTSE All-World UCITS ETF

Vanguard FTSE 100 UCITS ETF Distributing

De ETF volgt de FTSE 100 index die de 100 grootste beursgenoteerde bedrijven in het Verenigd Koninkrijk in portefeuille heeft.

De basisvaluta is de GBP en er is geen valutadekking. Het is gevestigd in Ierland en het dividendbeleid is distributie. De jaarlijkse volatiliteit is 13,61%.

Dit is een uitsplitsing van de portefeuille:

Vanguard FTSE 100 UCITS ETF

Beste Vanguard Vaste Rente ETFs

NaamTickerTERYTD
Vanguard EUR Corporate Bond UCITS ETF DisVECP0.09%1.75%
Vanguard ESG EUR Corporate Bond UCITS ETF (EUR) DisV3RF0.11%1.61%
Vanguard EUR Eurozone Government Bond UCITS ETF AccVGEA0.07%1.15%
Vanguard ESG Global Corporate Bond UCITS ETF EUR Hedged AccV3GF0.15%0.94%
Vanguard USD Corporate Bond UCITS ETF EUR Hedged AccVDCE0.14%0.93%
Vanguard Global Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged DisVAGE0.10%0.66%

Op Zoek Naar een Broker om Vanguard ETF’s te Kopen?

Je kunt Vanguard ETF’s bij verschillende Nederlandse brokers kopen, waaronder:

1. DEGIRO
2. BinckBank
3. Lynx
4. ING Bank (via hun beleggingsplatform)
5. ABN AMRO (via hun beleggingsplatform)

DEGIRO

8.5/ 10

Beurs

Nederland, Europa, VS, Canada, Asia, Australia

Grote selectie commissievrije ETF's (Kernselectie)

Meer dan 50 wereldwijde markten, exclusief bewaarkosten, dividenden en royalty's

Eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken platform

Grootste broker van Nederland

Minimale storting:

€0.01

Vanguard ETF’s zijn vaak populair en beschikbaar bij veel verschillende brokers vanwege hun wereldwijde bekendheid en populariteit onder beleggers. Het is echter altijd goed om de beschikbaarheid van specifieke Vanguard ETF’s bij elke broker te controleren, omdat het aanbod kan variëren.

Beste Gemengde of Multistrategie ETF’s

Deze ETF’s worden eigenlijk niet vaak aangeduid of erkend als “Gemengd”, maar ik heb deze term in de titel opgenomen omdat het het meest herkenbaar is wanneer we verwijzen naar actief beheerde fondsen. Binnen deze ETF’s zijn RV (Risicovolle Vermogensbestanddelen) en RF (Risicomijdende Vermogensbestanddelen) in verschillende gewichten opgenomen, afhankelijk van de profielen die Vanguard aanbeveelt, gebaseerd op de leeftijd en doelstellingen van de belegger.

Deze ETF’s zijn zeer efficiënt en voordelig voor degenen die een geïndexeerde portefeuille willen die automatisch wordt samengesteld en beheerd. Alle versies bieden zowel accumulatie- als distributieklassen.

Het percentage duidt op het gewicht dat ze hebben in Variabele Inkomsten.

NaamTickerTERYTD
Vanguard LifeStrategy 80% Equity UCITS ETF AccV80A0.25%8.19%
Vanguard LifeStrategy 60% Equity UCITS ETF AccV60A0.25%6.05%
Vanguard LifeStrategy 40% Equity UCITS ETF AccV40A0.25%4.14%
Vanguard LifeStrategy 20% Equity UCITS ETF AccV20A0.25%2.17%

 In Welke Brokers Worden de Vanguard ETF’s Verhandeld?

In tegenstelling tot beleggingsfondsen hebben ETF’s geen entiteit nodig om ze te verhandelen, noch een minimumbedrag, aangezien de aankoop afhangt van de prijs van de ETF en deze kunnen worden gekocht en verkocht via elke broker die toegang heeft tot de markt waarop ze worden verhandeld. De meeste UCITS ETF’s zijn gevestigd in Ierland en worden verhandeld op de London Stock Exchange. Velen van hen hebben de USD als basisvaluta, maar kunnen worden verhandeld in zowel USD als EUR. Sommige hebben valutadekking, terwijl andere de EUR als basisvaluta hebben.

Manier van investeren in VanguardEntiteiten
1. Via een Nederlandse broker zoals DEGIRO, BinckBank, Lynx, ING Bank, of ABN AMRO. Deze brokers bieden vaak toegang tot Vanguard ETF’s.1. DEGIRO, BinckBank, Lynx, ING Bank, ABN AMRO
2. Direct bij Vanguard zelf, via hun website of klantenservice. Vanguard biedt directe investeringsmogelijkheden in hun fondsen.2. Vanguard (via hun website of klantenservice)
3. Door gebruik te maken van een financieel adviseur of vermogensbeheerder die Vanguard-fondsen aanbiedt als onderdeel van hun beleggingsportefeuilles.3. Financieel adviseur of vermogensbeheerder

👉 Voor meer informatie: DEGIRO review Nederland 2024: Commissies, platform, veiligheid en meningen

Gerelateerde artikelen

De beste iShares ETFs van Blackrock
ETF's zijn een van de pijlers van passief beleggen en Blackrock is een van de belangrijkste beheerders op dit gebied en in het algemeen op het gebied van beleggingsfondsen. In dit artikel zullen we ons concentreren op hun aanbod van passief bel...